9.1.2019

Novoroční deblový turnaj SKP Nymburk ovládli veteráni T. Kokojan a R. Goerojo

Jubilejní pětadvacáté oddílové měření sil mužů a žen na halovém turnaji SKP Nymburk trvalo necelé čtyři hodiny a zúčastnilo se ho šest místních dvojic, které tentokrát nebyly losovány.

Turnaj opanovali bez ztráty tzv. „setové kytičky“ T. Kokojan a R. Goerojo. Dvojice zkušených matadorů neponechala nic náhodě a suše zválcovala všechny své soupeře. Chlapci tak letos společně škubli tzv. vítězný „double“, když kralovali i na květnovém oficiálním turnaji SKP, započítávaném do mistrovství ČR. „Turnaje s Kokosem mne baví, neboť je zpravidla vyhráváme. Osobně jsem v mládí škubl také několik deblových placek, ale mnoho turnajů jsem, po pravdě, nevyhrál, tuším, že pouze dva“, radoval se po vítězném finálovém klání unavený, ale šťastný známý volejbalový trenér R. Goerojo.

Klání mužů a žen se tentokrát zúčastnila pouze jediná hráčka, v podání nezlomné veteránky E. Rajlové, která se na deblovou palubovku vrátila vloni po dlouhých pěti letech. Nutno ovšem poznamenat, že mixový pár vedený M. Skořepou, zahrál velice dobře, vyhrál dva sety z deseti a vybojoval v mužské konkurenci páté místo. Na smutný „poslega“ flek tak odsunuli dvojici „nedeblových“ skokanů, jmenovitě P. Jeníka s perspektivním mladým volejbalistou J. Pýchou ml. Ti vyhráli taktéž dvě sady, ale vzájemný souboj vyzněl bodově lépe pro srdnaté mixaře. Rajlová se Skořepou dokonce porazili na body celkově třetí rodinnou dvojici, složenou z otce J. Pýchy st. a jeho syna V. Pýchy. Ti navíc svůj vítězný set s patrně podceněnou koedukovanou dvojicí dokonce otáčeli z nepříznivého stavu 5:9. Smíšený pár navíc hypoteticky opanoval i imaginární mixovou turnajovou kategorii. Bramborové medaile nakonec pobral fyzicky „vyšťavený“ Kokeš se stále se lepšícím M. Goerojem mladším.

Závěrem lze s radostí konstatovat, že trio startujících mladíků, v podání bratří Pýchů a M. Goeroja, rozhodně nezklamalo. Všichni chlapci jsou navíc velkou nadějí do budoucna, a to z hlediska nymburské deblové obce. Mohli by se tak časem zařadit vedle D. Gruse, který na deblovém poli již také něco dokázal.

Celkové pořadí turnaje:

  1. T. Kokojan + R. Goerojo
  2. P. Kutnar + J. Litera
  3. J. Pýcha + V. Pýcha
  4. F. Kokeš + M. Goerojo
  5. E. Rajlová + M. Skořepa
  6. P. Jeník + J. Pýcha ml.

 

Autor: Ondřej Janků

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018