14.5.2018

Český volejbal má novou tvář: je to barevný a sebevědomý sport!

Je tomu přesně rok, co se Marek Pakosta ujal kormidla českého volejbalu a začal ho měnit. Mnoho věcí nebylo vidět, protože šlo o interní předpisy nebo systémová nastavení. Od dnešního dne dostal jeden z nejpopulárnějších sportů v České republice konečně novou tvář! Český volejbal je barevný, dynamický a přátelský sport. Seznamte se s jeho novou podobou…

Nové logo, písmo a grafika výrazně modernizují domácí volejbal. Na přeměně se podílela agentura Raul a grafické studio Dynamo Design. Jak všechno probíhalo? „Když jsem přebíral vedení volejbalového svazu, kompletní změnu vizuální podoby jsem chtěl řešit okamžitě. Bohužel mě zaměstnaly zcela jiné věci. Nejprve jsme jasně definovali volejbal jako nekonfliktní, přátelský a týmový sport. Od toho se grafici odrazili a po čtyřech měsících usilovné práce můžeme představit nové logo Českého volejbalu,“ prohlašuje Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Cílem je, aby přes novou vizuální podobu vnímala veřejnost volejbal jako silný, sebevědomý sport s historickou tradicí a vizí do budoucna. Nedílnou součástí jednotné je grafické zpracování beach volejbalu, snow volejbalu a minivolejbalu. „Určili jsme naše priority, kterými jsou Extraliga, beach volejbal, reprezentace dospělých, minivolejbal a vrcholový mládežnicky volejbal, pořádání mezinárodních akcí a konkrétní cíle v těchto oblastech. Důležité do budoucna také je, jak nás budou vnímat cílové skupiny – fanoušci, partneři či potenciální partneři, aktivní členové, amatéři a veřejnost. Na to se chceme zaměřit,“ konstatuje Marek Pakosta.

Podle něho se po roce ve vedení svazu podařilo mnoho věcí stabilizovat nebo nastartovat. „Radost mám z celostátních festivalů minivolejbalu. Například v Českých Budějovicích hrálo dokonce přes 900 dětí. To je naše budoucnost. Pak mě potěšilo sedmé místo na ME mužů v Polsku a dvanácté místo na ME žen v Gruzii. Daří se také beachvolejbalistkám, vždyť máme vyrovnané páry ve světové špičce. A v České republice jsme také rozjeli více snow volejbal,“ doplňuje Marek Pakosta.

Reprezentace v roce 2018

Před pár dny se poprvé v letošním roce sešly seniorské reprezentační výběry. Pod vedením staronových trenérů Michala Nekoly a Zdeňka Pommera je čeká několik reprezentačních akcí, a to zejména v nově zrozené Golden Europen League.  Ta představuje pro oba týmy velkou výzvu. „Kluci letošní reprezentační sezonu berou jako přípravu na ME 2019, kam se již kvalifikovali. Vzhledem k tomu, že pořádáme Final Four Golden European League, je motivace všech vysoká. Je to pro nás vrchol sezony,“ říká manažer národních družstev Miloslav Javůrek.

Volejbalistky kromě Golden European League čeká ještě kvalifikace na ME 2019, která bude probíhat v srpnu a dohraje se v lednu příštího roku. „Naše holky budou mít nabitější program, o pár míčů jim loni uniklo čtvrtfinále na ME, takže je kvalifikace nemine. Nicméně o kvalitě týmu jsem přesvědčen a věřím, že příští rok uvidíme oba naše celky na mistrovství Evropy,“ doplňuje předseda ČVS Marek Pakosta. Trenéři již oznámili širší nominace a je dobře, že v nich vidíme mladé hráče ještě juniorského věku. „Ano, zabudovat do týmu nadějné volejbalisty je jeden z důležitých úkolů obou trenérů a jasné zadání od vedení,“ přidává s úsměvem Miloslav Javůrek.

Unikátní dvojzápasy

Atraktivní program si volejbalisté připravili již v květnu pro diváky. Hned dvakrát se v jeden den a ve stejné hale představí reprezentace mužů a žen. Nepůjde však o exhibice či přípravné zápasy, duely budou součástí Golden European League. „Půjde o unikátní program, který ještě zpestří celostátní festival Minivolejbalu v barvách pro děti. Akci si tak užije celá rodina,“ doplňuje Marek Pakosta. První reprezentační dvojutkání se uskuteční 23. května 2018 v Praze na Podvinném mlýně. Na stejném místě se pak propojí v sobotu 26. května s Minivolejbalem.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018