18.12.2017

CEV Beach Volleyball European Masters (2/7) - Unikátní areál

Zavřete oči. Představte si areál, ve kterém můžete relaxovat, sportovat, posilovat, regenerovat a na několik dní se zde i ubytovat. Vše se špičkovou technologií. Jednoznačně se jedná o malý ráj na Zemi. Otevřete oči a vítejte – areál Beachwell, sportovně – relaxační centrum v Pelhřimově, je to, co jste si mohli ve své mysli utvořit. A už za několik dní se sem sjedou hvězdy evropského beachvolejbalu, aby si skutečně užili CEV Beach Volleyball European Masters.

Příběh areálu je vskutku pohádkový – současný provozovatel Vladimír Kozler se svojí ženou Zuzanou holdovali beachvolejbalu, jejich městečko jim ovšem tuto radost nedopřávalo. Proto se vydali na cestu za vytvořením úžasného volnočasového projektu, který v roce 2012 dokázali proměnit v realitu a vznikl areál Beachwell.

Exteriér:

Jak už jeho název napovídá, centrum je zaměřeno na plážové sporty (ať už se jedná o beachvolejbal, beachtenis nebo plážový fotbal) a wellness. Postupem času se však areál rozrostl a vznikl senzační komplex, který poskytuje výborné podmínky pro tréninky, kempy i mezinárodní turnaje.

To, co nás bude zajímat nejvíce, jsou kurty na plážový volejbal. Areál momentálně disponuje pěti kurty, z toho tři jsou zastřešené a kurt číslo 5 (v hale) má navíc vyhřívanou podložku. Sama hala je dominantou areálu. Její obloukový tvar se promítl do loga areálu. Pelhřimovský architekt Ing. Karel Kupec (Studio A) navrhl tuto halu ve spolupráci s majitelem Vladimírem Kozlerem, inspirovat se nechávali na jihu Evropy, v Itálii.

Interiér:

Centrum nabízí ovšem více než jen plážové kurty. Zdejší posilovna je kvalitně a moderně vybavena a s kardiozónou, která je její součástí, poskytuje výborné podmínky pro všechny sportovce. Pro cvičení jógy, ale i pro konferenční aktivity, může být využíván fitness sál.

Druhá část názvu je odvozena od slova wellness. 4 sauny, ochlazovací bazének, ledová studna nebo hydromasážní vana – to vše nabízí místní regenerační část. Unikátním bonusem je kryoterapie (lokální i celková). Tato „léčba chladem“ je moderní rehabilitačně-léčebný postup pro celou řadu zdravotních potíží.

Penzion Beachwell nabízí několik dvoulůžkových pokojů, všechny s možností přistýlky. Všechny lůžka jsou upravené svojí délkou pro sportovce a pokoje celkově jsou komfortně vybaveny. V současné době probíhá výstavba nových apartmánů a na jaře 2018 vznikne v areálu také 18-ti jamkový adventure minigolf s jezírkem a venkovním posezením.

Klub Beachwell a jeho trenéři se věnují dětem starších 4 let a vedou je nejen k beachvolejbalu, ale obecně ke sportu a k pohybu. Tréninky beachvolejbalu jsou připraveny i pro dospělé a nechybí mezi nimi ani kruhové tréninky na písku. V areálu jsou pravidelně pořádány turnaje pro děti, mládež i dospělé a v lednu uspořádá i 2018 CEV Beach Volleyball European Masters – máme se na co těšit. A jestli Vás fotky nepřesvědčí, promo video areálu to zvládne, jen se podívejte ZDE.

Přehled dílů seriálu k CEV Beach Volleyball European Masters:

15. 12. Dvě velké premiéry - o turnaji, od Mevzy k Masters

18. 12. Unikátní areál - o Beachwellu a jeho zázemí

22. 12. Masters s Vláďou Kozlerem - rozhovor s ředitelem turnaje

25. 12. Do Pelhřimova s osobnostmi ČVS - rozhovor s osobnostmi ČVS

29. 12. Nájezd zahraničních hvězd - přehled hlavních hvězd ze zahraničí

1. 1. Chystá se překvapení? - představení českých mužských dvojic v hlavní soutěži

5. 1. Co Češka, to naděje - představení českých ženských dvojic v hlavní soutěži

(jednotlivé díly mohou být v průběhu příprav turnaje pozměněny)

Autor: Petr Sixta

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018