31.5.2020

Mužskou sezónu ve skvělém obsazení odstartoval Český pohár na Strahově

První turnaj sezóny se konal na hlubokých píscích pražského areálu Beachclubu Strahov. Vítězství nakonec vybojovali Honza Hadrava s Donovanem Džavoronokem, kteří ve finále porazili vycházející hvězdy českého beachvolejbalu Patrika Maňase s Jirkou Sedlákem.

Po šesti letech se z vítězství na beachvolejbalovém turnaji radoval Honza Hadrava a Donovan Džavoronok. „Vyhráli jsme beachvolejbalový turnaj patrně po šesti letech a znovu na Strahově. Moc nás to těší, krásně jsme si zahráli. Ukázalo nám to, že se s českou špičkou můžeme poměřit," tvrdí Džavoronok. „Oba jsme si pomáhali v horších momentech, skvěle se doplňujeme. Snad výkonnost půjde dál nahoru. Výhodou bylo, že jsme na přípravu měli mnohem více času než v předchozích sezónách," dodává Hadrava. Na turnaji bylo velmi mnoho netradičně poskládaných dvojic.

První nasazenou dvojici tvořil David Schweiner, který se vinou zranění svého běžného parťáka Ondry Perušiče postavil na stejnou stranu sítě s talentovaným juniorem Adamem Štočkem. „Hele, bylo to fakt skvělý. Do hry David vnesl takovej hezkej klid. Jinak to byla velká příležitost, ale zároveň i zodpovědnost. Pro mě skvělá zkušenost, která mi mnohé dala a i ukázala. Celkově to bylo fakt super a přineslo mi to další motivaci do dalšího trénovaní,“ odpověděl nám Štoček na otázku, jaké to bylo zahrát si po boku české jedničky. Tato nová provizorní dvojice skončila na turnaji třetí.

Černými koňmi turnaje byli zaručeně bratři Pellegrinové. Italové, kteří žijí v Praze už přes dva roky. Nasazeni byli až jako poslední tým v kvalifikaci a přes páry jako jsou Mysliveček/Samec či Kufa/Williams, kteří byli velkými favority na stupně vítězů, prošli až do semifinále. Tam je zastavili až rozjetí Maňas se Sedlákem a v boji o třetí místo podlehli výše zmiňované dvojici Schweiner/Štoček. Skončili tedy na skvělém čtvrtém místě.

Druhý nejlepší český pár se na tento víkend také rozdělil. Jan Dumek spojil síly se svým velmi dobrým přítelem Lukem Smithem a skončili na pátém místě. Václav Berčík vzal svého mladšího bratra, ti však skončili až sedmnáctí.

Podrobné výsledky ZDE

 

Autor: Jan Berčík, foto: Jan Berčík, Jan Votava

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018