22.6.2018

Ostrava Beach Open, den 3.: Perušič se Schweinerem a Sluková s Hermannovou postupují dál!

Ondřej Perušič a David Schweiner předčili v podvečerním utkání švýcarský pár Heidrich / Gerson a stali se tak druhými českými osmifinalisty 4*hvězdičkového turnaje v Ostravě 2018. Navázali tak na výhru Markéty Slukové s Bárou Hermannovou nad Ukrajinkami Davidovou a Shchypkovou. Oba páry postupují do sobotních bojů.

Odložený zápas čekal v pátek ráno na Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem. Souboj proti ruskému páru Semjenov / Leshukov se jim ale nevydařil, prohráli 17:21 a 16:21. "V dnešním zápase hledají hůř ty lepší věci, než špatné," přiznal Perun. "Nemohli jsme to ubránit, až na pár dobrých pasáží na začátku prvního setu a v půlce druhého, kdy jsme dokázali dát několik bodů v řadě. Bohužel tam byly i větší chyby, které musíme eliminovat, jinak se odpoledne rozloučíme s turnajem."

V utkání proti Američankám Kerri Walsh Jennings a Nicole Branagh nebyly Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou daleko od úspěchu. V koncovce prvního setu navíc Martina zablokovala Kerri Walsh, což se stalo momentem utkání. "Omylem jsem tam vyskočila a zablokovala," smála se po utkání Bonnerová. "Jinak jsme si to tu moc užily. Prohra nás mrzí a bude asi i v budoucnu. Děkujeme Českému volejbalovému svazu za možnost zahrát si hlavní soutěž. Moc si toho vážíme a doufáme, že jsme neudělaly ostudu." "I já bych naše působení na turnaji bych hodnotila kladně. Měly jsme dva těžké soupeře, zahrály jsme pěkný a kvalitní utkání, které nás určitě posunou v dalších turnajích," dodala Šárka.

Velké zklamání zažívaly Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou po utkání s lotyšským párem Graudina / Kravčenoka. Odveta za finále v Pelhřimově se výrazně lépe povedla soupeřkám Češek, Kiki s Míšou podlehly 12:21 a 19:21. "Prohrály jsme dva zápasy, výkon nebyl světoborný,"přiznávala s hořkostí Kristýna. "Nutno ovšem říct, že ten dnešní byl o trošku lepší, než ten včerejší. Týmy tu jsou vyrovnané. Jak můžeme vidět, každý může prohrát s každým."

Svoje schopnosti si v hlavní soutěži vyzkoušeli David Lenc s Filipem Habrem. I přes porážku 13:21 a 15:21 proti Nizozemcům Varenhorst / Bouter se neloučili z turnaje s ostudou. "Dojmy jsou jednoznačné, musíme si přiznat, že na tuto úroveň ještě nemáme," nezakrýval Filip. "Pro nás to byla skvělá příležitost si tady zahrát. Může nám to jedině pomoct bodově do dalších světových turnajů, které jsou rozdělené do kategorií..." "... a postupně přidávat hvězdičky," doplnil spoluhráče David. "Díky účasti v Ostravě máme docela dost bodů, tím pádem se můžeme podívat na více turnajů."

Veliké drama přichystali Jan Dumek s Václavem Berčíkem divákům v utkání proti Polákům Prudelovi a Szalankiewiczovi. Český pár prohrával už 16:21 a 16:19 ve druhém setu, když zaúřadoval Václav Berčík se svými pěti bodovými bloky v řadě! "Nebyl jsem na kurtu sám, Dumi tam taky něco dělal," smál se k situaci Vašek. Obrat ve třetím setu ovšem nedotáhli do konce, v tie-breaku Češi podlehli 11:15. "Prudel přišel na servis a dal nám oběma eso po lajně, to rozhodlo," vysvětloval Dumi. 

Na první páteční vítězství si diváci v dolnovítkovickém areálu museli počkat opět až do dalšího utkání Markéty Slukové s Bárou Hermannovou. V utkání prvního kola play-off porazily Ukrajinky Davidovou a Shchypkovou dvakrát 21:17. "Hlavní je, že se nám podařilo utkání dotáhnout úspěšně do konce, přestože jsme se přetahovaly v druhém setu," řekla Sluková. Zítra je budou čekat přemožitelky Kolocové s Kvapilovu, Polky Kolosinska a Kociolek. "S dalšími soupeřkami z Polska se známe, trénujeme s nimi snad každou světovku," vysvětlovala Hermannová. "Po zhodnocení tohoto zápasu s trenérem vytvoříme taktiku na zítřejší souboj."

"Teď ještě aby kluci vyhráli v dalším utkání a bude to nakonec dobrý den," dodávala Sluková po svém utkání. A Ondra Perušič s Davidem Schweinerem její slova naplnili, Švýcary Gersona s Heidrichem porazila 21:12, 19:21 a 15:12! "Bavili jsme diváky, postoupili jsme do soboty, nemůžeme být spokojenější," krásně shrnul vystoupení chlapců Perun. V boji o čtvrtfinále se postaví ruskému páru Stoyanovskiy / Velichko.

 

Autor: Petr Sixta, foto: FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018