13.7.2020

Český pohár mužů v Poděbradech ovládli mládežníci

Další turnaj Českého poháru 1* mužů zavítal do Poděbrad, stejně hodnocený turnaj žen hostila Opava.

Takřka celá beachvolejbalová mužská špička se sešla tento víkend na poděbradském Jezeře. Od páteční kvalifikace byly vidět velmi vyrovnané a kvalitní zápasy. Turnaj obsadily rodinné klany, Benešové nastoupili dokonce ve třech týmech, Piherové a Kufové ve dvou. Poděbradský turnaj se nesl v duchu motta „mládí má zelenou“ a celá finálová skupina byla složena z velmi mladých dvojic. Zajímavostí turnaje je, že do finále i do zápasu o 3. místo postoupily dvojice, které musely zvládnout již páteční kvalifikaci. Turnaj nakonec vyhrála favorizovaná brněnská dvojice Patrik Maňas s Jiřím Sedlákem. Dovolím si tvrdit, že skvělé místo, catering na špičkové úrovni a nasazení domácích organizátorů dělají z tohoto turnaje špičkovou akci, na kterou budou všichni účastníci turnaje rádi vzpomínat.

Kompletní výsledky: ZDE

Autor: Ondřej Michálek

 

Další tři víkendové dny a další tři dny toho nejlepšího beachvolejbalu v Opavě - tentokrát Český pohár žen. Páteční kvalifikace osmi týmů o šest volných míst byla ve znamení tropických teplot a postupu i jedné domácí juniorské dvojice do hlavní soutěže. Sobotní hlavní soutěž byla bohužel velice nepříjemně ovlivněna počasím - celý den vydatně pršelo a pro všechny zúčastněné (zejména pro hráče a obsluhu kurtu) to byla opravdová zkouška vůle. Těžké míče neposlouchaly jako obvykle a každý chtěl spíše co nejdříve z kurtu nežli naopak. Během sobotního programu také svou pouť turnajem ukončily čtyři domácí dvojice - dvěma se nepodařilo postoupit ze skupiny, dvěma ano. Juniorky Ema Šťastná s Veronikou Horáčkovou skončily na děleném 17. místě a Štěpánka Šťastná s Markétou Starou o kolo dál, tedy na děleném 9. místě.

Neděle však pro nejlepší osmičku byla opravdu už za odměnu, panovalo ideální počasí - teplota těsně přes dvacet stupňů, polojasno, bezvětří - a bylo to znát i na skvělých výkonech všech hráček. Nakonec do finálové čtveřice proklouzla i jedna ze slovenských dvojic, té další se bohužel vůbec nepovedl čtvrtfinálový tiebreak.

V malém finále o 3. místo se střetly brněnské nasazené dvojky Anička Pospíšilová a Míša Kulhánková se strahovskými Natálií Kolderovou a Michaelou Knoblochovou. Zpočátku se sice do vedení dostaly pražské hráčky Kolderová s Knoblochovou, ale už v polovině prvního setu je Brňačky Pospíšilová s Kulhánkovou dotáhly, vytvořily si mírný náskok a první set vyhrály 21:17. Druhý set pak byl již zcela v režii brněnských „šelem“, které vyhrály 21:12 a zaslouženě si na stupních vítězů přebraly bronzové poháry.

Velké finále o 1. místo bylo česko-slovenským soubojem. Slovenské hráčky Lubica Šipošová s Evou Elekovou v něm vyzvaly nasazené šestky Ivanu Cebákovou a Annu Širůčkovou a diváci se dočkali opravdu toho nejlepšího zápasu víkendu. Koncovku prvního setu ovládly 21:19 slovenské hráčky Eleková se Šipošovou, koncovku toho druhého naopak 21:18 Cebáková se Širůčkovou. Rozhodnout tak musel nevyzpytatelný tibreak. V něm až do stavu 10:10 nikdo nezískal větší než jednobodové vedení, avšak v jeho koncovce se ukázaly bezchybnějšími hráčky Brna Cebáková se Širůčkovou, které po vítězství 15:11 vyhrály nejen třetí set a celé utkání (již své šesté ve dvou dnech), ale také celý turnaj. 

Kompletní výsledky: ZDE

 

Autor: Jan Zajíc

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018