4.7.2023

Chodov u Karlových Varů hostil kvalitně obsazený 3* Český pohár mužů a žen

Národní tour přinesla o víkendu nejen MČR kategorie U16, ale i kvalitně obsazený tříhvězdičkový Český pohár mužů a žen v Chodově u Karlových Varů. Odehrály se i další Letní poháry mužů a žen a Český pohár dívek U20.

Český pohár mužů a žen 3* - Chodov u Karlových Varů

V páteční podvečer zahájil sehraný tým pořadatelů z BVC Chodov další z řady republikových turnajů, které zdejší areál každoročně hostí. A stejně jako je spoleh na zdejší volejbalové nadšence, kteří turnaj pořádají, dá se s jistotou vsadit i na to, že páteční kvalifikace proprší. Tentokrát dokonce létaly i blesky. Nakonec se ale páteční program podařilo odehrát a po kvalifikaci tak bylo známo kompletní složení startovního pole pro víkendové boje.

Sobota již byla na počasí přívětivější a tak si zdejší publikum mohlo vychutnávat kvalitní výkony hráčů a zápasy plné mnoha překvapivých zvratů. V pohodové atmosféře, doplněné osobitým komentářem ředitelky turnaje Moniky Mühlhauserové, vše běželo jako na drátkách. Všechna utkání základních skupin tak byla odehrána a v neděli se mohlo přejít k finálovým bojům.

Výsledkem byl opět kvalitní sport, který musel bavit jak diváka, tak i přítomné hráče, trenéry a rozhodčí. Novinkou tohoto turnaje byla možnost sledovat aktuální výsledky průběžně na monitoru – Chodov jde zkrátka s dobou. Pořadatele tak nemohlo rozhodit ani to, že byl změněn systém turnaje jen pár dní před jeho startem. Tato změna zaskočila především samotné hráče, kteří ji také tu a tam dost kriticky komentovali. Nakonec ale turnaj proběhl bez dalších komplikací a tradičně veselé vyhlášení výsledků zakončilo společný turnaj.

V prvním mužském semifinále uspěli favorité celého turnaje Šépka se Semerádem, když přehráli turnajové čtyřky Kufu s Melmukou 2:0. Druhé semifinále už tak jednoznačné nebylo, o postupu turnajových šestek Ježka s Waberem do finále rozhodlo až vítězství v tie-breaku nad dvojkami turnaje M. Džavoronokem a Tezzelem. Zápas poražených semifinalistů dvojice Kufa/Melmuka skrečovala a tak třetí místo obsadil bez boje brněnský pár M. Džavoronok/Tezzele. Finále nabídlo vyrovnanou partii, koncovky setů však zvládli lépe Šépka se Semerádem a mohli se radovat z celkového vítězství, druhé místo si tak z Chodova u Karlových Varů odvezla dvojice Ježek/Waber.

  1. Jakub Šépka / Tomáš Semerád (PBT/BVŠP)
  2. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  3. Matyáš Džavoronok / Tadeáš Tezzele (TJ Sokol Brno I)
  4. Robert Kufa / Martin Melmuka (Beach Service club/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

V ženském semifinále nechyběly první dva nasazené páry Dvorníková/Pospíšilová a Dunárová/Resová. Na své soupeřky Freiberg/Holzer, resp. Honzovičová/Neuschaeferová však v rozhodujícím tie-breaku nestačily a čekal je vzájemný souboj o konečné třetí místo. V něm byla úspěšnější Dvorníková s Pospíšilovou. Mezinárodní finále vyšlo lépe české dvojici Honzovičová/Neuschaeferová, která přehrála rakouské soupeřky 2:0.

  1. Julie Honzovičová / Kylie Neuschaeferová (PVK Olymp Praha/BAVB)
  2. Eva Freiberger / Katharina Holzer (AUT)
  3. Valerie Dvorníková / Anna Pospíšilová (TJ Sokol Brno I)
  4. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Ohlasy vítězných dvojic:

Jakub Šépka/Tomáš Semerád: „My jsme si turnaj moc užili. I když jsme zvládli všechny zápasy ve dvou setech, nebylo to vůbec jednoduché. V semifinále a finále jsme všechno vyhrávali až v koncovkách, ve finále jsme museli průběh setů otáčet. Musíme poděkovat také pořadatelům, turnaj probíhal naprosto hladce. Musíme také zmínit fakt, že se v Chodově sešla široká konkurence, o to je vítězství cennější. Chtěli bychom také říct, že nám vyhovují společné turnaje s děvčaty. Mají mnohem lepší atmosféru a umožňují nám vzájemně se podporovat. Co nám naopak absolutně nevyhovuje, je nový systém turnaje, který způsobuje, že se velmi brzy mohou potkat nejvýše nasazené páry. Mnohdy o nasazení do pavouka rozhodoval doslova každý balon.“

