8.1.2018

CEV Beach Volleyball European Masters (7/7) - Co Češka, to naděje

Českým ženským párům se v Pelhřimově na mezinárodních turnajích vždy daří. Bára Hermannová s Markétou Slukovou dokonce doposud neprohrály jediné utkání a vyhrály jak Mevzu v roce 2015, tak CEV Satellite v roce 2016! Letos je uvidíme v roli jedniček turnaje, z českých reprezentantek je doplní Kristýna Kolocová s Míšou Kvapilovou a Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou, které dostaly divokou kartu. A mimochodem, víte, jaké bylo pořadí na prvních třech místech CEV Satellitu v Pelhřimově?
1. Sluková/Hermannová, 2. Kolocová/Kvapilová, 3. Bonnerová/Nakládalová. Máme se tedy na co těšit!

Stejně jako u kluků jsme holkám položili tři otázky. Tentokrát, i s ohledem na právě probíhající turnaj Světové série v nizozemském Haagu, jsme nakonec zúžili naši pozornost na tři z nich. Zde jsou otázky:

1) Co pro tebe znamená hrát na takto prestižním turnaji před domácím publikem, co mu budeš chtít předvést?

2) Právě jsi na turnaji v Haagu, který je součástí FIVB World Tour. Porovnáš prosím svůj myšlenkový přístup k těmto dvěma turnajům?

3) Jaká beachvolejbalová předsevzetí jsi si pro rok 2018 dala?

Markéta Sluková

Společně jsou s Bárou Hermannovou českými jedničkami v turnaji. V Pelhřimově se jim spolu náramně daří, vyhrály Mevzu i CEV Satellite, navíc neprohrály jediné utkání. Mezi jejich největší společné úspěchy patří vítězství na Openu v turecké Antalyi z října 2015, 2. místo z ME v rakouském Bielu z června 2016, následná účast na Olympijských hrách v Riu, kde se jim podařilo postoupit ze skupiny. V loňské sezoně zaznamenaly největšího úspěchu na 5*hvězdičkovém turnaji v Poreči, kde skončily 2. Po sezoně 2017 jim patřilo na žebříčku FIVB 5. místo.

Barbora Hermannová

Odpovědi Báry:

1) CEV Master v Pelhřimově je velká záležitost nejen pro českého fanouška, ale taky pro českou beachovou scénu. Myslím, že my hráči můžeme složit velké díky Vladimíru Kozlerovi za to, že má tak velký zájem o posunutí úrovně turnajů konajících se na poli České republiky výš. Vím, že přijede spousta kvalitních zahraničních týmů, a to jak v ženské, tak i v chlapské kategorii. A co jiného si přát, než porovnávat síly se silnými soupeři. Jelikož hrajeme na domácí půdě a domácím hřišti, tak budeme mít výhodu oproti ostatním a doufám, že nás diváci přijdou podpořit. Je to ale přeci jen začátek roku, kde se ještě forma na léto tvaruje, a proto nám tenhle turnaj ukáže, na čem je potřeba do léta zapracovat. Každopádně se na turnaj těším, protože se doma často neukážeme a rozhodně tam budeme chtít ukázat co nejvíc, co z naší strany půjde.

2) Světovka v Haagu a CEV v Pelhřimově se liší už jen tím, že tady v Holandsku je to druhý největší turnaj, který FIVB World Tour může nabídnout, tudíž je zde i většina zahraničních týmů, které na turnajích budeme potkávat. Takže kvalitou je výš než turnaj evropský. Oba dva turnaje jsou ale speciální tím, že se hrají v hale, což je jiná záležitost oproti hraní na čerstvém vzduchu s větrem, sluníčkem, deštěm a dalšími venkovními podmínkami. Proto je oba bereme trošičku s rezervou, ale hlavně za účelem zjistit, co je potřeba do první venkovní světovky na Floridě doladit. 

3) Já si novoroční předsevzetí nedávám, protože si myslím, že když chce člověk něco změnit, tak nemá čekat na Nový rok. Takže já na nových věcech začala pracovat už dřív. V první řadě to bylo zlepšení fyzické kondice a zlepšení sebereflexe v zápasech. A pořád je spousta práce přede mnou.

Kristýna Kolocová

S Míšou Kvapilovou na Mevze nebyly, na Satellitu podlehly až ve finále Báře s Markétou. V závěru loňské sezony se však rozjely a na Mistrovství České republiky své krajanky poprvé porazily. Navázaly tím na svůj největší úspěch, kterým bylo stříbro z Mistrovství Evropy v lotyšské Jurmale. Na konci sezony 2017 skončily na 8. místě žebříčku FIVB.

Michala Kvapilová

Odpovědi Míši:

1) Ráda hraji před domacím publikem. Turnaj tím pro mě získá speciální náboj. Doufám, že v Pelhřimově předvedeme krásný a bojovný beach!

2) Můj přístup je k oběma turnajům úplně stejný. Do každého turnaje nastupuji naplno a plně soustředená. Navíc CEV Masters v Pelhřimově je velmi dobře obsazen, jsou tam hned 3 dvojice z první světové desítky.

3) Já na předsevzetí moc nejsem, ale kdybych přeci jen něco měla říct... tak to bude rozhodně odnahrávat celou sezonu prstama.

Martina Bonnerová

 

Se Šárkou Nakládalovou třetí medailový pár z pelhřimovského Satellitu. V roce 2017 získaly medaili i na turnaji světové série, vyhrály 1*hvězdičkový turnaj v Langkawi, 4. pak byly na dvouhvězdě v Číně. Rozhodně mají co nabídnout, vždyť na žebříčku FIVB jim patří 47. místo.

Šárka Nakládalová

Odpovědi Šárky: 

1) Velice si vážím toho, že jsme dostaly divokou kartu a máme možnost si zahrat hlavní soutěž na velmi dobře obsazeném turnaji, a navíc v Pelhřimově, kde je organizace vždy na jedničku s hvězdičkou. A samozřejmě se budeme snažit o co nejlepší výsledek.

2) Myšlenkový přístup? Ten mám stejný, uhrát vždy nejlepší výsledek. Je to jedno jestli je to Haag nebo Pelhřimov, oba turnaje jsou pro mě významné.

3) Určitě chceme lepší výsledky jak v roce 2017.

 

Přehled dílů seriálu k CEV Beach Volleyball European Masters:

15. 12. Dvě velké premiéry - o turnaji, od Mevzy k Masters

18. 12. Unikátní areál - o Beachwellu a jeho zázemí

22. 12. Masters s Vláďou Kozlerem - rozhovor s ředitelem turnaje

25. 12. Do Pelhřimova s osobnostmi ČVS - rozhovor s osobnostmi ČVS

29. 12. Nájezd zahraničních hvězd - přehled hlavních hvězd ze zahraničí

1. 1. Chystá se překvapení? - představení českých mužských dvojic v hlavní soutěži

5. 1. Co Češka, to naděje - představení českých ženských dvojic v hlavní soutěži

(jednotlivé díly mohou být v průběhu příprav turnaje pozměněny)

Autor: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018