15.12.2017

CEV Beach Volleyball European Masters (1/7) - Dvě velké premiéry

Přípravy jsou v plném proudu. Do Pelhřimova, města ležícího v jihočeské části kraje Vysočina, zavítají již za necelý měsíc evropské hvězdy. Důvod? CEV Beach Volleyball European Masters! Místní areál Beachwell udělal další krok o úroveň výš v pořádání evropských turnajů. Lednová událost bude tímto způsobem navazovat na turnaj MEVZA v roce 2015 a CEV Beach Volleyball Satellite o rok později. A hned ze dvou pohledů půjde o velkou novinku – nejen, že se jedná o vůbec první CEV Masters na českém území, bude to zároveň první turnaj svého druhu konaný v halovém prostředí! Představuji Vám první z osmi dílů seriálu k 2018 CEV Beach Volleyball European Masters Pelhřimov.

Od Mevzy až po Masters

Během tří halových sezon se pelhřimovští organizátoři v čele s Vladimírem Kozlerem posouvají vzhůru, a to nejen co se úrovní turnajů týče, ale i vzhledem k mezinárodnímu uznání. Když v listopadu 2015 pořádali vůbec první halovou Mevzu, tedy nejnižší úroveň mezinárodního turnaje, obdrželi od technického supervizora CEVu zpětnou vazbu – doposud nejlepší MEVZA. A domácí fanoušky mohlo navíc těšit, že se čeští reprezentanti postarali hned o 4 medaile (v ženské kategorii Sluková s Hermannovou turnaj vyhrály, ve finále porazily Gálovou s Nakládalovou a zápas o třetí místo zvládly Háječková se Skalníkovou a Perušič se Schweinerem).

O rok později se proto rozhodli zorganizovat turnaj o třídu výš. Historie se opakovala, CEV si nemohl práci pořadatelů vynachválit. O tom svědčí i fakt, že se na turnaj přijel na vlastní náklady podívat i prezident CEVu a výkonný viceprezident FIVB Aleksandar Boričić a osobně organizátorům poděkoval. Mimochodem, další 4 české medaile – Sluková s Herrmannovou opět zlaté, ve finále porazily Kolocovou s Kvapilovou, třetí skončily Bonnerová s Nakládalovou a turnajové vítězství si vybojovali i Perušič se Schweinerem.

Nikdo se nebude zlobit, když bude tradice pokračovat. Za měsíc budeme mít za sebou další pelhřimovský mezinárodní turnaj a nabuzeni předchozími zkušenostmi se můžeme společně těšit na další špičkově zorganizovanou akci. Jen pro přehled, v následující tabulce uvidíte posun v náročnosti turnaje i graficky.

  MEVZA CEV Beach Volleyball Satellite CEV Beach Volleyball Masters
Prize money na kategorii 3 000 € 4 000 € 25 000 €
Počet mezinárodních rozhodčích 3 + delegát 3 + delegát + manažer rozhodčích 3 + delegát + manažer rozhodčích
Marketingové plochy 2 bannery Nutnost větší regulace od CEVu Nutnost větší regulace od CEVu, větší propagace, nutnost TV přenosu
Počet týmů v kvalifikaci/v hlavní soutěži 12/12 12/12 + country quota 16/16 + country quota

Samotný turnaj, který je po Mistrovství Evropy největší beachvolejbalovou událostí starého kontinentu, vypukne 11. ledna, finále je naplánováno na neděli 14. 1. V hlavní soutěži se utká 16 mužských a stejný počet ženských dvojic, společně si mezi sebe rozdělí prize money ve výši 50 000 €. I předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta je rád, že Česká republika může pořádat premiérové CEV Masters, navíc v hale, což je také unikátní. K organizaci takového turnaje byl vybrán zkušený organizátor Vladimír Kozler, který těmto akcím dává opravdu hodně a svojí cílevědomostí se mu jistě povede posunout organizační optimum zase o něco výš.

Partneři akce

V letošním roce podpořilo turnaj také Město Pelhřimov, které je jedním z partnerů akce spolu s krajem Vysočina. „Podpory města i kraje si velmi vážíme a věříme, že pořádání turnajů evropského formátu v Pelhřimově přispěje k dalšímu rozvoji našeho regionu“ řekl Vladimír Kozler, organizátor turnaje. Hlavním partnerem je také společnost LIWA CZ, která podporuje nejen evropské turnaje konající se v areálu Beachwell, ale také areál samotný od počátku jeho vzniku. Všem partnerům akce patří velký dík.

Přehled dílů seriálu k CEV Beach Volleyball European Masters:

15. 12. Dvě velké premiéry - o turnaji, od Mevzy k Masters

18. 12. Unikátní areál - o Beachwellu a jeho zázemí

22. 12. Masters s Vláďou Kozlerem - rozhovor s ředitelem turnaje

25. 12. Do Pelhřimova s osobnostmi ČVS - rozhovor s osobnostmi ČVS

29. 12. Nájezd zahraničních hvězd - přehled hlavních hvězd ze zahraničí

1. 1. Chystá se překvapení? - představení českých mužských dvojic v hlavní soutěži

5. 1. Co Češka, to naděje - představení českých ženských dvojic v hlavní soutěži

(jednotlivé díly mohou být v průběhu příprav turnaje pozměněny)

Autor: Petr Sixta

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018