2.1.2018

CEV Beach Volleyball European Masters (6/7) - Chystá se překvapení?

Minimálně 3 české dvojice uvidíme na hvězdami nadupaném turnaji v Pelhřimově v hlavní soutěži mužů. Ondra Perušič s Davidem Schweinerem a Vašek Berčík s Honzou Dumkem získali svá místa díky českému pořadateli jako domácí dvojice, Marcel Mysliveček s Martinem Piherou je doplnili díky obdržené divoké kartě do hlavní soutěže. Ve čtvrteční kvalifikaci se objeví ještě Jindra Weiss s Martinem Tichým, i ti získali divokou kartu, ale do kvalifikace. Každému z českých účastníků hlavní soutěže jsme položili tři otázky, které se týkají jak Pelhřimovského turnaje CEV Masters, tak jejich cílů pro rok 2018.

Otázky pro hráče:

1) Co pro tebe znamená, že je CEV Beach Volleyball European Masters v České republice, v Pelhřimově, a ty si zahraješ v hlavní souěži?

2) Co od sebe v turnaji očekáváš? Čeho bys chtěl dosáhnout, co bys chtěl divákům předvést?

3) Jaké jsou tvé cíle pro rok 2018?

 

Ondřej Perušič

1) Je to určitě skvělé, že se v tomto roce bude konat v České republice tolik významných mezinárodních akcí, nejen teď Pelhřimov. Pro nás hráče je to skvělá příležitost se ukázat před domácím publikem, je to skvělá propagace našeho beachvolejbalu. Patří velký dík všem, kteří se na tom podílejí. Hlavní soutěž je příležitost získat důležité body a zahrát si proti kvalitním soupeřům.

2) Chtěl bych předvést dobrý výkon a ukázat, že na hlavní soutěž výkonnostně máme. Pokud se nám bude dařit, chceme v turnaji dojít co nejdále, samozřejmě. V této silné konkurenci to bude ale obtížné.

3) V nadcházející sezoně bychom s Davidem rádi zlepšili nejen předváděnou hru, ale i pozici na světovém žebříčku. Důležitými turnaji pro nás budou ME v Holandsku, domácí Světová série a další mezinárodní top akce.

 

David Schweiner

1) Mezinárodní turnaj na domácí půdě je vždy speciální zážitek. Jde už o 3. mezinárodní Pelhřimovský turnaj v řadě, vždy byl zorganizován na jedničku a nám se v Pelhřimově pokaždé zadařilo. Těšíme se na hraní před domácím publikem, pokaždé vytvořili neuvěřitelnou atmosféru. Přihlášena je evropská špička a my se těšíme, až s ní budeme moct poměřit síly. 

2) Cíl je pro každý turnaj stejný, předvést maximální výkon a poprat se o vítězství. Nebude to vůbec jednoduché, jelikož jsou tam opravdu ti nejlepší. 

3) Cílem pro rok 2018 je zlepšení naší hry, hlavně co se konstantní výkonnosti týče. Chtěli bychom se zase posunout o kus výše ve světovém i evropském žebříčku a kvalifikovat se na ME.

 

Jan Dumek

1) Je to pro mě pocta být zase druhým týmem v České republice mezi muži. V minulé sezoně jsme si právě tohle dali jako cíl a na konci sezony se nám to podařilo dotáhnout. Nebylo to jednoduché a mezinarodní body jsme sbírali až v druhé polovině sezony, povedlo se to. Beru naši účast v hlavní souteži v Pelhřimově jako ocenění naší dosavadní práce s Václavem.

2) Úroveň je v Pelhřimově opravdu vysoká a tak každý vyhraný zápas bude hodně cenný. Osobně se chci probojovat do soboty, kdy se bude hrat na centrkurtu. Jestli k tomu bude potřeba vyhrát jednou nebo dvakrát, to nevím.

3) Před přípravou jsme si stanovili určité cíle. Dokázali jsme si v sezoně 2017, že se spoustou týmů v Evropě, ale i ve světě, můžeme hrát. Chceme hlavně stabilizovat naši výkonnost, být konzistentní, stabilizovat příjem a nahrávku, apod. Vysledkově chceme hrát co nejvíce turnajů v hlavní soutěži, doma hrát vždy o medaile a reprezentovat Českou republiku na Kontinentálním poháru.