Julie Honzovičová/Kylie Neuschaeferová: „Chtěly bychom poděkovat za vynikající organizaci turnaje. Moc jsme si to užily, vyšlo i počasí, takže z hlediska průběhu není co vytknout. Sportovně byl turnaj na vynikající úrovni, tomu pomohly i zahraniční hráčky z Rakouska. My jsme si moc dobře zahrály a dopadly jsme nad naše očekávání. Nejsme spolu totiž zvyklé hrát, a tak jsme se v úvodu turnaje spíše sehrávaly. V průběhu turnaje jsme se zlepšovaly a asi nejlepší výkon jsme předvedly v semifinále. Jsme rády, že jsme pak zvládly i finále a dotáhly turnaj k vítězství. Negativním aspektem turnaje byl nový herní systém, o kterém jsme se navíc dozvěděly až v průběhu týdne před turnajem. Bylo to matoucí a nejsme s tím spokojené.“

Za pořadatele musíme konstatovat, že turnaj negativně ovlivnilo odhlášení velkého množství párů ze soutěže z důvodu souběhů turnaje s mezinárodními turnaji. Toto odhlašování by nemělo být u turnaje tří hvězd možné.

Poděkování patří sponzorům Beach volejbal, Mikasa, Gala, skupina ČEZ, Národní sportovní agentura, Město Chodov, Uniqa pojišťovna, a.s., Thun 1794, a.s., Karlovarský kraj, Chotes. Ceny předávali za Asociaci beachvolejbalu předseda Jan Meruna, za UNIQU Pojišťovnu ředitel krajské pobočky Miroslav Čekan.

Autor: BVC Chodov

Automima Letní pohár mužů a žen - Opava (Kylešovice)

V sobotu 1. července se v Areálu zdraví v Opavě uskutečnil Automima Letní pohár mužů a žen. Hlavní soutěže obou kategorií se zúčastnilo 12 týmů.

Mužskou soutěž ovládli Adam Soudil a Michal Borski, kteří ve finále porazili Jakuba Rulíška s Ondrou Horníčkem. V souboji o třetí místo se z vítězství radovali Adam Mrázek a David Masař, čtvrté místo zbylo na Davida Svrčka s Tomášem Pavelkem.

  1. Adam Soudil / Michal Borski (Green Volley Frýdek-Místek/USK Slávia OU)
  2. Jakub Rulíšek / Ondřej Horníček (TJ Sokol Brno I/BeachPunk Team)
  3. Adam Mrázek / David Masař (TJ Holubice, TJ Sokol Bučovice)
  4. David Svrček / Tomáš Pavelek (BeachPunk Team/SK AZ Kylešovice)

Kompletní výsledky ZDE

Mezi ženami dominovaly nasazené desítky Gabriela Pokorná a Petra Urbanová. Druhé místo obsadily Lucie Grančaiová a Veronika Grančaiová. Třetí místo vybojovaly Veronika Karlíková a Monika Adamčíková, čtvrté skončily Barbora Márová a Veronika Mrázková.

  1. Gabriela Pokorná / Petra Urbanová (S.K. P.E.M.A. Opava)
  2. Lucie Grančaiová / Veronika Grančaiová (BAVB)
  3. Veronika Karlíková / Monika Adamčíková (SVK/TJ Ostrava)
  4. Barbora Márová / Veronika Mrázková (S V B C/PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Josef Pavelek

Lemansport Letní pohár mužů  - Praha (Braník)

Během dvou dnů hrálo 23 družstev a bylo k vidění plno krásných a napínavých utkání. V neděli za větrného počasí se pokračovalo zápasy o konečné 1. - 8. místo. Většina utkání byla vyrovnaných a končila v tiebreaku.

Zápas o třetí místo vyhrála dvojice Tomáš Kovář/Lukáš Krist. Finálové utkání ovládl Michal Studničný s Filipem Rydvalem, kteří porazili pár Tomáš Červa/Jakub Tesárek.

  1. Michal Studničný / Filip Rydval (TJ Sokol Vyšehrad/BVŠP)
  2. Tomáš Červa / Jakub Tesárek (VK Dukla Liberec/Blue Volley Ostrava)
  3. Tomáš Kovář / Lukáš Krist (Beach volejbal SK Slavia Praha/VK Roudnice nad Labem)
  4. Teodor Schinko / Antonín Votava (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Tomáš Jedlička

 

Český pohár dívek U20 – Praha (Záběhlice)

  1. Amálie Báčová / Michaela Cyrani (BVŠP)
  2. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)
  3. Jana Mrkvičková / Mariana Tomasová (BVŠP/PVK Olymp Praha)
  4. Tereza Studená / Lenka Veselá (Beach club Harcov-Liberec/S V B C)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018