6.8.2017

Volejbalistky Olomouce a Šternberka bavily Horní náměstí při beachové show

První srpnová sobota patřila na Horním náměstí v Olomouci plážovému volejbalu. Přímo před vstupem do historické budovy radnice vyrostl nefalšovaný beachový kurt, na němž se v rámci turnaje dvojic představily extraligové volejbalistky VK UP Olomouc a také Sokola Šternberk. Závěr horkého, ale nadmíru vydařeného volejbalového dne v centru hanácké metropole obstaral exhibiční zápas osobností.

Písečné hřiště bude stát v těsném sousedství proslulého Sloupu Nejsvětější Trojice celý týden a postupně se na něm představí několik olomouckých vrcholových týmů z různých sportovních odvětví. Kurt bude navíc k dispozici i zájemcům z řad široké veřejnosti. Premiéru na něm však obstaraly úřadující držitelky Českého poháru volejbalistek, tedy družstvo Univerzity Palackého Olomouc a také hráčky z nejmenšího extraligového města v republice Šternberka. Oba spřátelené celky během dne odtajnily divákům postupně se tvořící soupisky na blížící se další ročník nejvyšší domácí soutěže a nabídly strhující beachvolejbalové souboje v turnaji osmi dvojic, které se nejprve utkaly ve dvou základních skupinách a poté ty nejlepší v semifinále a finále o putovní pohár. Ten nakonec získaly do přechodného držení olomoucké volejbalistky Darina Košická se Šárkou Kubínovou, které ve finále zdolaly šternberský pár Kristýna Soldánová a Lucie Hanousková. Třetí byly velezkušené hráčky Univerzity Palackého Olomouc Katarína Dudová a Jana Napolitano Šenková.

Vyvrcholením volejbalové exhibice, jež se konala v rámci celoročních aktivit připomínajících, že Olomouc je letos evropským městem sportu, a kterou podpořil i Olomoucký kraj, byl beachový souboj osobností. V něm se střetli trenéři olomouckých volejbalistek Jiří Teplý a Pavel Háp, předseda VK UP Jiří Zemánek, ředitel klubu Radan Holásek, vedoucí družstva olomouckých žen Milan Tuháček a někdejší hráčka Univerzity Palackého i československé reprezentace v šestkovém volejbalu Jana Teplá. Výsledek rozhodně nebyl tím hlavním a všichni aktéři předvedli přihlížejícím v žáru odpoledního srpnového slunce řadu parádních úderů i efektních zákroků v poli.

„Doufám, že jsme diváky pobavili a zároveň je také pozvali do naší haly na domácí extraligové i pohárové zápasy,“ přeje si předseda univerzitního volejbalového klubu Jiří Zemánek. „Dnešní den měl přispět k oživení olomouckého centra, které si to v letních dnech bezesporu zaslouží, ale všichni budeme velmi rádi, pokud obyvatelé města nebo i jeho návštěvníci využijí příležitosti a vyzkoušejí si náš krásný sport na písku kurtu u radnice sami,“ dodal Zemánek.

 

Autoři: Adam Fritscher a Michal Mezera 

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018