14.6.2021

Český pohár mužů a žen na brněnském Sokoláku ovládly domácí dvojice

I tento víkend pokračovala česká beachvolejbalová tour, která měla tentokrát naplánováno hned deset zastávek. Počasí vesměs přálo, a tak se všechny turnaje mohly odehrát bez větších komplikací. Pojďme si tedy společně zrekapitulovat výsledky víkendových klání, která se již tradičně hrála takřka po celé republice, a to od kadetů až po dospělé.

Český pohár 1* mužů a žen - Sokolák/Brno

První velkou akcí tohoto víkendu byl Český pohár 1* mužů a žen, který se konal na brněnském Sokoláku. Dohromady v obou kategoriích byl do turnaje přihlášen maximální počet 68 dvojic, které během tří dnů odehrály 120 zápasů. Páteční kvalifikaci proložil občasný déšť, ale všechny zápasy se stihly bez problému odehrát. V sobotu se za vysokých letních teplot odehrála první část hlavní soutěže, kde se utkalo 24 týmů v každé kategorii systémem na dvě porážky. Během dne dvakrát zkropila kurty vydatná přeháňka, ale všechny zápasy se zvládly odehrát ještě před sedmou hodinou večer. Do nedělních bojů postoupilo 8 nejlepších v každé kategorii.

Mužský turnaj s velkým přehledem a bez ztráty setu vyhrála bratrská dvojice Matyáš a Donovan Džavoronokovi, kteří ve finále porazili ambiciozní pár Šotola / Pihera. Třetí místo uhájila dvojice Kůrka / Oliva, která hned v prvním kole podlehla pozdějším vítězům Džavoronok / Džavoronok a po sérii tiebraků to skrze opravy dotáhla k zaslouženému bronzu. Bramborové medaile tak nakonec získal Filip Habr a Davidem Lencem.

  1. Matyáš Džavoronok / Donovan Džavoronok
  2. Ondřej Šotola / Martin Pihera
  3. Kryštof Oliva / Václav Kůrka
  4. David Lenc / Filip Habr

Kompletní výsledky ZDE

Ve vyrovnaném ženském finále vybojovaly Daniela Ressová s Miroslavou Dunárovou vítězství v třísetové bitvě proti páru Honzovičová / Šulcová a právem tak získaly zlaté medaile. V zápase o třetí místo se střetly páry Kulhánková / Pospíšilová a M. Dostálová / K. Žolnerčíková. Míša s Aničkou v tomto zápase neponechaly nic náhodě a relativně jistě vyhrály 2:0 na sety a ukořistily bronzové medaile.

  1. Miroslava Dunárová / Daniela Resová
  2. Julie Honzovičová / Lucie Šulcová
  3. Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová
  4. Magdalena Dostálová / Karin Žolnerčíková

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen - Kutná Hora

BEACH club TJ Sparta Kutná Hora hostil tento víkend Letní pohár žen. V sobotu se startovalo kvalifikací, aby v neděli v 9:00 mohla začít hlavní soutěž, která se hrála systémem modifikovaných skupin, z nichž následně postoupily první tři páry do play off. Vítězkami se staly Kristýna Koblížková a Alžběta Tomášová, které ve finále jednoznačně porazily dvojici Zuzana Kinclová / Karla Poloučková, které se na turnaj do Kutné Hory přemístily po vyřazení z turnaje na brněnském Sokoláku. Zápas o bronz pak dopadl lépe pro Adélu Benediktovou s Nikol Urbanovou, dvojice Natalie Šmídová / Eliška Trunečková se tak musela spokojit s místem čtvrtým.

  1. Kristýna Koblížková / Alžběta Tomášová
  2. Zuzana Kinclová / Karla Poloučková
  3. Adéla Benediktová / Nikol Urbanová
  4. Natalie Šmídová / Eliška Trunečková

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár mužů - ABC Braník/Praha

Jednadvacet týmů o víkendu dorazilo do ulice Za Mlýnem, aby v rámci Letního poháru mužů bojovaly o cenné body do tabulky. Hrál se systém pro 24 týmů na dvě porážky. Vítězství zaslouženě vybojovali nasazené jedničky Matěj Ruml a Jan Berčík, kteří ve finále porazili ostřílený pár Miroslav Svoboda / Michal Studničný. Bronz vybojovala dvojice Bíl / Hofman, která v posledním zápase porazila mistry oprav Jana Krču a Tomáše Sekeru.

  1. Matěj Ruml / Jan Berčík
  2. Miroslav Svoboda / Michal Studničný
  3. Jan Bíl / Oskar Hofman
  4. Jan Krča / Tomáš Sekera

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár mužů – Koráb/Praha

Šestnáct týmů si dalo v neděli dostaveníčko ve Sportcentru Koráb na turnaji Letního poháru.

