27.8.2019

Republikový šampionát beachvolejbalových klubů ovládl Beachclub Strahov!

Titul mistra České republiky v plážovém volejbale poprvé získal pražský tým Beachclub Strahov. Ve finále turnaje Uniqa MČR klubů porazil Prague Beach Team 3:1 na zápasy. Bronzovou medaili získal domácí Beachklub Ládví.

 

Uniqa MČR klubů v plážovém volejbale klubů vyhrál pražský tým Beachclub Strahov. V sestavě s reprezentkami Míšou Kvapilovou a Kubíčkovou nebo reprezentanty Davidem Lencem s Marcelem Myslivečkem porazili druhý Prague Beach Team. Na třetím místě se umístil domácí Beachklub Ládví s mladými hráči jako Tadeáš Trousil, Václav Kůrka nebo s dvojicí širší reprezentace Daniela Resová, Tereza Kotlasová.

V prvním semifinále porazil Prague Beach Team domácí Beachklub Ládví. První zapas mezi mužskými jedničkami Trousilem s Piherou proti Zavadilovi s Šépkou skončil 1:2, vítězství pro střešovický klub. Zápas ženských jedniček naopak vyhrály domácí Kotlasová s Resovou. V zápase dvojek se situace prohodila. Domácí Kůrka s Václavíkem porazili Wabera s Havlínem a naopak Kopecká s Kučkovou prohrály s Dudlovou a Danilovičovou. Muselo se tak rozhodovat v pátém zápase mixů. Ten vyhrál Prague Beach Team a postoupil tak do svého prvního finále.

Ve druhém semifinále nastoupil SK Hamr proti Strahovu. Beachclub Strahov, i bez svých jedniček Perušiče se Schweinerem, vyhrál jednoznačně 3:1, když jediný bod SK Hamr zaznamenaly reprezentantky Bonnerová s Maixnerovou.

V zápase o 3. místo opanoval jednoznačně domácí Beachklub Ládví, když porazil loňského finalistu SK Hamr 4:0. Pro domácí to byla historicky první medaile z MČR klubů.

Finálové utkání ovlivnilo zranění palce reprezentantky Michaly Kvapilové, kvůli kterému strahovské jedničky musely vzdát svůj zápas. Ostatní zápasy ale dvojice Beachclubu Strahov s přehledem vyhrály a získaly tak pro Strahov historicky první zlato. Rozhodující třetí bod získaly Magdaléna a Anna Dostálovy, sestry olympionika Pepy Dostála.

Uniqa Mistrovství ČR klubů v plážovém volejbalu v pražském Beachklubu Ládví se hrálo na podobném principu jako tenisový Hopmanův pohár. Za každý tým hrály dvě mužské a dvě ženské dvojice. Na střídačku změřily své síly mužské a ženské dvojice. Rozhodující pátý zápas pak sehrály mixové páry. Hlavními partnery UNIQA mistrovství ČR klubů v plážovém volejbalu jsou hlavní město Praha, společnost Uniqa a Český volejbalový svaz, partnery turnaje jsou Gala, MŠMT, Městská část Praha 8 a marketingová agentura Odysseus.cz.

O výsledcích a nadcházejících zápasech českých párů Vás nejrychleji budeme informovat na Facebooku a Instagramu Českého beachvolejbalu!

Autor: Jiří Uhlíř, editace: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018