14.2.2024

Aktuální formu před sezónou prověří turnaj Queen and King of the Court na Tenerife

Beachvolejbalová sezona pomalu ale jistě míří ke svému startu, a tak je na čase změřit síly se světovou špičkou. I to je důvod, proč se na španělském ostrově Tenerife v rámci turnaje Queen and King of the Court (15. - 18. 2. 2024) objeví řada hvězdných jmen včetně těch českých. Světové šampiony Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem pod českou vlajkou doplní Jiří Sedlák s Jakubem Šépkou, Marie Sára Štochlová s Kylií Neuschaeferovou a po boku Švýcarky Zobrist se představí i Markéta Nausch Sluková a s Estoncem Nõlvakem si zahraje Tomáš Semerád.

Turnaj Queen and King of the Court sice nepatří mezi turnaje Beach Pro Tour, ale svým jedinečným pojetím patří u hráčů a hráček mezi oblíbené. Co se týče přípravy na novou sezonu, poskytne všem zúčastněným zpětnou vazbu o tom, jak dobře zvládají pod tlakem pravidelně ztrátovat, což je v top světovém beachvolejbalu nezbytné. Tohle organizátoři dobře věděli a tak přivezli celou svou show na španělský ostrov Tenerife, kde se momentálně připravuje většina světových párů. Díky tomu na startovní listině uvidíme například norské Vikingy Mola se Sørumem, švédské jumpsettery Åhmana a Hellviga, holandské věže Brouwera s Meeuwsenem a Švýcarky Hüberli / Brunner.

Možnosti startovat mezi světovou elitou využijí hned tři české páry - Perušič se Schweinerem, Sedlák se Šépkou a Štochlová s Neuschaeferovou. Všechny tyto páry se společně se svými reprezentačními týmy momentálně připravují právě na Tenerife a konfrontace se světovými páry pro ně bude velice důležitým zpestřením. Hlavně pro Kylií Neuschaeferovou, která se mezi beachvolejbalovou smetánkou objeví poprvé v kariéře. Tato hráčka je členkou projektu LA 2028, který má ve své první fázi za úkol připravit jeden nebo dva páry na Kontinentální pohár. „Můj sen je se v této sezoně probojovat minimálně do semifinále turnaje Futures a stát se členkou týmu pro Kontinentální pohár,“ prozradila své plány Kylie, která studovala na univerzitě na Floridě.

Systém turnaje je trochu jiný než obvykle. Všechny týmy žen a mužů jsou rozděleny do jednotlivých her, ve kterých je vždy pět párů. Vítězové jednotlivých her se budou moci zúčastnit 18. února velkého finále.

Štochlová s Neuschaeferovou nastoupí ke své hře v pátek od 18 hodin a mimo jiné vyzvou i Markétu Nausch Slukovou, která se turnaje účastní po boku své švýcarské partnerky. Neuschaeferová si navíc zahraje ve čtvrtek od 17 hodin po boku Němky Tillmann. Sedlák se Šépkou se představí už ve čtvrtek od 16 hodin společně s Nõlvakem a Semerádem, Perušič se Schweinerem vstoupí na kutr v 18 hodin.

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018