4.7.2020

13. neoficiální turnaj SKP Nymburk vyhráli Kutnar s Martinem Goerojem

Již pod taktovkou novopečeného turnajového ředitele Jardy Litery byl sehrán další ročník turnaje SKP. Jelikož klání z důvodu nepříznivého počasí neproběhlo v řádném hracím termínu AVD, byl turnaj dohrán o několik dní později neoficiálně na tréninku posledních nymburských deblových „Mohykánů“.

Z triumfu se po letech radoval P. „Panák“ Kutnar po boku syna R. Goeroja Martina. Druhý flek bral rodinný tým Pýchů (otec a syn) a třetí místo obsadil J. Tichý s Hubálkem. Na bramborovém stupínku se umístili jediní mixáci v podání J. Litery a V. Martínkové.

Nutno ještě dodat, že turnaje SKP mají v Nymburce více než pětadvacetiletou tradici. Prvních šest ročníků se konalo v devadesátých letech jako neoficiální klání (ty proběhly na kurtech sídlištní ZŠ R. A. F.). Od roku 2001 byl turnaj zařazen na oficiální termínovou listinu AVD České republiky. Suma sumárum bylo do dnešního dne na antuce zrealizováno devatenáct oficiálních turnajů a třináct neoficiálních klání.

Kromě toho letošního všechna měření sil řediteloval Tomáš Kokojan. Za zajímavost stojí fakt, že od roku 2017 se jedná o otevřený turnaj mužů i žen. To v reálu znamená, že se ho účastní jak mužské, tak také smíšené páry.

Z historie deblového mistrovství si připomeňme 19. oficiální ročník SKP Nymburk 2019.

V devatenáctém ročníku otevřeného turnaje mužů i mixů (spojení dvou kategorií do jednoho společného klání) zvítězili stejně jako vloni favorizovaní debloví veteráni R. Goerojo a T. Kokojan. Ti přetlačili ve finálovém duelu našlapaného Literu se Skořepou, jež celý zápas tahali za kratší konec a doplatili především na mizerný příjem servisu. Co se statistických údajů týče, docílil turnajový ředitel Kokojan dokonce čistého vítězného hattricku, neboť klání opanoval i v roce 2017 po boku D. Bakešové. Třetí stříbro v řadě si připsali „věčně druzí“ M. Skořepa s J. Literou, kteří svedli další marný boj s deblovým osudem o překročení svého výsledkového stínu. Tuto dvojici filantropických a dobrosrdečných mužů lze kromě toho i s mírnou nadsázkou považovat za patrně poslední deblové nadšence na světě. Bronzové placky pobral nezmar Kokeš, a to nezvykle po boku šikovné M. Novákové z Prahy. Díky tomu chlapík docílil dalšího Pyrrhova vítězství, neboť již podruhé v řadě, opanoval imaginární mixovou kategorii. V tomto zajímavém ohledu je pan Kokeš největším sběratelem z Nymburka. Turnaj nakonec zpestřilo vložené exhibiční utkání, ve kterém si poměrně nečekaně R. „Čok“ Goerojo po boku mladé Pražačky „Megy“ Novákové, doslova a do písmene s chutí pohráli se stříbrnými Literou a Skořepou. Tato výkonnostně stabilizovaná dvojka z Polabí, složená z „jumpera“ Skořepy a „pána podivných přískoků“ Litery, prostě tentokrát neměli svůj den. To také jasně dokládaly netradičně smutné výrazy v jejich ztrhaných a bezúsměvných tvářích v průběhu závěrečného ceremoniálu. „Deblovému hnutí evidentně dochází pára, uvidíme, co bude dál. Výkonnost na Nymbursku šla rapidně dolů, ale zase zde máme spoustu rarit a zajímavostí, což lze opovažovat za určitou kompenzaci. Dnes se mi opravdu líbil pan Kokeš, ten člověk bojoval, jako za mlada, a to i přes nepříjemnou peripetii se zraněným ramenním trapézem,“ suše a s nadhledem konstatoval předseda AVD T. Kokojan. Povedeného klání, které je posledním pravidelným a oficiálním deblovým měřením sil na Nymbursku, se zúčastnilo sedm párů.

Konečné pořadí:

1. T. Kokojan + R. Goerojo, 2. M. Skořepa + J. Litera, 3. F. Kokeš + M. Nováková, 4. J. Tichý + I. Tichá, 5. S. Randa + P. Plachý.

 

Autor: Ondřej Janků

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018