 

Václav Berčík

1) Je to opravdu velká událost pro český beachvolejbal a pro nás to znamená skvělou příležitost. Budeme moci poměřit síly s absolutní evropskou špičkou na výborně zorganizovaném turnaji, navíc získat důležité body pro zbytek sezony. Hrát zde v hlavní soutěži byl pro nás jeden z cílů poslední části sezony 2017 a obětovali jsme tomu hodně. Věděli jsme, jakých výsledků potřebujeme dosáhnout a jsme rádi, že se to povedlo.

2) Samozřejmě budeme chtít dosáhnout na co nejlepší výsledek. Favority asi budou muset fanoušci hledat jinde, ale víme, že pokud předvedeme dobrý výkon, tak můžeme pomýšlet na umístění v top10, což je náš první cíl. Na druhou stranu obsazení je nevídané a já jsem na tak kvalitním turnaji ještě ani nehrál, takže je těžké odhadovat naše šance.

3) Když vynechám cíle studijní, tak se budeme s Dumim snažit hlavně ustálit naše výkony a dostat se tak na pozici, která nám zajistí účast na turnajích World tour, kde bychom chtěli vybojovat dobrá umístění. Dále bychom moc chtěli reprezentovat Českou republiku a pomoct jí v Kontinentálním poháru, kde budou národy bojovat o místa na olympijských hrách.

 

Martin Pihera

1) Je to úžasné. Jsem rád, že naše země pořádá takhle velký turnaj a my můžeme být jeho součástí!

2) Doufám, že se nám povede předvést to, co jsme do teď pilně trénovali. A pokud se nám to povede, máme šanci potrápit naše soupeře.

3) Mé osobní cíle jsou udržet se v dobré psychické a fyzické kondici, dobrá hra pak přijde sama. Jako naše týmové cíle vidím honbu za body (směje se).

Marcel Mysliveček

1) Každý turnaj s mezinárodní účastí je úžasný. Čím vyšší třídy, tím samozřejmě lepší, a CEV Masters je prvotřídní úroveň. Když se podívám na startovní listinu, kdo sem přijede, tak jsem v oblacích! Ještě k tomu v Pelhřimově, což je kousek od mého rodiště. Pro mě je snem hrát tak kvalitní turnaj po všech stránkách. Teď už jen zbývá si na něj přivést dostatečnou herní formu a užít si ho!

2) Jako tým očekáváme především cenné zkušenosti ze zápasů s těmi nejlepšími soupeři v Evropě. Chceme ukázat, co jsme se zatím v naší společné přípravě naučili a rozhodně se budeme se všemi bít jako lvi! A čeho bych chtěl dosáhnout? Chtěli bychom s Martinem ukázat, že jsme stejně tak dobří, jako ti nejlepší na našem kontinentu. Ale jestli to tak bude, to teprve ukáže daný okamžik.

3) Naše cíle jsou vybudovat kvalitní tým, pracovat na sobě, posbírat zahraniční body a cenné zkušenosti a České republice ukázat, že patříme mezi ty nejlepší.

 

Přehled dílů seriálu k CEV Beach Volleyball European Masters:

15. 12. Dvě velké premiéry - o turnaji, od Mevzy k Masters

18. 12. Unikátní areál - o Beachwellu a jeho zázemí

22. 12. Masters s Vláďou Kozlerem - rozhovor s ředitelem turnaje

25. 12. Do Pelhřimova s osobnostmi ČVS - rozhovor s osobnostmi ČVS

29. 12. Nájezd zahraničních hvězd - přehled hlavních hvězd ze zahraničí

1. 1. Chystá se překvapení? - představení českých mužských dvojic v hlavní soutěži

5. 1. Co Češka, to naděje - představení českých ženských dvojic v hlavní soutěži

(jednotlivé díly mohou být v průběhu příprav turnaje pozměněny)

Autor: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018