11.7.2023

Skvělá atmosféra panovala nejen na ČP 2* v rámci festivalu Slovácké léto

Tentokrát se v turnajovém shrnutí neomezíme jen na víkend, ale rozšíříme ho i na středu a čtvrtek. Na sváteční dny totiž připadlo „Slovácké léto“ Český pohár mužů 2* v Uherském Hradišti a Letní pohár žen v Kutné Hoře. Výčet turnajů Národní tour zakončíme v Poděbradech, kde se o víkendu konal Český pohár mužů 1*.

Český pohár mužů 2* - Uherské Hradiště

Ve dnech 4. - 6. července hostil sportovně-hudební festival Slovácké léto v Uherském Hradišti oficiální turnaj České asociace beachvolejbalových klubů, Český pohár mužů 2*. Hrálo se na kurtech Slovácké Slávie a na centrkurtu přímo v historickém srdci Uherského Hradiště na Masarykově náměstí.

V minulých letech se na Slováckém létě hrál Super Cup, letos už poněkolikáté získal festival organizaci Českého poháru. „Počasí nám přálo až na jemný ranní déšť závěrečného dne turnaje. Po obědě už jsme ale měli ideální beachové počasí, hráči se se změnou podmínek popasovali výborně, divácká kulisa byla skvělá. Všichni si zaslouží obrovský obdiv a poděkování,“ řekl ředitel turnaje Jakub Košík. Právě centrkurt naplněný 250 tunami písku na náměstí je to, co odlišuje turnaje na Slováckém létě od jiných beachových akcí.

Vítězství v turnaji získal slovenský pár Adrian Petruf / Luboš Nemec, který ve finále porazil poměrem 2:0 (15,19) brněnskou dvojici Jiří Sedlák / Jan Dumek. Bronzová medaile putovala také do Brna, zásluhou Matyáše Džavoronoka a Václava Berčíka.

Matyáši, v minulosti jste na Slováckém létě hrál, stejně jako váš bratr Donovan. Vidíte v turnaji nějaký posun?

Naposledy jsem tady hrál před dvěma lety. Srovnávat nechci, spíš je tam zkrátka každoroční spokojenost. Slovácké léto patří k jedněm z nejoblíbenějších turnajů na české tour jak pro mě, tak myslím můžu mluvit i za všechny ostatní hráče, co si tak mezi sebou říkáme. Je to super turnaj.

Centrkurt na náměstí asi pořád ještě není úplně obvyklý…

V zahraničí je takových turnajů spousta, v Česku to obvyklé není. Slovácké léto bývá jediný turnaj, který má centrkurt na náměstí, občas snad jen mistrovství republiky. Na české poměry je Slovácké léto opravdu unikát. My hráči jsme moc rádi, že aspoň jeden takový turnaj v Česku máme.

Šestkový volejbal aktuálně nehrajete. Jaké máte plány po Slováckém létě?

S parťákem Vendou máme rozjetou sezónu, čekají nás ještě zahraniční turnaje. Chceme jet na kvalifikaci na Challenge do Espinha, potom nás čeká Slovinsko, snad domácí turnaj v Brně na Sokoláku a mistrovství republiky. A doufáme ještě v něco na podzim, když se nám bude dařit. Já jsem teď dokončil druhý ročník na vysoké škole, takže můj osobní plán je dodělat bakalářku a obhájit ji (úsměv).

  1. Adrian Petruf  / Luboš Nemec (SVK)
  2. Jiří Sedlák / Jan Dumek (TJ Sokol Brno I)
  3. Václav Berčík / Matyáš Džavoronok (TJ Sokol Brno I)
  4. Daniel Fabikovič / Václav Kurka (Blue Volley Ostrava/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár mužů 1* - Poděbrady

Český pohár mužů v Poděbradech proběhl jako každý rok na velmi vysoké úrovni. Stoprocentně připravené zázemí a organizační tým i občerstvení si pochvalovali všichni účastníci turnaje. Přidalo se nádherné počasí a velmi kvalitní výkony všech dvojic. Většina zápasů se rozhodovala až ve třetím setu, i to svědčí o vyrovnanosti družstev. Vrcholem byl finálový zápas, kde dvojice František Knobloch / Lukáš Kittel obrátila koncovku třetího setu ze stavu 9:14 a zvítězila nad zkušenou dvojicí Bob Kufa / Leo Wiliams. V turnaji předváděla dobré výkony i nestárnoucí dvojice Petr Beneš / Přemysl Kubala, která si zaslouženě z kvalifikace vybojovala postup do hlavní soutěže.

  1. Lukáš Kittel / František Knobloch (VSK Staré Město/Beachklub Praha)
  2. Robert Kufa / Leo Williams (Beach Service club/RSA)
  3. David Lenc / David Westphal (Beachclub Strahov)
  4. Martin Hladík / Martin Melmuka (VK Odolena Voda/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen - Kutná Hora

  1. Vanessa Hurníková / Karin Žolnerčíková (TJ Ostrava)
  2. Magda Pavlíková / Ivana Kaňková (TJ Sokol Pardubice I/TJ Sokol Žižkov I)
  3. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)
  4. Amálie Ebertová / Agáta Dušková (BVŠP)

 

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018