4.12.2017

Ocenění zasloužilých funkcionářů a druhé setkání jubilantů ČVS

V pátek 1. prosince 2017 se v jednom ze salonků hotelu Pyramida v pražském Břevnově uskutečnilo druhé letošní setkání jubilantů ČVS, tentokrát z řad zasloužilých krajských funkcionářů, trenérů a rozhodčích. Velkou radost pořadatelům z Komise společenského významu ČVS udělala vysoká účast, za posledních 5 let dokonce rekordní. Pozvání přijalo a na akci dorazilo 28 osob z 33 pozvaných, což představuje účast 85 %. V úvodu setkání bylo předáno pět Medailí Ing. Vladimíra Spirita za zásluhy o rozvoj českého volejbalu, další čtyři ocenění převzali jejich noví držitelé o týden dříve v rámci výborové schůze ČVS v Brně 26. listopadu.

logo

Sluší se představit nejprve osobnosti, oceněné v Brně. Titul Čestný člen ČVS převzali pánové Ing. Jiří Gottwald z Brna a Ing. František Kopecký z Fryčovic u Ostravy, Medaili Ing. Vladimíra Spirita Zdeněk Škoda z Prahy a Ing. Karel Všetečka z Brna. Stejnou medaili za zásluhy o rozvoj českého volejbalu převzala v úvodu setkání jubilantů v Praze paní Marie Správková (Sokolov) a pánové Josef Pospíšil (Sokolov), Miloslav Pozděna (Jablonec n. Nisou), Antonín Procházka (Hrdějovice u Českých Budějovic) a Václav Tichý (Odolena Voda). Posledně jmenovaný byl nejstarším účastníkem setkání (81 let) a ocenění převzal dodatečně po pozdním podání návrhu Středočechy v loňském roce. Všichni v Praze ocenění jubilanti jsou na snímku Ondřeje Drymla: zleva př. KSV Hronek, Pozděna, Tichý, Správková, př. ČVS Pakosta, Pospíšil a Procházka.

Největší zastoupení měly tentokrát kraje Královéhradecký a Plzeňský (po 6 jubilantech), nejmenší kraje Jihočeský, Olomoucký a Středočeský (po jednom). Zastoupení neměly kraje Jihomoravský, Pardubický, Ústecký a Vysočina. Mezi účastníky byly také dvě hráčské osobností Síně slávy českého volejbalu. Medaili V. Spirita převzal reprezentant a olympionik Antonín Procházka (75 let) za trenérské a funkcionářské aktivity po skončení hráčské kariéry. Druhým byl Pavel Řeřábek (letos 65 let), rovněž reprezentant a olympionik, úspěšný trenér ženské a mužské reprezentace ČR, svazový trenér a funkcionář ČVS. Oba jmenovaní se prvního letošního setkání jubilantů v červnu 2017 (věnovaného bývalým reprezentantům a významným trenérům) nemohli zúčastnit a možnost účasti v náhradním termínu uvítali. Představit blíže (fotografiemi, výčtem aktivit a zásluh) všechny zbývající jubilanty nelze a tak nabízíme alespoň abecední seznam všech přítomných s místem trvalého bydliště a krajskou příslušností.

Setkání mělo již zaběhnutý standardní průběh. Jubilanty a jejich hostitele - předsedu ČVS Marka Pakostu - přivítal předseda Komise společenského významu (KSV) Jan Hronek, představil přítomné členy KSV pp. J. Šlechtu a Z. Vrbenského, kteří se na přípravě a organizaci setkání podíleli. Všichni přítomní pak minutou ticha uctili památku Josefa Musila (†26. 8. 2017) a Stanislava Šnebergera (†3. 11. 2017), kteří opustili řady českých volejbalových legend po prvním setkání jubilantů ČVS v červnu 2017. Přítomným jubilantům za obětavou práci pro blaho našeho volejbalu poděkoval a do dalších let všechno nejlepší s kolektivním přípitkem na zdraví popřál předseda ČVS Marek Pakosta. Následoval akt předání Medailí Ing. Spirita a osobních gratulací s postupným představením jubilantů stručnými volejbalovými vizitkami místopředsedou KSV ČVS Mirkem Vyhlídalem. V průběhu představování převzali jubilanti osobní gratulace od M. Pakosty a J. Hronka spolu s dárkem v podobě Zlaté knihy volejbalu a nástěnného kalendáře ČVS na rok 2018.

V následné neformální části setkání byli přítomní informování o zahájení příprav na oslavy 100 let českého volejbalu v roce 1921 (J. Hronek), o úspěšných i neúspěšných aktivitách ČVS k získání dalších významných mezinárodních akcí na území ČR (M. Pakosta), o obnovení spolupráce s Národním muzeem, vzniku digitálního svazového archivu a návrhu na vznik ročenek ČVS (Z. Vrbenský), o svazové soutěži Fair play a vzniku Nadačního fondu ČVS (M. Pakosta). Na závěr setkání bylo v hotelovém vestibulu pořízeno společné foto všech přítomných a úspěšné setkání jubilantů zakončeno společným obědem v hotelové restauraci. Všechny při setkání vzniklé snímky O. Drymla nabízí webová fotogalerie s možností je „stáhnout“ a vytisknout na památku. Zájemci o vybrané snímky v lepší kvalitě se mohu obrátit na sekretáře KSV ČVS (vrbenskyz@seznam.cz).

 

Autor: Zdeněk Vrbenský

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018