Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
21.6.2018

Ostrava Beach Open, den 2.: Jistý postup už mají Sluková s Hermannovou a Perušič se Schweinerem

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a Markéta Sluková s Bárou Hermannovou postoupili s předstihem do vyřazovací části hlavní soutěže ostravského 4*hvězdičkového turnaje. Ostatní páry budou muset pro postup vyhrát páteční utkání, jinak pro ně turnaj končí. 

 

Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou vstupovaly do utkání s Polkami Kolosinskou a Kociolek jako favoritky, roli však nesplnily. V utkání se jim nedařilo, soupeřkám podlehly 22:24 a 18:21. "Nehrály jsme, jak jsme měly, neplnily jsme, to co jsme si řekly, nevycházely nám věci, které nám normálně vychází," zoufala si po utkání Kolocová. V dalším utkání narazí na soupeřky, se kterými odehrály finále na lednovém Masters v Pelhřimově, Lotyškami Graudinou a Kravcenokou. "Holky jsou velmi dobrý tým a pokud budeme hrát špatně, bude to pro nás stopka. Pokud budeme hrát dobře, tak je velká šance na postup," zhodnotila šance Kristýna. 

Naopak Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou šly do zápasu s Julií Sude a Chantal Laboureur z Německa v roli outsiderů, v utkání se ale neztratily. Po prohře 0:2 (-16; -16) se zítra utkají s Američankami Branagh a Walsh Jennings. "Na taktiku proti Američankám se musíme domluvit s naší trenérkou Lenkou Háječkovou," řekla Martina. "Proti Kerri Walsh Jennings jsem hrála asi třikrát a nikdy jsem nevyhrála. Byla by to dobrá premiéra. Je to jedna z nejlepších světových hráček, můžeme akorát překvapit."

Do té doby neúspěšnou českou výpravu konečně nadzvedly Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, které zvítězily nad kvalifikantkami Wachowicz / Gruszczynska z Polska 2:0 (12; 18). "Bylo to vítězství, u toho bych začala, to pro nás bylo to nejdůležitější," říkala Markéta po utkání. "Hra měla své dobré stránky, určitě tam byly i rezervy. Chvíli nám trvalo, že jsme se přizpůsobily podmínkám, hodně tu fouká vítr. Ve výsledku člověk pořád improvizuje, pak byly vidět momenty, kdy jsme si nerozehrály dobře nebo nepřihrály. Ale hlavní je, že jsme vstup do turnaje zvládly."

Utkání bylo speciální hlavně pro Báru Hermannovou, rodilou Ostravačku. "Návrat domů je hezký. Už dlouho jsem tu nehrála. Přijde mi to jako úplně nový turnaj, navíc tady v železárnách jsem nikdy beachvolejbal nehrála. Je tu spoustu lidí, kteří příjdou podpořit, rádi nás uvidí a pomůžou nám dojít, co nejdál," říkala Bára.

Mužská dvojice ve složení David Lenc a Filip Habr vstoupili do turnaje proti nasazeným jedničkám z Brazílie, proti Alisonovi s Andrém. V prvním setu byli rychle ze hry, prohráli 12:21. "Kdo se na utkání koukal, viděl, že jsme si první set moc neužili," říkal David. "Byl jsem opravdu nervózní. Nejsem zvyklý na tak vysoký blok, dlouho trvalo, než jsem se srovnal. V druhém setu se nám to trochu stabilizovalo a předvedli jsme i pár pěkných výměn, za to jsme moc rádi." Ve druhém setu hráli se soupeři vyrovnanější partii, favoritům podlehli 18:21. "Je úžasný pocit hrát na světovém turnaji," popisoval Filip. "Bohužel to tak rychle uteklo, já bych hrál klidně dál. První set byl z naší strany hodně nervózní. Škoda. Že nebyl první set nanečisto. Pak z nás všechno opadlo a bylo to mnohem lepší."

Na Brazilce narazili ve svém první utkání i Václav Berčík s Janem Dumkem, s Evandrem a Vitorem Felipem hráli velice vyrovnaně především v prvním setu, zápas skončil po setech 19:21 a 16:21. "Začali jsme v klidu a dobře. Nakonec se projevil tlak Brazilců, sice jsme se vzchopili a dotáhli to na 19:20, ale víc jsme už nepřidali," vysvětloval Dumi. "V koncovce prvního setu jsme výborně servírovali, navázal na něj Váša. "Před zápasem jsme věděli, že když se nám podaří Felipeho zatlačit na servisu, tak to půjde. A to se také prokázalo. V ostatních pasážích zápasu jsme tak nepodávali, naopak zatlačili oni nás. Obecně toto utkání můžeme hodnotit kladně, ale zítra se pokusíme urvat vítězství."

Druhým týmem, který si zajistil postup ze skupiny už ve čtvrtek, byl Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Ti totiž bez větších problémů přehráli Litevce Kazdailise s Rumseviciusem 2:0 (14; 16). "Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli. Máme jistý postup ze skupiny a víme, že si zahrajeme i zítra," svěřil se Perun. Druhý zápas měli sehrát ještě dnes večer proti Leshukovem se Semjenovem z Ruska, zápas se ale kvůli bouři a tmě odložil na páteční ráno. "Další utkání proti ruské dvojici nebude rozhodně jednoduché," prozradil Dave. "Je to dobrý tým a my podle toho budeme muset předvést dobrý výkon."

Druhý zápas stihly naopak odehrát Markéta s Bárou. Holanďankám Stubbe a Van Iersel ale po třech setech podlehly 16:21, 22:20 a 10:15. "Největší rozdíl mezi námi a soupeřkami v tomto utkání byly zdravotní problémy," zdůvodnila Bára. "Už na konci druhého setu jsem cítila křeče do lýtek. V tie-breaku to bylo neúnosné a musely jsme si vzít medical time-out. Ubrala se pozornost k zápasu, přemýšlela jsem spíš nad svým zdravotním stavem, než na utkání. Kde nám holky utekly, to byly spíš drobné chyby nepozornosti, které se na této úrovnineodpouští." "V prvním setu jsme byli vyrovnaní do stavu 16:16," dodala Maki. "Stačila chvilka nepřesnosti nebo nepozornosti a prohrály jsme 16:21, kdyždobře blokovaly a ubránily to." Do play-off tak půjdou z druhého místa ve skupině, zatímco jejich soupeřky míří rovnou do druhého kola. "Už jsme měly několik turnajů, kde jsme šly z prvního místa, měla by to být výhoda, aby si člověk okoukal soupeře," vysvětlovala Bára. "Na druhou stranu hráčky, které hrály víc zápasů, byly rozehrané. Těžko říct, co je lepší."

 

Autor: Petr Sixta, foto: FIVB

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Liberecká Dukla hlásí první posilu, z Králova Pole míří pod Ještěd členka širší reprezentace, smečařka Denisa Pavlíková.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Mistrovský Jihostroj vstoupí do nové sezóny pod taktovkou bývalého reprezentačního trenéra Zdeňka Šmejkala, který poslední sezóny působil v rakouském...

 
CEV Champions League 2024 – superfinále

ženy: A. Carraro Imoco Conegliano (ITA) – Allianz Vero Volley Milano (ITA) 3:2 (25:14, 23:25, 25:19, 19:25, 15:9)   muži: Trentino Itas (ITA) –...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Trenérské žezlo od odcházejícího Arnauda Josseranda přebírá dosavadní asistent kladenského týmu, Slovák Tomáš Samsely.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018