23.6.2018

Ostrava Beach Open, den 4.: SENZACE!!! Sluková s Hermannovou i Perušič se Schweinerem jsou v semifinále!!!

Obrovské překvapení si nachystali na sobotu Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří postoupili do semifinále Ostrava Beach Open 2018 přes dva veliké kandidáty na vítězství! Vyřadili šikovné Rusy Stoyanovskiyho s Velichkem a Brazilce Evandra s Vitorem Felipem. Neméně úžasné byly i Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, které převálcovaly světové dvojky Laboureur a Sude z Německa.

Hnané publikem vlétly Bára s Markétou do boje o čtvrtfinále jako uragán, deštivému počasí navzdory! V prvním setu si vytvořily už sedmibodový náskok, který se však soupeřkám podařilo v koncovce téměř dohnat. Nakonec však Češky set získaly se skórem 21:18. "Recept, který na nás Polky našly na konci prvního setu a začátku druhého, byl jasný - rozehrály se a začaly víc riskovat," vysvětlovala Sluková. "Na této světové úrovně nemůžeme očekávat jasnou výhru. Neměla jsem tam pár dobrých příjmu a ony nám tím odskočily. Poté jsme se to snažily ustát a dohnat." Druhý set totiž začal stejně, jako končil první - více ze hry měly Kolosinska a Kociolek, ale Češky se brzy dotáhly a vyrovnaný průběh rozhodla až úplná koncovka, kterou Markéta s Bárou ovládly 21:19.

V dalším dnešním utkání je čekají soupeřky z Německa, Laboureur a Sude. "Do dalšího zápasu se zregenerujeme a mezitím náš tým vymyslí vhodnou taktiku," popisovala další program Hermannová. "Pak si na to společně sedneme a dořešíme, jaký bude plán na výhru proti Němkám."

Když po zápase přišli před kamery, působili překvapeně a nadšeně. Ondra s Davidem totiž porazili 18:21, 21:19 a 15:12 ruský pár Stoyanovskiy / Velichko. "Máme dobrý pocit, srovnali jsme s Rusy bilanci, i když určitě ne bodovou. Bylo to neočekávané, rozhodně jsme spokojeni," usmíval se po utkání David. Podařilo se jim porazit soupeře, který je letos téměř k nezastavení. "Zlom nastat v momentě, kdy jsem se opravdu naštval," říkal Perun. "Předtím jsem neustále hrál opatrně, při smeči tam Stoyanovskiy byl, tudíž jsem se nemohl prosadit. Pak se to naštěstí zlomilo a se štěstíčkem na bloku otočilo. Začal jsem být i více agresivní."

Ani do dalšího utkání nepůjdou v roli favoritů, vyzvou soupeře z Brazílie, mistra světa Evandra s Vítorem Felipem. "Popravdě jsme to zjistili až teď, tak daleko na los jsme nekoukali, nepředpokládali jsme, že se dostaneme až sem," vyprávěl nadšeně Dave. "Místo toho jsme hledali lístky na Pendolino."

 

Čtvrtfinálová utkání:

Česká show v Ostravě se však ke konci nechýlila. Maki s Bárou totiž famózním výkonem vyřadily Němky Laboureur a Sude, světové dvojky porazily po setech 21:15 a 21:17. "Jsme strašně nadšené, byly jsme od Simona dobře připravené," chválila trenérovu přípravu Markéta. "Dařilo se nám hned od začátku je zatlačit, což bylo to nejdůležitější. Jsme šťastné, že si můžeme zahrát ještě další dva zápasy před tímto publikem. Myslím, že je to sen každého sportovce. Zatím se nám daří a budeme chtít ten úžasný výkon předvádět i zítra a dovést nějakou placku!"

Nažhavenému publiku se v sobotu večer ještě jednou představili Ondra s Davidem, kteří se posavili Vitorovi Felipemu s mistrem světa z Vídně 2017 Evandrem. Kariérního maxima dosáhli čeští borci senzačním vítězstvím 2:0 (20; 15). "Stříbra z Turecka si ceníme, na druhou stranu na turnaji nebyla úplná špička jako tady. Je neuvěřitelné kolik zvučných jmen jsme nechali za sebou a dostali se do TOP 4 párů," potvrdil Perun. "Jsme hodně spokojení," dodával David. "Předvádíme konstantní výkonnost, čeho si ceníme. Být v TOP 4 zní skvěle, ale ta dlouhodobá práce je stěžejní."

V 10:05 nastoupí k dalšímu velikému utkání Bára s Markétou, v semifinále na ně budou čekat další Němky, tentokrát Bieneck a Schneider. Ondra s Davidem se naopak o další fantazii budou pokoušet v souboji proti Losiakovi s Kantorem z Polska od 11:35.

 

Autor: Petr Sixta, Petra Ullrichová, foto: FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018