17.6.2018

65. Volejbalová Dřevěnice už klepe na dveře

Volejbalová Dřevěnice, toto poutní místo antukových volejbalistů, je na prahu jubilejního 65. ročníku (2018). Krásná tradice, že! Dřevěničtí se připravují zodpovědně, vylepšují areál (však uvidíte sami) a chystají také některé docela zásadní změny v organizaci turnaje. Jaké?

Možná trochu potěší ženskou elitní kategorii, která si finále zahraje na „televizním“ kurtu v neděli odpoledne, prvé tři týmy obdrží i finanční prémii za svůj výkon.

Další změnou je úprava programu při druhém hracím víkendu. Sobota bude určena volným soutěžím žen, startovat mohou týmy od krajského přeboru až po neregistrované a také mužů. Jejich kategorii budeme nově rovněž jmenovat jako „volnou“ a bude určena zejména hráčům krajských soutěží. Podtrhuji to „zejména“ … Těšíme se tedy na start většího počtu hráčů z krajských i okresních soutěží, přivítáme i neregistrované a jistě i pár hráčů ze soutěží vyšších, což kvalitě prospěje..

V neděli budeme hrát jenom mixy. To pomůže nám i hráčům. V loňském roce hrálo tehdejší „volnou“ pouhých šest zájemců a téměř všichni chtěli hrát současně obě nedělní soutěže. Takže hra vázla a ti odvážní, co se ráno rozhodli odehrát v každé kategorii minimálně 4 zápasy v podvečer už lapali po dechu …

Největší a nejoblíbenější antukový turnaj letos oslaví své půlkulaté jubileum, tedy šedesát pět ročníků pořádaných v nepřetržité řadě! Slavnostní zahájení pořadatelé plánují na neděli okolo desáté hodiny, účast předběžně přislíbili představitelé Českého volejbalového svazu – předseda Marek Pakosta a místopředseda Jan Hronek. Nad turnajem převzal patronát předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, takže se pořadatelé těší i na účast některého vysokého představitele tohoto orgánu. Tradičně dřevěnickým finančně pomáhá i krajský úřad Královéhradeckého kraje, takže i on  bude zastoupen jistě na nejvyšší možné úrovni.

Prakticky je již vyjednán televizní přenos z finále elitní mužské soutěže, vypadá to zhruba na neděli 5.8. někdy okolo čtrnácté hodiny a z následného ženského finále bude pořízen přinejmenším záznam.

Takže – vážně se na na vás všechny těšíme ! Přijeďte si užít krásného antukového volejbalu, kde se v jednom dni sejdou třeba začínajíci kadeti a na sousedním kurtu renomovaní reprezentanti. Těšíme se zejména na mládežníky, kadety i juniory, pro které bývaly antukové turnaje o celých prázdninách tradiční náplní obou letních měsíců.

Vše bližší naleznete na našem webu, kde se chystáme „nasytit“ čtenáře veškerými novinkami z Volejbalové Dřevěnice, v dnešních horkých dnech pořádně rozpálené a na 65. ročník už teď nažhavené.

 

Autor: Václav Nidrle, sportovní ředitel

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018