1.6.2019

OSTRAVA BEACH OPEN, den 4.: Senzační Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem prošli do semifinále!

David Schweiner, který v sobotu slavil mimo jiné i své 25. narozeniny, s Ondřejem Perušičem stejně jako v loňském roce prošli až do finálového dne Ostrava Beach Open 2019! Ve čtvrtfinálovém utkání si navíc připsali velmi cenný skalp Brazilců! Zítřejší utkání o finále s Poláky Michałem Brylem a Grzegorzem Fijałkem od 11:30 bude vysílat Česká televize na kanálu ČT 2, zároveň se také budete moci koukat přes internetové iVysílání!

logo

Poté, co s přehledem vyhráli svoji skupinu ve čtvrtek, mohli si Ondra s Davidem odpočinout po dobu celého pátečního dne. A v sobotu, kdy David Schweinr slavil svůj narozeninový den, se na kurty vrátili v boji o čtvrtfinále proti Rakušanům Martinovi Ermacorovi a Moritzovi Pristauzovi. Jako obvykle burácející publikum dotáhlo český pár k vítězství 2:0 (18; 19) a šanci bojovat o nedělní utkání!

Aby to ale neměli Perun s Davem lehké, poslal jim los naproti Brazilce Alisona s Álvarem Filhem. Jihoameričtí favoriti si s českou dvojicí v prvním setu hráli jak kočka s myší a Perušič se Schweinerem nedokázali ani v nejmenším vzdorovat. Set skončil výsledkem 13:21 a leckdo mohl očekávat český debakl. Ten se ovšem nekonal - naopak! Po skvěle zvládnutém startu se Ondra s Davidem ujali vedení 10:4 a byť se jejich náskok postupně ztenčoval, sadu už neztratili a se skórem 21:18 si vynutili tie-break. Přeplněný centrkurt nabídl skvělou podívanou a senzační obrat poté, co Perun s Davem zkrácený set vyhráli 15:11 a postoupili do semifinále.

V něm se střetnou v 11:30 proti polské dvojici Bryl/Fijałek. Ještě předtím odehrají svá utání Američanky Brooke Sweat s Kerri Walsh Jennings proti Brazilkám Agathě s Dudou a další brazilský pár Ana Patríci s Rebeccou proti nizozemským reprezentantkám Sanne Keizer s Madelein Meppelink. Po Ondrovi s Davidem nastoupí na centrkurt ještě světové mužské jedničky Anders Mol s Christianem Sorumem z Norska a Rusové Oleg Stoyanovskiy s Viacheslavem Krasilnikovem.

Unikátní rozhovory po utkání, výsledky a nejrychlejší zprávy najdete na Facebooku a Instagramu Českého beachvolejbalu!

 

Autor: Petr Sixta, foto: Ostrava Beach Open

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018