27.7.2020

Překvapení v Brně, Džavoronok se Štočkem ovládli UNIQA MČR U22

Brněnský Sokolák přivítal mladé hráče do 22 let na jejich tuzemské vrcholné akci. Na UNIQA Mistrovství ČR do 22 let přijely aktuálně nejlepší dvojice mužů i žen. Překvapením je určitě titul pro Matyáše Džavoronoka s Adamem Štočkem, ale ani budoucí mistryně Maria Sára Štochlová s Martinou Maixnerovou, to neměly jednoduché a pro titul si musely dojít z oprav.

V ženách nechyběly nasazené jedničky Marie Sára Štochlová (Beachklub Praha) s Martinou Maixnerovou (Beachklub Praha), které sbírají pódiová umístění i v dospělé kategorii. U mužů byly jako nasazená jednička domácí dvojice Patrik Maňas s Jirkou Sedlákem, velké naděje českého mužského beachvolejbalu.

V ženské kategorii velmi překvapovala dvojice Michaela Břínková (Beach Academy Viktoria Brno) a Kylie Neuschaeferová (Beach Academy Viktoria Brno), které ve čtvrtfinále porazily i nasazené jedničky a v semifinále vyřadily výše nasazené Julii Honzovičovou (PVK Olymp Praha) s Lucií Šulcovou (VK Dukla Liberec). Ve finále ale nakonec po velkém boji zvítězila Martina Maixnerová s Máří Štochlovou, které se tedy staly mistryněmi ČR do 22 let. Na třetím místě se nakonec umístila dvojice Julie Honzovičová s Lucií Šulcovou.

Kompletní výsledky ZDE

 

Mužský turnaj probíhal až do semifinálových utkání v podstatě bez překvapení. Domácí pár Patrik Maňas (TJ Sokol Brno I)  s Jirkou Sedlákem (TJ Sokol Brno I) se bez problému probojoval až do finále bez zaváhání. Druhému nasazenému páru Fandovi Knoblochovi (Prague beach team) s Martinem Melmukou (Beachklub Praha) se ale v semifinále nedařilo a podlehli velice dobře hrající dvojici Matyáš Džavoronok (TJ Sokol Brno I)  a Adam Štoček (Beachclub Strahov), kteří svou cestou pavoukem podlehli pouze jedničkám Sedlákovi s Maňasem. Melmuka s Knoblochem si spravili chuť v souboji o třetí místo, když vybojovali bronzovou medaili proti dvojici Vít Beneš (Prague beach team) a Štěpán Havlín (Prague beach team) . Finále bylo tedy reprízou sobotního čtvrtfinálového utkání. Tentokrát měl zápas ale úplně opačný průběh, Maňas se Sedlákem překvapivě podlehli ve dvou setech a zbylo na ně stříbro. Mistry ČR do 22 let se tedy překvapivě stala „polodomácí“ dvojice Matyáš Džavoronok a Adam Štoček.

Kompletní výsledky ZDE

Celý turnaj probíhal bez problémů za velice příjemného počasí pod mrakem. Organizace fungovala výborně za velké pomoci dětí a trenérů domácího klubu Sokol Brno I, pod dohledem ředitele české beachvolejbalové tour Jana Meruny. Předávání medailí a diplomů se zhostil kromě Jana Meruny i předseda ABV Petr Beneš.

 

Český pohár juniorů a juniorek přivítaly kurty na pražském Vítkově. Zde se zrodilo překvapení v kategorii juniorů, kdy na nejvyšší stupínek vystoupala až devátá nasezená dvojice Daniel Rosenbaum a Šimon Bambas. I v kategorii juniorek se z vítězství radoval relativně nízce nasazený pár. Jako „dvanáctky" nastupovaly do turnaje Žaneta Foxová s Michaelou Vlčkovou, aby se nakonec radovaly z vítězství.

Kompletní výsledky junioři, juniorky

 

Autoři: Jiří Carba, Radomír Vinkler, foto ČVS/Kohelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018