3.11.2018

Benefiční turnaj (3/19) - Účastník Mistrovství Evropy 2018 HONZA DUMEK!

Honza Dumek určitě nepatří mezi nejvyšší hráče českého či světového okruhu beachvolejbalistů, rozhodně se však řadí mezi nejrychlejší a nejbojovnější! A ačkoliv se může zdát, že výsledkově nezažil jednu ze svých nejlepších sezón, podařilo se mu společně s mladým Vaškem Berčíkem obhájit bronz na UNIQA Mistrovství České republiky 2018 a společně se ukázali i na Mistrovství Evropy. A co se týče výsledků, jedno mistrovské zlato z uplynulého roku má, byl členem zlatého týmu Beach Service na republikovém šampionátu klubů!

Dražební lístek Honzy Dumka - ZDE

Výtěžek dražby Dumiho podpoří organizaci ForDogs z.s..

"V minulé sezoně jsme měli (s Václavem Berčíkem, pozn. red.) jasné cíle: být druhým českým týmem v FIVB žebříčku, v celkovém hodnocení skončit do 80. místa a získat minimálně medaili na MČR. Skončili jsme 69. v FIVB světovém žebříčku, druhou pozici v ČR máme doteď a medaili na MČR se nám podařilo získat. Nejhezčím herním momentem bylo asi to, když se nám podařilo otočit zápas o třetí místo na MČR ze stavu 10:14 v tie-breaku - to byl hezký zážitek.

Benefičního turnaje se účastním vždy, kdy mi to povinnosti dovolí. Myslím, že letos budu počtvrté. Vždycky si vzpomenu, jak Márty organizoval a vymýšlel první ročník tohoto turnaje, byli jsme tehdy a Bobbem (Robert Kufa, pozn. red.) a s Mártym na šestkovou sezónu v rakouském Klagenfurtu. Celá myšlenka, celá organizace, byla jeho. Do té doby jsme hráli spolu více jak 4 roky, všechny výjezdy a akce jsme plánovali spolu, ale tuto benefiční akci dělal Márty celou sám, měl to hodně jako srdeční záležitost. A od té doby spousta práce, spousta podpořených projektů.

Od chvíle, kdy se k Mártymu do projektu přidal Jindra, má akce ještě vyšší úroveň. Klobouk dolů, že to kluci tak zvládají. Snad každý rok se vybere více peněz. Je to pěkná akce a ukazuje, že české beachové prostředí je štědré a myslí na ty, kteří to potřebují. Letos mě velmi potěšila novinka, že každý hráč si navrhuje "vlastní" projekt, který chce podpořit - celé je to tím více osobní, každý se více zapojí.

V minulých ročnících bylo již hodně neziskových organizací, ale jestli se nepletu, tak ještě nikdy žádná, která by se věnovala ochraně a pomoci zvířat. Myslím, že je nutné takové téma otevřít i v rámci benefičního turnaje - na planetě nejsme sami! Ochrana životního prostředí a přírody mi je obecně hodně blízké téma. Původně jsem uvažoval o podpoře organizace, která bojuje za práva zvířat.

Nakonec jsem se rozhodl pro podpoření konkrétní věci, která je hned vidět a tou je právě spolek "For Dogs". Je to menší útulek, starají se o psi v nouzi, cvičí je a "socializují", aby mohli být adoptováni, a taky pro psi zajišťují veterinární péči, která není levná, potřebují každou korunu. Útulky jsou plné výborných psů a spousta lidí si psi stále kupuje, čímž často podporují akorát příšerné množírny apod. S mojí ženou Tanjou jsme útulek navštívili osobně, setkali jsme se se sympatickou Bárou, která se o psi stará, byli jsme vyvenčit Bena, bylo to příjemné odpoledne. Tanja jejich práci sleduje dlouhodobě na facebooku a ona mě k této myšlence přivedla. Věřím, že do tohoto útulku přineseme nějaké peníze, které pomohou."

 

Předchozí díly:

Jindra Weiss

Daniela Resová

 

Autor: Petr Sixta, foto: CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018