9.12.2017

Mezinárodní turnaj sedících v Lipsku za účasti Komety Praha

O uplynulém víkendu, 2. a 3. prosince 2017, se konal 11. ročník mezinárodního turnaje v Lipsku LE Cup. Družstvo Komety ho absolvovalo již v loňském roce a tak už vědělo, co od tohoto turnaje čekat. Jako i předešlý ročník se turnaj těšil vysoké úrovni hry týmů ze čtyř evropských zemí. Kapacita turnaje byla stanovena na 12 týmů a přihlásilo se 8 týmů z Německa, 2 ukrajinské, jeden finský a jeden český. Tým Komety Praha měl po předešlém ročníku co zlepšovat, naposledy si totiž z Lipska odvážel poslední dvanácté místo.

V sobotu ráno byly rozlosovány dvě skupiny po šesti týmech. Kometa tvořila společně s Drážďany (Něm.), Leverkusenem "A" (Něm.), Leverkusenem "B" (Něm.), Berlínem (Něm.) a Hoffenheimem (Něm.) skupinu A. Zbylých šest týmů skupinu B: Jusader Oy (Fin.), Lipsko (Něm.),  Dnipro City Neftek (Ukr.), Dnipro's Combatants (Ukr.), TH Eilbeck (Něm.) a Magdeburg (Něm.).

První zápas sehrálo české družstvo s "A" týmem Leverkusenu, který zápasu od začátku dominoval a zvítězil 2:0 na sety. V druhém zápase se proti Čechům postavilo družstvo Hoffenheimu. To Češi převálcovali výsledkem 2:0 na sety. Třetí byl na řadě Berlín, ale ten se Kometě překonat nepodařil a podlehla mu 0:2. Čtvrtý sobotní zápas odehrála Kometa proti "B" družstvu Leverkusenu a v tom si dokázala se soupeři poradit a zvítězila tak 2:0. Jako poslední v sobotním programu se Kometě postavilo velice kvalitní družstvo Drážďan. Na něj však bohužel český tým nestačil a Drážďanům stačily k vítězství dva sety. Celkově se tak Kometa po prvním hracím dnu zařadila ve skupině na 4. místo.

V neděli byla na programu vyřazovací část turnaje. První 4 týmy z každé skupiny postupovaly do boje o 1. - 8. místo a zbylé týmy si to rozdali o 9. - 12. místo. V tuto chvíli tak Kometa věděla, že při nejhorším scénaři může skončit maximálně osmá a už tak to znamenalo zlepšení oproti loňskému roku. Nejdříve se tedy postavila vítězi skupiny B, finskému týmu Jusader Oy. Proti Finům se nedařilo a po prohře následoval další zápas s poraženým ze zápasu druhého skupiny A a třetího ze skupiny B. Tím týmem byl ukrajinský celek Dnipro City Neftek a ani proti tomu se Kometě nepodařilo zvítězit a následoval tak zápas o 7. místo s velkým rivalem Komety a to hamburským celkem TH Eilbeck. V tom se Kometě podařilo urvat první set, ale ve druhém těsně soupeři podlehla. V tie-breaku však dokázala hamburský tým přehrát a zvítězila 2:1. S týmem TH  Eilbeck se Kometa pravidelně potkávala na většině turnajů, které zatím absolvovala a vždy to byly velice vyrovnané partie. Pokaždé jim však podlehla, až při posledním setkání v Kodani se jim podařilo remizovat a v zápase o 7. místo v Lipsku tak měl český celek slušnou motivaci.

Družstvo Komety tak víkend zakončilo krásným sedmým místem a tedy značným zlepšením ve srovnání s loňským ročníkem. Turnaj ovládlo družstvo z něměckých Drážďan, které ve finále udolalo také velice kvalitní tým Bayer Leverkusen (Leverkusen "A"). Třetí skončil tým Jusader Oy z Finska a „bramborovou“ medaili tentokrát získal domácí tým z Lipska.

 

Autor: Roman Bernat

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018