8.7.2019

Druhý letošní Super Cup vyhráli Kufa s Williamsem a Olivová s Řeháčkovou!

Druhý MENTHOLKA Super Cup je minulostí! Od pátku 5. do neděle 7. července 2019 se sportovně-hudební festival Slovácké léto v Uherském Hradišti stal opět dějištěm jednoho ze čtyř turnajů nejprestižnější domácí beachvolejbalové série Super Cup. Vítězství si po velkých bitvách zajistili Sára Olivová s Karolínou Řeháčkovou a Leo Williams s Bobbem Kufou!

Hrálo se za slunečného počasí na kurtech na Slovácké Slávii a přímo v srdci města na Masarykově náměstí v Česká zbrojovka aréně. Především semifinálové a finálové zápasy se setkaly s velkým zájmem veřejnosti a turnaj si pochvalovali i hráči.

Do nedělního semifinále se dle očekávání probojovaly největší favoritky ženské části, Sára Olivová s Karolínou Řeháčkovou vyzvaly Terezu Pluhařovou s Eliškou Davidovou. Byly to ale druhé jmenované, kdo byl po prvním setu blíže k vítězství, Terka s Eliškou vyhrály první sadu 21:15. V té druhé Kája se Sárou výsledkem 21:19 srovnaly krok a tie-break si v koncovce zkušeně pohlídaly, vyhrály 15:11. Do finále se k nim záhy připojily Kateřina Valková s Annou Komárkovou, které porazily Marii-Sáru Štochlovou a Miroslavu Dunárovou 21:17 a 21:5, poražené ze soutěže odstoupily ze zdravotních důvodů.

Bronz tak připadl zadarmo Tereze s Eliškou, naopak o zlato se svedl další třísetový boj. Sára s Kájou vypadaly, že budou finálovému zápasu kralovat, první set Kačku s Aničkou porazily 21:11. V tom druhém se ale soupeřky vzepřely a výsledkem 21:17 protáhly zápas o rozhodující sadu. Ve vypjatém souboji nakonec 15:13 zvítězily nejvýše nasazené Řeháčková s Olivovou a slavily druhé společné vítězství v řadě!

Mužské boje o medaile byly mezinárodními zápasy. Slováci Luboš Nemec a Patrik Prokopec porazili jedinou ryze českou dvojici v kategorii mužů ve finálové čtyřce Miroslava Svobodu s Michalem Studničným 2:0 (19; 15), druhý slovenský pár Ján Namešanský a Michal Hovorka naopak obdržel lekci od Roberta Kufy a jihoafrického reprezentanta Lea Williamse, Bobb s Leem zvítězili 21:11 a 21:13.

Ján s Michalem, kteří v průběhu turnaje až do semifinále hráli každý zápas na tři sety, podlehli ve dvou sadách i v boji o bronz, Miroslav s Michalem získali medaili po výsledku 21:11 a 21:16. To finálový souboj zdatně kopíroval průběh ženského finále - první set zvládli v poměru 21:17 Leo s Bobbem, ten druhý po stejném výsledku dopadl lépe pro Luboše s Patrikem. Rozhodl tak tie-break, na který zbylo více sil Bobbovi Kufovi a Leu Williamsovi, ti zvítězili 15:11 a po pátém místu ze Super Cupu na Ládví slavili celkový triumf v Uherském Hradišti.

 

Rozhovor s Bobbem Kufou (autor: Jakub Košík)

Kolikrát už jste hrál Super Cup v Uherském Hradišti, dokážete to spočítat?

„Myslím, že tak čtyřikrát nebo pětkrát. Musím ale říct, že se sem pokaždé těším, protože je tady fakt unikátní atmosféra a koncept Slováckého léta se mi moc líbí. Takže kdykoliv máme čas a můžeme, tak tady hrajeme.“

Čím je pro vás Slovácké léto unikátní?

„Je to právě to spojení kultury, sportu a zábavy. I ve světě se teď ukazuje, že to je ta správná cesta. Protože když se udělá někde jen turnaj, přijde pár lidí. Ale když se to všechno spojí, má to úplně jiný efekt a stane se z toho obrovská akce výjimečná pro všechny strany.“

Co vás ještě čeká po Super Cupu na Slováckém létě?

„S Leem Williamsem si teď dáme pauzu a budu hrát zase s českým spoluhráčem, což je Martin Melmuka, mladý, nadějný hráč. Takže vyrážíme na mezinárodní turnaj do Slovinska na mistrovství střední Evropy. A týden nato letíme do Porta na čtyřhvězdičkový turnaj FIVB, na světovou sérii.“

 

O výsledcích a nadcházejících zápasech českých párů Vás nejrychleji budeme informovat na Facebooku a Instagramu Českého beachvolejbalu! 

 

Autor: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018