26.6.2019

Národní beachvolejbalová tour - 7. víkend (22.-23.6.2019)

Česká národní beachvolejbalová tour 2019 má za sebou již sedmé letošní kolo! V Opavě se uskutečnil Český pohár, který ovládli v mužské kategorii Jindřich Weiss s Martinem Tichým a v ženské Sára Olivová s Karolínou Řeháčkovou. Na Moravě zase hrály juniorské kategorie, v Brně zvítězily Michaela Brunclíková s Helenou Estellou Harrisovou, ve Zlíně kralovali Richard Masař s Hynkem Ondráčkem. Kadetský pohár v Hluboké nad Vltavou zvládly nejlépe Natálie Parisová s Elišku Kadeřábkovou.

logo 

Český pohár mužů a žen v Opavě

Předposlední červnový víkend byl v opavských areálech Beachcentrum Kolofík a Areál zdraví ve znamení toho nejlepšího beachvolejbalu u nás. Sešla se zde takřka celá naše špička, aby si to rozdala o důležité body v rámci Českého poháru Grafico Opava Beach Open 2019, který byl pořádán opavským klubem Happy Sport.

Jak kategorie žen, tak kategorie mužů však nezaznamenala zásadnější překvapení, co se týká obsazení finálových čtveřic. Malé finále žen o 3. místo bylo v jasné režii Michaely Kulhánkové a Anny Pospíšilové, které sice druhý set těsně prohrály 18:21, ale v prvním a třetím se svými soupeřkami Annou Komárkovou a Terezou Pluhařovou doslova vymetly kurt 21:8 a 15:4 a zaslouženě si pak při vyhlášení na krku prohlížely bronzové medaile.

Malé finále mužů bylo ve znamení mládí – Jakub Šépka s Jindrou Zavadilem vyzvali lehce starší Dominika Pavoučka s Martinem Lickem, kteří se do turnaje museli prokousat už z páteční kvalifikace. Nakonec pár let a centimetrů navíc rozhodlo – Martin s Dominikem si nepustili Kubu s Jindrou vůbec na dostřel a bez větších potíží si dokráčeli pro bronzové medaile po výsledcích 21:17 a 21:14.

V ženském souboji o zlato se utkaly naše reprezentační dvojice Sára Olivová s Karolínou Řeháčkovou a sestry Anna a Magdaléna Dostálové. Pokud bychom první set nazvali likvidací, vůbec bychom nepřeháněli. Sára s Kájou předvedly dokonalý beachvolejbal a zvítězily 21:12. Ve druhém setu se hra Aničky a Majdy značně zlepšila, avšak vykolejit rozjeté soupeřky se jim nakonec nepodařilo a Sára Olivová s Karolínou Řeháčkovou se tak po vítězství 21:15 ve druhém setu staly vítězkami celého turnaje bez jediné porážky za dva dny.

Absolutním vrcholem turnaje bylo mnohými očekávané mužské finále, které obstaraly dva páry brněnských "sokolíků" - osmí nasazení, šestkoví reprezentanti Jan Hadrava s Donovanem Džavoronokem, kteří do té doby všechny své soupeře ničili rozdílem třídy, se postavili proti svým týmovým parťákům, nasazeným dvojkám Jindřichu Weissovi s Martinem Tichým. Ti se jim již od první výměny stali více než rovnocennými soupeři. První set skončil 21:18 pro Honzu s Donovanem a když se ve druhém setu dostali i ke dvěma mečbolům, vypadalo to na uzavřenou záležitost. Ukázala se však síla Jindry s Mártym, kteří svou houževnatostí dokázali otočit druhý set pro sebe a po výsledku 23:21 se nadšené publikum dočkalo tie-breaku. V něm jedna krásná výměna střídala druhou, až set došel opět do koncovky. V té se podařilo Jindrovi s Mártym odskočit na drobnější náskok, který už si na sideoutu nenechali vzít a Mártyho úspěšná smeč do diagonály znamenala jejich vítězství v poměru 15:12.

Vítězným párům pak předali ceny zástupci sponzorů a pořádajícího klubu Happy Sport Opava.

Autor: Jan Zajíc

logo 

Český pohár juniorek v Brně na Sokoláku

O víkendu 22. - 23. 6. 2019 se v Brně na Sokolském koupališti odehrál turnaj Českého Poháru juniorek, kterého se zúčastnilo 24 dvojic, včetně jedné reprezentační dvojice ze Slovenska.

Do nedělních bojů se probojovalo 8 párů, z toho 4 páry domácího Sokola Brno I a také reprezentační pár Slovenska. Semifinálová utkání měla jasný průběh, kde v prvním utkání poměrem 2:0 na sety zvítězil pár Michaela Brunclíková s Helenou Estelle Harrisovou proti domácím Alžbětě Tomášové a Kristýně Koblížkové. Druhé semifinále byl mezinárodní souboj, který nakonec ve dvou setech ovládly Petra Cuřínová s Johanou Lukešovou proti slovenským Sarah Ondrejkové s Veronikou Podhradskou. 

O třetí místo tak bojovaly domácí hráčky Sokola proti slovenským reprezentantkám. Nakonec byly šťastnější domácí hráčky Alžběta Tomášová s Kristýnou Koblížkovou a braly tak třetí místo. Ve finále vybojovaly vítězství v celém turnaji Michaela Brunclíková s Helenou Estelle Harrisovou, které prošly celým turnajem bez ztráty setu. Druhé místo braly Petra Cuřínová s Johanou Lukešovou.

Autor: Radomír Vinkler

 

Český pohár juniorů ve Zlíně

Českého poháru ve Zlíně se nakonec zúčastnilo jen 12 párů. Do finále postoupili po výsledku 2:0 nad dvojicí Michal Přibyl, Jakub Malík Matyáš Martinovič s Tomášem Semerádem, ve dvou setech vyhráli své semifinále i Richard Masař s Hynkem Ondráčkem nad Vojtěchem Tomanem a Michalem Jarošem.

Souboj o bronz zvládli lépe Michal s Jakubem, nad dvojicí Toman/Jaroš zvítězili výrazně 21:8 a 21:11. Dramatičtější byl průběch finálového utkání, i tam ale Richard s Hynkem nepustili Tomáše s Matyášem na dostřel a zvítězili 2:0 (16; 17).

 

Nejrychlejší výsledky a zprávy najdete na Facebooku a Instagramu Českého beachvolejbalu

Autor: Petr Sixta 

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018