28.1.2021

Chceme se poprat o místo na olympiádě v Tokiu, říká Michala Kvapilová

Dvojice Kvapilová / Kubíčková je jedním z nejlepších českých beachvolejbalových párů. Momentálně se připravuje na novou sezonu na španělských ostrovech Gran Canaria a Fuerteventura, kde pracuje na novém herním stylu, aby se co nejvíce přiblížila světové špičce a vysněné olympiádě. Co je nového, nám prozradila Michala Kvapilová.

Celá česká beachvolejbalová špička jela do zahraničí na soustředění. Kam jste jely vy?

My jsme stejně jako ostatní páry vyrazily na Kanárské ostrovy, jenom na jiné než Tenerife. Týden jsme trénovaly na Gran Canaria a týden poté na Fuerteventura.

Proč zrovna tyhle destinace?

Tenerife bývá často přeplněné. Proto jsme se domluvily s rakouským nároďákem, že vyzkoušíme Gran Canarii, kde byl kurt jen pro nás. Na Fuerteventuře zas trénují německé páry, s kterými jsme se domluvily na trénování v druhém týdnu.

Na co jste se v tréninku nejvíce zaměřovaly?

Snažíme se trochu zrychlit a přidat víc variability do našeho stylu hry. Zaměřovaly jsme se hodně na nahrávku a situace, kde můžeme útočit na druhou přes. Naše hra by v novém roce tedy měla být založena na útoku obou hráček.

To zní skvěle. Na jakém turnaji si poprvé vyzkoušíte nové pojetí vaší hry?

První turnaj, i když ne ten FIVB, nás čeká už příští týden v Německu. V Düsseldorfu se hraje tzv. „Nations Clash“ - turnaj, kde za zemi hrají dva týmy. Spolu s námi tedy za Česko budou bojovat i Maki s Barčou.

Můžeš mi trochu popsat systém turnaje?

Co mám informace, každý tým by měl hrát s každým kromě toho ze své země, a tak sbírat body do tabulky pro svou zemi. Země s největším počtem vítězství vyhraje.

To vypadá, že bychom jako Česká republika mohli být favorité. Jaká bude konkurence?

Konkurence je velká - za Německo bude hrát Borger/Sude a Bieneck/Schneider, za Švýcarsko mistryně Evropy Heidrich/Vergé-Depré a Betschart/Huberli a nakonec za Nizozemsko Keizer/Meppelink a Stam/Schon. Pro nás je tento turnaj skvělá příležitost zahrát si spoustu dobrých zápasů a ověřit si, co z naší hry funguje a co ne.

Kam povedou vaše další kroky? Doha?

Ano, Doha je první potvrzený turnaj pro rok 2021 a v našem plánu je ho jet. Nevíme, kolik turnajů přesně se bude tuto sezonu konat a v naší přípravě se především chceme pořádně připravit na Kontinentální pohár.

Takže cíl pro letošní sezonu je olympiáda?

Ano, je to cíl, ke kterému směřujeme. Chceme se poprat o místo na olympiádě v Tokiu, ale kvalifikovat se znamená hrát stabilně na top úrovni. A to je pro nás ten hlavní cíl. Je to cesta, nejen jeden zápas. My spolu hrajeme jen dva roky, takže kvalifikace na 2021 pro nás směřuje nejpravděpodobněji přes Kontinentální pohár. Co bude dál, uvidíme.

 

Autor: Martin Mach, foto archiv M. Kvapilové

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018