22.9.2020

Po skončeném ME U18 přivítá turecký písek i ME U22

Jedno mistrovství Evropy beachvolejbalistů v tureckém Izmiru skončilo a hned ve středu začíná další. Manažer reprezentace mládeže Přemysl Kubala se ohlédl za šampionátem U18 a upřesnil českou účast na blížící se ME U22.

Hodnotit letošní „koronavirovou“ sezónu není vůbec snadné a proto budu hledat hlavně ty pozitiva. Přes všechny komplikace, které tato sezóna přinesla, musím konstatovat, že se nám právě i díky Covidu-19 podařilo dostat na vrcholné mládežnické šampionáty rekordní počet týmů, v každé kategorii jsme získali dva spoty jak pro chlapce, tak i pro dívky, na domácím ME U20 jsme měli dokonce po třech týmech mužů i žen. Sbírání mezinárodních zkušeností je pro naše mladé hráče nenahraditelné a jsme rádi, že jsme konfrontaci s evropskou špičkou mohli umožnit právě tak velkému množství týmů.

A právě v nejmladší kategorii U18 šlo pro drtivou většinu reprezentantů o vůbec první mezinárodní zkušenost, takže to vůbec nechci hodnotit z pohledu výsledků. Hráči a jejich trenéři mohli porovnat, jak jsou na tom herně, jak fungují jednotlivé země a jejich realizační týmy, jaký je trend moderního beachvolejbalu atd. Myslím, že pro naše hráče bude jistě velká motivace vylepšit v příštím roce letošní výsledek, o reprezentační dres v kategorii U18 totiž budou moct někteří z nich s ohledem na svůj věk bojovat i v dalších letech.

Výsledkově jsme tedy zůstali v evropském průměru, pouze Selicharová s Fixovou a Němec s Malíkem dokázali proklouznout do evropské desítky. Nyní bude naším úkolem vytvořit ideální systém pro maximální rozvoj našich hráčů a s tím související složení toho nejsilnějšího páru, který by nám pak ve vrcholné kategorii U22 byl schopen přivézt medaili.

Naše týmy U18 a jejich konečné umístění na ME:

  • 9. Kryštof Němec / Jakub Malík
  • 25. Ondřej Pohl / Vojtěch Poledník

 

  • 9. Klára Selicharová / Jana Fixová
  • 17. Alžběta Tomášová / Kristýna Koblížková

Na nadcházející ME do 22 let jsme ještě před měsícem vzhlíželi velmi optimisticky. Naše top týmy prokázaly velmi vysokou kvalitu, kterou potvrdily na MČR dospělých, avšak letošní nejvýraznější hráč na sportovním poli Covid-19 rozhodl jinak a dvojice Sedlák, Maňas nakonec odjíždí pouze v 50% složení, kdy Sedláka nahradí Semerád. Pro naši nejlepší ženskou dvojici Maixnerová, Štochlová turnaj bohužel skončil pozitivními nálezy pár dnů před začátkem samotného šampionátu. Přesto na ME odjíždíme se čtyři týmy, které se pokusí chytit svou šanci za pačesy a prokázat, že jsme vsadili na správné „koně".

  • Tomáš Semerád / Patrik Maňas
  • Martin Melmuka / František Knobloch

 

  • Michaela Břínková / Kylie Neuschaeferová
  • Julie Honzovičová / Karin Žolnerčíková

 

Autor: Přemysl Kubala - manažer reprezentace mládeže, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018