6.2.2024

Halové mistrovské tituly 2024 v kategoriích U16 a U20 jsou rozdány

Od pátku do neděle probíhala první halová MČR v beachvolejbalu. Tři pražské areály (Mikulovka, Strahov a Střešovice) se postaraly o organizaci turnajů kategorií U16 a U20 a rozhodně se bylo na co koukat. Líté boje, které velice často končily zkrácenou hrou, nám nakonec přinesly republikové mistry. V kategorii U16 to byli Růžena Procházková/Ema Šebová a Lukáš Novotný/Jaroslav Votava, kategorii U20 ovládli Mariana Tomasová/Jana Mrkvičková a Filip Rydval/David Westphal.

Direct Auto HMČR U16 - Strahov

O víkendu 2. - 4. 2. 2024 pořádal Beachclub Strahov Direct auto HMČR kategorie U16 obou kategorií - chlapecké i dívčí složky. Z celkových tří dnů se v pátek uskutečnila dívčí kvalifikace, odkud prvních šest týmů postupovalo do víkendových soubojů hlavní soutěže.

V sobotu se odehrálo přes 65 zápasů, takže se není čemu divit, že to na Strahově celkem žilo. Návštěvníci přišli podpořit své blízké. Hráči a hráčky měli možnost interagovat mezi sebou a navzájem se podporovat. Ze samotných sobotních zápasů se pak do neděle probojovalo osm nejlepších dvojic v každé kategorii.

V nedělních zápasech se rozhodovalo o těch nejlepších. V závěrečných duelech o medaile se na centrkurtu hrálo střídavě. Nejdříve zápasy o bronz, kde dvojice z Ládví Entlicherová/Staňková porazila v tiebreaku dvojici BVŠP Jandová/Durčáková. Následoval zápas o třetí místo chlapců, kde domácí dvojice Šnajdr/Korbas vyhrála nad opavským týmem Elbel/Vícha.

V dívčím finále dvojice BVŠP Šebová/Procházková, stejně jako v zápase předešlém, v tiebreaku porazila sokolské duo Mífková/Lajkebová. Konečným zápasem chlapců, který probíhal mezi strahovskými dvojicemi Kuthan/Rak a Novotný/Votava (Kolín), se rozhodovalo o mistrovském titulu. Ten nakonec po napínavém zápase uhrála dvojice Novotný/Votava, ve kterém mohla být vítězem kterákoli z dvojic.

  1. Růžena Procházková / Ema Šebová (BVŠP)
  2. Lea Mifková / Zuzana Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
  3. Monika Entlicherová / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)
  4. Lucie Jandová / Alice Durčáková (BVŠP/SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

  1. Lukáš Novotný / Jaroslav Votava (Beachclub Praha Strahov/SK Volejbal Kolín)
  2. Jan Kuthan / Samuel Rak (Beachclub Praha Strahov/VK Dukla Liberec)
  3. David Šnajdr / Viktor Korbas (Beachclub Praha Strahov)
  4. Vojtěch Elbel / Hynek Vícha (Happy sport Opava/VK Ostrava)

Kompletní výsledky ZDE

Za náš realizační tým děkujeme všem za účast, za krásné výkony a podporu.

Těšíme se na Vás na dalších akcích v průběhu roku.

Autor: Matěj Brož

HMČR dívek U20  - Střešovice

Ve dnech 2. - 4. února 2024 proběhlo HMČR dívek do 20 let na Prague Beach Teamu ve Střešovicích.

Vše začalo páteční kvalifikací, které se účastnilo 18 párů, pouze 6 nejlepších se probojovalo do sobotní hlavní soutěže. Hlavní soutěž, již pod taktovkou rozhodčí, nabídla velké množství vyrovnaných utkání a krásného beachvolejbalu. Stejný oku lahodící beachvolejbal se opakoval i finálový den.

Třešničkou na dortu celého mistrovství bylo finále společně s utkáním o bronz. Malé i velké finále společně nabídly napětí až do konce v podobě dvou vyrovnaných zkrácených her. Ze zlatých medailí se nakonec radovaly nasazené jedničky Tomasová/Mrkvičková a staly se tak halovými mistryněmi ČR pro rok 2024. Dvojice Knoblochová/Báčová brala stříbro a na stupních vítězství je doplnila dvojice Ebertová/Duškova, která v boji o 3. místo porazila dvojici Příhodová/Hummelová.

  1. Mariana Tomasová / Jana Mrkvičková (PVK Olymp Praha/BVŠP)
  2. Lucie Knoblochová / Amálie Báčová (BVŠP)
  3. Agáta Dušková / Amálie Ebertová (BVŠP)
  4. Markéta Příhodová / Stela Hummelová (Beach service)

Kompletní výsledky ZDE

Medailistům jménem pořádajících klubu Prague Beach Team gratulujeme a všem zúčastněným přejeme mnoho úspěchů v nadcházející letní sezóně.

Autor: Prague Beach Team

HMČR chlapců U20 - Mikulovka

Ve dnech 2. - 4. 2. 2024 proběhlo HMČR chlapců do 20 let v klubu Beachvolejbalové školy Praha, areál Mikulovka. Turnaj byl určen pro chlapce ročníku narození 2005 a mladší a zúčastnilo se ho 24 nejlepších párů z celé ČR v hlavní soutěži a 10 dvojic v kvalifikaci.

První hrací den hlavní soutěže se odehrálo 36 utkání v jedné z nejkrásnějších hal v republice pod dohledem zkušených rozhodčích. Druhý hrací den pak zbývajících 10 utkání nám nabídlo opravdu skvělou podívanou na té nejvyšší úrovni. Mezi nejlepší z nejlepších se dostaly dvojice Pohl/Brňák , Novotný/Jeřicha , Kvíčala/Toufar a Rydval/Westphal.

První semifinále odehráli Pohl/Brňák proti Kvíčalovi a Toufarovi. Druhý jmenovaný tým zvítězil ve dvou setech a tak postoupil do finále. Druhé semifinálové utkání nabídlo větší drama a po boji v tie-breaku se do finále probojovala dvojice Rydval/Westphal. Poražený tým Jeřicha/Novotný se po pauze šel připravit na utkání o bronz, kde na ně čekali Pohl s Brňákem. Bohužel utkání skončilo předčasně ze zdravotních důvodů, které znemožnily dvojici Jeřicha/Novotný pokračovat.

Finále se začalo podle plánu a týmy si nic nedarovaly. Hezké výměny se střídaly na obou stranách, ale nakonec se radovat mohla jen jedna dvojice. Po trpělivé hře a výborných podáních ukořistili triumf David Westphal a Filip Rydval.

  1. Filip Rydval / David Westphal (BVŠP/Beachclub Strahov)
  2. Kryštof Kvíčala / Martin Toufar (Beachclub Strahov/BVŠP)
  3. Tobiáš Brňák / Marek Pohl (Prague Beach Team/Beach Service)
  4. Josef Jeřicha / Vojtěch Novotný (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Ceny do turnaje věnovala Pizzerie Kmotra, firma Old Spice a občerstvení pro hráče Kantýna Mikulovka pod taktovkou Václava Bartáka.

Věříme, že v této kategorii najdeme kvalitní dvojice a hráče, kteří budou hájit české barvy na letním mistrovství Evropy do 18 a do 20 let a navážou na kvalitní výsledky z minulých let.

Autoři: Martin Tichý a Martin Pihera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018