5.8.2019

Začíná beachvolejbalové mistrovství Evropy v Moskvě se třemi českými páry!

Letos bez Markéty Slukové a Barbory Hermannové, loňských bronzových medailistek, začne již dnes Mistrovství Evropy v beachvolejbale 2019 v ruském hlavním městě! České ženské jedničky se včera večer odhlásily kvůli zranění a medaili tak obhajovat nebudou. Z českých párů však budou o medaile chtít bojovat Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a na svou šanci jsou již připravené Míši Kvapilová s Kubíčkovou i Martiny Maixnerová s Bonnerovou!

obr 

Pro Markétu s Bárou je to druhý šampionát této sezóny, který musí odříct. Sluková si totiž vinou přetížení levého kolene (aby ulehčila pravému malíčku, který je stále v rekonvalescenci po zlomenině před mistrovstvím světa) lehce pohmoždila meniskus. Ačkoliv se podle doktorů jedná o minoritní zranění, jeho další přetěžování by mohlo vyústit ve vážný problém. Rozhodování mezi bojem o medaile na mistrovství Evropy nebo jistotou, aby byla děvčata v plné síle na zbývající turnaje World Tour nebyla snadná, ale nikdo nechtěl riskovat další ohrožení v olympijské kvalifikaci.

Loňský turnaj vyhrály v ženské části Sanne Keizer s Madelein Meppelink, avšak stejně jako Bára s Markétou i ony musely kvůli zranění odstoupit ze šampionátu a je tak jisté, že letos budou nové evropské královny! Šanci zabojovat o tento titul budou mít mimo jiné i dva další české páry. Martina Maixnerová s Martinou Bonnerovou si již dnes zahrají jeden ze dvou zahajovacích zápasů šampionátu. Původně měl být proti úřadujícím šampionkám, po jejich odhlášce se od 19:30 utkají s Norkami Kjolberg a Hjortland. Další duel sehrají Martiny ve středu od 9:00 proti rakouskému páru Schützenhöfer/Plesiutschnig a na závěr vyzvou domácí mladé hráčky Mariii Bocharovou a Marii Voroninu, ve čtvrtek od 8:30.

Pikantní start čeká na MK duo! České dvojky se totiž utkají v úterý od 17:00 s Němkami Borger a Sude, které jsou jedny z adeptek na celkové vítězství. Ze dvou vzájemných duelů však v obou případech vyšla lépe česká dvojice, naposledy díky tie-breakovému vítězství postoupily Míša s Míšou na úkor soupeřek ze skupiny na Ostrava Beach Open! Ani další zápasy Kvapilové s Kubíčkovou nebudou z kategorie snadných, ve středu od 15:00 vyzvou Nizozemky van Iersel a Stubbe a i ony se postaví domácímu páru, ve čtvrtek od 15:00 proti Dabizhe a Rudykh.

Mužské naděje Ondra s Davidem vstoupí do turnaje v úterý zápasem s Rakušany Ermacorou a Pristauzem. Všichni jistě vzpomenou, že přes rakouský pár prošli Perun s Davem do čtvrtfinále Ostrava Beach Open a nyní od 11:00 můžeme sledovat, jestli další střetnutí opět bude patřit Čechům! Ve středu od 11:00 pokračují Schweiner s Perušičem zápasem proti Estoncům Nolvakovi a Tiisaarovi a skupinu uzavře duel s Poláky Losiakem a Kantorem, který odstartuje ve čvrtek od 10:30.

Ze skupin postupují nejlepší páry přímo do druhého kola play-off, druzí se třetími sehrají první kolo, stejně, jako je tomu na turnajích světové série v kategoriích 3*, 4* a 5*. Ženy mají finálová utkání v sobotu, muži v neděli. Z loňských ženských medailistek budou obhajovat jen loni stříbrné Švýcarky Nina Betschart a Tanja Hüberli, v mužské části obhajují zlato hegemoni posledních měsíců Anders Mol a Christian Sorum z Norska, druzí byli v Nizozemsku Lotyši Aleksandr Samoilovs a Janis Smedins a bronz hájí Španělé Adrian Gavira s Pablem Herrerou.

 

Autor: Petr Sixta, foto: CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018