19.7.2017

Trenér i hráčky hodnotí uplynulé beachvolejbalové MS hráčů do 21 let

Hodnocení - MS U21 - trenér Pavel Krč

Právě jsme se vrátili z MS U21 v Nanjingu. Reprezentovaly nás zde dvě dvojice, Maixnerová Štochlová (DK) a Honzovičová Pluhařová (kvalifikace). Holky se umístily na 5. a 9. místě, což spolu s faktem, že jsme byli jedinou zemí se dvěma týmy v hlavní souteži bereme za úspěch i vzhledem k těžkým klimatickým podmínkám (46°C a vlhko; medical timy a omdlévání byl kolorit většiny zápasů). Pro Terku s Naťkou je páté místo na světě jejich největším úspěchem, přestože do turnaje vstupovaly z kvalifikace přes lucky loosera. Martina s Máří měly vstup do turnaje kritický, ale přes vsechny problémy nakonec zabojovaly doslova vydřely 9. místo.

Hodnocení MS U21 - pár Marie Sára Štochlová/Martina Maixnerová

Tak s Mistrovstvím světa do 21 let v Číně se loučíme děleným 9.místem. Není to úplně výsledek podle našich představ, ale když vezmeme v potaz všechny komplikace od zdravotních problémů, čínské počasí (přes den až 50 stupňu na sluníčku a neuvěřitelná vlhkost) až po celý výlet sem do Číny, tak je to úspěch a my budeme makat dál, aby to příště bylo lepší! První den soutěže byl od nás velmi špatný a nezvládnutý. Určitě ale stojí za zmínku naše mistrovské tiebreaky, proti Rumunkám (vicemistryním Evropy do 22let) 25:23 a další proti Holanďankám 16:14 (mistryním Evropy do 20 let) a nakonec prohra v tiebreaku 15:10 v tiebreaku s Běloruskama (bronzové na Evropě do 20let) - všechny tyto týmy jsou o 2 roky starší než my. Ale ještě, že máme za trenéra Boha a ten nás dokáže dostat ze všeho a připravit na všechno - někdy mu z nás sice dost padaj vlasy, ale je prostě nejlepší a velký obdiv, že absolvoval takovýhle trip do Číny se čtyřma holkama... nikdo prostě není lepší. Cesta zpět se nám v Pekingu lehce zkomplikovala a celý pobyt se nám o den prodloužil. Prostě trochu srandy na konec, ale v porovnání proti všem předchozím šampionátům bych velmi kladně hodnotila celé pojetí tohoto šampionátu a to hlavně České republiky jako jednoho týmu, navzájem jsme se podporovaly a hodně si pomohly.

Hodnocení MS U21 - pár Natálie Honzovičová/Tereza Pluhařová

Páté místo na Mistrovství světa do 21 let, skvělé! Seznámení s Čínou nebylo vůbec jednoduché, proto jsme byly velmi rády, že jsme tam jely s 6ti denním předstihem. Nejtěžší pro nás bylo si zvyknout na velmi vysokou vlhkost, která byla skoro až na neuvěřitelných 80%. Ve dnech trénování bylo pod mrakem, ale hned na první den naší kvalifikace se přidalo velmi silné sluníčko. Takže venkovní podmínky nebyly velmi příznivé. Ale to nám v ničem nezabránilo. Byly jsme nasazené jako 2. tým, tím pádem naše místo náleželo kvalifikaci. První tým, který bylo nutno porazit, byly Slovinky. Zápas byl ze začátku lehce nervózní, protože vyhrát druhé kolo kvalifikace je velmi důležité. Ale i přes nervozitu jsme je porazily 2:0. Do posledního kola jsme dostaly Rumunky, které se umístily na ME U22 v Badenu na 2. místě. Ty se nám nepodařilo porazit a podlehly jsme jim 0:2. Teď už nezbývalo nic jiného než doufat ve štěstí na tzv. Lucky Losera. Nakonec nás vylosovali jako 1 ze 4 týmů a my postoupily do Main-draw. 

Ve skupině jsme měly 1. nasazený tým a to byly domácí Číňanky. Hrály jsme s nimi první zápas. První set byl v prospěch domácího týmu. Nám se ale podařilo velmi dobře vymyšlenou taktikou našeho trenéra Pavla Krče, který byl naší nezbytnou součástí u většiny zapásů (dva zápasy ve skupině nás koučoval Vladimír Eder), vyhrát druhý set. Nakonec tento zapas skončil naši těsnou prohrou 13:15 ve 3. setu. Poté další dva zápasy s týmy Mozambiku a Thajska jsme nekompromisně vyhrály 2:0 a tím jsme si zajistily 2. misto ve skupině a také postup do play-off!

První kolo jsme porazily Argentinky 2:0 s čistou hlavou. Ve druhém kole nás čekala Paraguay, se kterou jsme po slabém vstupu a s velkým počtem nevynucených chyb, prohrávaly už 2:12, ale nakonec jsme to dotáhly na vítězné skore 2:0! Měly jsme obrovskou radost a nadšení, že jdeme co čtvrtfinálových zápasů, kde nás čekala Itálie! Bohužel v tomto zápase jsme nedokázaly hrát přesvědčivě, z důvodu velké fyzické únavy a počasí.

Mistrovství světa ale celkem hodnotíme velmi kladně, z důvodu práce trenérů a komunikace hráček v týmu mezi sebou. Na turnaji nechyběla výborná týmová spolupráce, která opravdu nabíjela pozitivní energií i v nepříjemných situacích, což v minulých letech na výjezdech reprezentace někdy chybělo! Jsme strašně nadšené a vděčné za tento tým, a zejména za obrovskou práci Pavla, která nás posunuje neustále dál!

 

Autoři: Mgr. Michal Mezera a Mgr. Ondřej Vlček

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018