Hrálo se systémem modifikovaných skupin, z nichž nejlepší tři týmy postoupily do vyřazovacích bojů. Celý turnaj se nejlépe vydařil Matyáši Ježkovi s Martinem Hladíkem. Tito extraligový hráči vítězství ve finále vydřeli nad párem Štefko / Gála až ve třech setech a získali tak turnajový titul. Zápas o bronz nabídl podobný scénář jako finále. Šťastný s Heřmanem porazili v obrovsky vyrovnaném zápase Bártu s Rédlem až ve vypjaté tiebreakové koncovce a na turnaji tak končí na třetím místě.

  1. Matyáš Ježek / Martin Hladík
  2. Jan Štefko / Jakub Gála
  3. Filip Šťastný / Ondřej Heřman
  4. Martin Bárta / Ondřej Rédl

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorů (oblastní) - Chodov u Karlových Varů

Devět statečných párů se v neděli ráno dostavilo k turnaji Českého poháru juniorů, který pořádal areál BVC CHODOV. Hrálo se na dvě skupiny, první dva páry pak postoupily do semifinále, kde si křížem zahrály o finále.

  1. Jakub Bartůněk / Matěj Pražan
  2. Ondřej Neumann / Ruben Bartek
  3. Mikuláš Plšek / Richard Čermák
  4. Josef Jeřicha / Kryštof Kvíčala

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorek (celostátní) - Chodov u Karlových Varů

Souběžně s juniory se v Chodově hrál i celostátní Český pohár juniorek. Tady byla účast o poznání zajímavější a do turnaje se přihlásilo bezmála čtyřicet týmů. Hrát se začalo už v pátek, kdy ke svým prvním zápasům nastoupily hráčky v rámci kvalifikace. Sobota a neděle pak patřily hlavní soutěži. Hrálo se na dvě prohry a vstupenku do hlavní soutěže získalo jen 24 týmů.

  1. Jana Fixová / Klára Selicharová
  2. Radka Veselá / Lenka Veselá
  3. Kristýna Průšová / Mariana Tomasová
  4. Aneta Trollerová / Barbora Klánová

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorů (oblastní) - Jihlava

Posledním juniorským podnikem tohoto víkendu byl turnaj Českého poháru juniorů konaný v krásném prostředí Aquaparku Vodní ráj Jihlava. Patnáct párů se rozdělilo do čtyř skupin, z nichž do čtvrtfinále postoupily vždy nejlepší dva. Celý turnaj pak dopadl takto:

  1. Martin Filuš / Jakub Přibyl
  2. Jakub Malík / David Westphal
  3. Robert Knebl / Tomáš Tesař
  4. Jiří Dostál / Jan Livora

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (celostátní) - Liberec

V sobotu se ve městě pod Ještědem potkalo patnáct dvojic, aby se společně popraly o důležité body do kadetské tabulky. Hráči se rozdělili do čtyř skupin, aby následně první dvě nejlepší dvojice postoupily do play off. To se nakonec nejlépe povedlo Richardu Čermákovi s Josefem Vodičkou, kteří ve finále vyválčili zlaté medaile.

  1. Richard Čermák / Josef Vodička
  2. Tomáš Červa / Jakub Tesárek
  3. Tadeáš Lex / Michal Přibyl
  4. Mikuláš Plšek / Antonín Votava

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (celostátní) – Strahov/Praha

Jeden z nejvíce obsazených turnajů tohoto víkendu byl Český pohár kadetek konaný v Praze v areálu Beachclubu Strahov. Díky navýšené kapacitě už kvalifikace kvalitou a rozsahem připomínala hlavní soutěž. Do té mohlo nastoupit jen šestnáct párů, které se podle bodů rozdělily do skupin po čtyřech. Do play off vždy z každé postoupily jen dva týmy a to rovnou do čtvrtfinále. Celý turnaj nakonec ovládly sestry Pavelkovy, které coby turnajové jedničky dostály svému nasazení. Finálovými soupeřkami jim byly Rozálie Mrázová s Karolínou Vaňkovou, které si prošly turnajem takzvaně od píky a o své místo v na hřišti se poctivě praly už od kvalifikace. Tyto dva týmy se pak potkaly už v základní skupině a ve velmi vyrovnaném zápase nakonec zvítězila sesterská dvojice. Podobný výkon sestry Pavelkovy zopakovali ve finále a zaslouženě vyhrály.

  1. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková
  2. Rozálie Mrázová / Karolína Vaňková
  3. Ema Bulíčková / Žaneta Foxová
  4. Šárka Janočková / Laura Kubištová

Kompletní výsledky ZDE 

 

Autor: Martin Mach, foto Matouš Müller

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018