18.3.2020

Jako na volejbalovém hřišti, dodržujme taktiku a disciplínu

Vážená volejbalová rodino, prožíváme těžké období a asi není potřeba rozebírat podrobnosti, protože většina z vás nynější situaci zná a sleduje. Všichni sportovci včetně volejbalistů jsou zvyklí překonávat překážky, trpělivě trénovat a na hřišti dodržovat taktiku. A současná situace vyžaduje určitou disciplínu. Svět čelí pandémii koronaviru a my bojujeme se soupeřem, který není vidět. Což je výrazně těžší než mít soupeře proti sobě na druhé straně sítě. Jak vidíme z celého světa, přístup jednotlivých států je odlišný. Nejsem epidemiolog, ale ČR si vybrala taktiku důrazné obrany v poli a na bloku, tzn. nepustit vir na naši polovinu. Neumím posoudit, jestli je to správná taktika nebo ne, ale jednou jsme se pro ni rozhodli a nyní ji musí dodržovat celý tým. Až čas ukáže, co bylo správné nebo ne, je to jako v zápase. Věřím, že to moje přirovnání je pochopitelné a sám za sebe doporučuji dodržet taktiku tak, aby tento zápas byl vítězný.

Vedení ČVS spolu se SR ČVS již udělalo několik zásadních rozhodnutí. Ukončili jsme všechny soutěže organizované pod hlavičkou ČVS bez vyhlášení mistrů. Některé KVS udělaly obdobné opatření pro své krajské soutěže. Nyní přichází druhá fáze, kde musíme rozhodnout, jak naložíme s rozehranými soutěžemi. Jde hlavně o postupy, sestupy, nominace do evropských pohárů. V tento okamžik dopracovává sportovně technická komise detailní analýzu a plán pro každou soutěž. Následně bude tento materiál v oblasti mládežnických soutěží diskutován a připomínkován na úrovni úseku mládeže a rady mládeže pro mládežnické soutěže. V oblasti UNIQA extraligy dají svá doporučení AVOK mužů a žen.  A v posledním kroku bude celý materiál i s doporučením schvalovat SR ČVS. Zde se nechci unáhlit, sám si aktivně monitoruji situaci, mluvím se zúčastněnými a se zástupci klubů, abych si udělal pro sebe co nejpřesnější obrázek. Jsem rád a děkuji za vaše názory a věřím, že s odbornými doporučení všech zúčastněných, se nám podaří nalézt ideální řešení situace postupů a sestupů. Toto je naše priorita v tento okamžik, byť se může zdát, že nás čas úplně netlačí.

Z CEV a FIVB chodí stále informace o odkládání a rušení mezinárodních akcí, o čemž vás pravidelně informujeme. Informace z ČVS můžete sledovat hlavně na webu ČVS – www.cvf.cz.

Mě osobně mile překvapila solidarita českého národa a opět se ukazuje, když nám „teče do bot“ umíme se semknout. A další důležitá drobnost je, že nás národ Švejků neopustil smysl pro humor.  Sociální sítě jsou toho důkazem. 

Jsem myšlenkami s vámi a všem nám držím palce, abychom tuto pandémii ve zdraví překonali i za cenu částečné ztráty pohodlí a komfortu žití.

Váš

 

Marek Pakosta – předseda ČVS

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018