23.8.2020

Beachclub Strahov obhájil titul na šampionátu klubů, ve finále porazil Hamr

Po roce se na UNIQA Mistrovství České republiky klubů radují z titulu opět hráči z Beachclubu Strahov. Na pražských kurtech na Pankráci porazili ve finále SK Hamr 3:1 na zápasy. V akci po několika měsících byli k vidění také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. České jedničky neztratily o víkendu ani set. „Jsme nadšení, hrálo se nám dobře. Je to náš první letošní turnaj a jsme rádi, že skončil vítězně,“ prohlásil Schweiner. Na třetím místě skončil Prague Beach Team, který porazil Beachklub Pankrác.

Perušič se Schweinerem vyhráli o víkendu čtyři utkání, ve finále si poradili s dvojicí Dominik Pavouček a Jakub Gála 2:0 na sety. Přitom před šampionátem hráli spolu naposledy v loňském listopadu, Perušiče trápilo delší dobu zraněné rameno. „Trénovali jsme spolu během pandemie. Navíc spolu hrajeme tak dlouho, že větší pauza neměla významný vliv na naší sehranosti,“ prohlásil Perušič. České jedničky se nyní budou připravovat na evropský šampionát, který proběhne v druhé polovině září v lotyšské Jurmale. V příštím týdnu je navíc čeká domácí šampionát dvojic v Opavě.

Další vítězství ve finále pro Beachclub Strahov zařídilo sesterské duo Anna a Magdalena Dostálovy a rozhodující třetí bod připsal David Lenc s Adamem Štočkem. Jediný bod pro SK Hamr zařídily ženské jedničky Martina Maixnerová a Marie Sára Štochlová, které porazily Michaelu Knoblochovou a Danielu Resovou 2:0 na sety. Závěrečný mix se už za rozhodnutého stavu nehrál.

Beachclub Strahov tak obhájil loňské prvenství. „Je vidět, že hráči mají zájem o to reprezentovat své kluby. Toto mistrovství je pro ně čím dál prestižnější. Areál byl divácky zaplněný, celkem dorazilo za víkend více než 400 lidí,“ prohlásil hlavní organizátor šampionátu Filip Linek z Beachklubu Pankrác.

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jiří Uhlíř, foto Jan Votava

 

V rakouském Badenu se od 20. – 23. srpna 2020 uskutečnil 1* turnaj Světové série. V nabité konkurenci nakonec Češky braly dvě 5. místa. Markéta Nausch-Sluková s Barborou Hermannovou ztroskotaly v boji o semifinále na německé dvojici Bieneck/Schneider, stejně jako Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou na Švýcarkách Heidrich/Vergé-Depré A., které se nakonec ve finále musely sklonit před svými krajankami Betschart/Hüberli. Jediný náš mužský pár v hlavní soutěži Václav Berčík/ Jan Dumek skončil ve skupině a patří mu 13. místo. Mužský turnaj se stal kořistí domácí dvojice Seidl Rob./Waller.

Kompletní přehled výsledků ZDE

Ve Vratislavicích, Brně a pražských Střešovicích pokračovala i domácí tour Letních pohárů.

Ve Vratislavském letním poháru žen, hraném za příjemného počasí v sobotu 22. srpna, obhájily své nasazení jedniček do turnaje Zuzana Marková a Hana Klimešová. Bez zaváhání prošly celým turnajem. Ve finále sice měly trochu usnadněnou úlohu, neboť Kristýna Adamčíková zde začala šetřit své smečařské rameno, ale to nic nebere na jejich dobrých výkonech a dobré formě před MČR 2020. Ve Vratislavicích se hrál kvalitní ženský beachvolejbal, kde o napínavé zápasy nebyla nouze a zrodilo se i pár překvapení. Turnaj byl plně obsazen, zase se hrálo systémem modifikované skupiny a následné play-off.

Turnaje se zúčastnilo několik domácích týmů, nejlepšího výsledku dosáhly Alena Vtípilová s Aničkou Míškovou - krásné 4. místo, Andrea a Markéta Hýblovy obsadily 5. místo a Tereze Kvapilové a Ivče Stejskalové patří po boji 9. místo. Šlo o parádní reprezentaci BV Vratislavice a všem patří velká gratulace k výkonům a poděkování. Hráčkám náročný program zpříjemnilo, jak už je zvykem, ovoce zdarma, pro úspěšné páry jsme připravili poháry, medaile, beach tílka a ceny od regionálních sponzorů.

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jan Kvapil

 

Poslední turnaj ženské série letních pohárů před Mistrovstvím ČR se uskutečnil na brněnské Olympia pláži. Organizátorům z klubu Beach Academy Viktoria Brno sice ukazoval teploměr místy 33 stupňů Celsia, ale to byla asi jediná komplikace jednodenního turnaje. Skvělé zázemí Beach Baru a odpovědný přístup všech týmů v této pro sport nelehké době, přispěl ke skvělé atmosféře celého turnaje.

V rámci soustředění juniorské reprezentace dívek se zde představila i kompletní tři družstva, která nás budou reprezentovat na zářijovém mistrovství Evropy do 20 let v Brně. Páté místo si odvezla dvojice Lucie Šulcová/Julie Honzovičová, třetí skončil nově složený tým Markéta Svozilová/Karin Žolnerčíková a na místo druhé dosáhla domácí dvojice Michaela Břínková s Kylie Neuschaeferovou, která až ve třech setech podlehla vítězkám turnaje, Anně Širůčkové s Ivanou Cebákovou.

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Petr Šafář

Kompletní výsledky Letního poháru mužů ve Střešovicích ZDE

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018