27.2.2024

Televizní kanál SPORTY TV dává větší prostor českým sportům včetně volejbalu

Český sport dostává nový impuls. Nová televizní stanice SPORTY TV, která odstartuje 1. března 2024, bude vysílat řadu českých soutěží a v mnohem větší míře nabídne u vybraných sportů dění v play-off. Velký prostor dostane i ženský sport. SPORTY TV si bude moci naladit každý, kdo přijímá TV signál terestricky. Vysílání zahájí v 15 hodin vlastním diskusním pořadem, v němž sportovní šéfredaktor Jiří Kalemba představí celé programové schéma včetně magazínů vlastní tvorby.

„Nechceme konkurovat velkým sportovním stanicím. Naší největší snahou je podpořit a popularizovat český sport. Zejména ten, který nemá z různých důvodů na televizních obrazovkách dostatečný prostor. Zaměříme se na domácí ligové soutěže, ženský a mládežnický sport. Součástí vysílání budou ale i soutěže zahraniční,“ vysvětluje Jan Smíšek, výkonný ředitel společnosti Perinvest Group, která je vlastníkem SPORTY TV. Kanál divákům plánuje nabídnout také přenosy italské basketbalové ligy, cyklistický závod Tour de Pologne, maraton z Říma nebo prestižní atletický halový mítink v Madridu. Ten se ostatně na obrazovkách objeví hned první vysílací týden. „Kromě madridského mítinku divákům hned ze startu nabídneme play-off zápasy florbalu a volejbalu, čtvrtfinále FIBA Europe Cupu a velmi kvalitní italskou basketbalovou ligu, kde hrají euroligové týmy,“ upřesňuje Smíšek.

Sportovní televizní obsah bude vznikat pod taktovkou šéfredaktora Jiřího Kalemby, který v minulosti působil například jako sportovní redaktor a komentátor České televize: „Divákovi chceme nabídnout maximální servis a v rámci současných trendů na poli sportovních přenosů ho vtáhnout do dění. Sport je o emocích a příbězích. Ty chceme co nejvěrněji zprostředkovat a předat. Chceme si budovat důvěru jednotlivých diváckých komunit, ať už jde o basketbal, florbal, házenou nebo volejbal. Roky jsem se věnoval sportům jako americký fotbal, curling nebo boxlakros. Takové sportovní přenosy chceme vysílat a společně šířit povědomí o jejich divácké atraktivitě. Vše navíc propojíme i se sociálními sítěmi, kde chceme hojně komunikovat a informovat o zákulisním chodu televize.“  Hlavními pilíři vysílání budou nejvyšší ženské a mužské soutěže v házené, basketbalu, volejbalu a florbalu. Program doplní ale například i 2. liga ledního hokeje, 2. fotbalová liga, hokejová extraliga juniorů, tenis, dostihy, americký fotbal, curling, baseball, boxlakros, bojové sporty, motorsport a další. V plánech jsou podle Kalemby i nové formáty talkshow, využití statistik či tvorba podcastů.

V čase mezi sportovními přenosy poběží na televizních obrazovkách magazíny vlastní tvorby. Podle Evy Dekařové, programové ředitelky SPORTY TV, si kladou za cíl přilákat široké publikum, nejen to sportovní: „Jednou z hlavních myšlenek televize je také edukovat. V dnešní době naprosto postrádáme širokou platformu, která by přilákala mládež zpátky ke sportování, ať už na vrcholové nebo hobby úrovni, a dokázala jim nejen vysvětlit o čem konkrétní sport je, ale hlouběji se zamyslela nad systémem tréninku ve všech jeho aspektech.“ Z tohoto důvodu jsou v programové struktuře zařazeny edukativní pořady, které budou návodem zejména pro rodiče, ale také pro trenéry a další sportovní nadšence.

Svůj unikátní pořad Sám sobě koučem uvede známý mentální kouč Marian Jelínek, který mnoho let spolupracoval například s hokejovou legendou Jaromírem Jágrem. „Díky tomuto jedinečnému formátu mohou diváci projít self koučinkem, a to zcela zdarma a z pohodlí domova. Hned v prvních dílech se naučí ovládat myšlenky chtěné i nechtěné a spoustu dalších technik self koučinku,“ říká produkční ředitelka SPORTY TV Venuše Baxová. Do zákulisí sportu se diváci dostanou se světoznámým fyzioterapeutem Michalem Novotným. V jeho pořadu Sport bez obalu bude se svými hosty řešit aktuální témata, ale i zajímavé postřehy získané během své profesní kariéry, kdy léčil světové sportovní a hollywoodské hvězdy. Pořadem TessFlow provede influencerka Tereza Peterová, která prostřednictvím rozhovorů přinese zajímavosti ze života sportovců, odborníků z různých sportovních odvětví, ale i hvězd českého showbyznysu. S kuchařkou a účastnicí posledního ročníku MasterChef Česko Petrou Kamencovou se diváci v pořadu Zdravě na talíři naučí připravovat nutričně vyvážené pokrmy, které jsou nápadité, ale především vhodné pro všechny profesionální i hobby sportovce. Jakožto vášnivá cyklistka totiž moc dobře ví, jak svůj jídelníček správně nastavit a implementovat do tréninkového plánu. „Díky spolupráci s festivalem Sportfilm Liberec jsme do programové struktury mohli zařadit také české i zahraniční dokumenty a filmy ze sportovního prostředí. Plánujeme je divákům nabídnout vždy v pondělí večer,“ doplňuje Dekařová.

Společnost Perinvest Group, která stojí za stanicí SPORTY TV, se dlouhodobě zabývá produkcí a supervizí sportovních a kulturních událostí s mezinárodním přesahem. Pod svojí záštitou organizovala například Davis Cup, Fed Cup, Euroleague Basketball Final Four či mezinárodní turnaje WTA 500 a NHL. Dalším jejím projektem je streaming a produkce sportovních přenosů na digitálních platformách, a to díky automatickým AI kamerám instalovaných v českých sportovních halách. „V tuto chvíli máme chytrými kamerami vybaveno devadesát pět hokejových a třicet florbalových stadionů po celé České republice. Přenosy jsme dosud zprostředkovávali výhradně skrze platformy czechicehockey.tv a ceskyflorbal.tv. Nyní určitě plánujeme některý obsah vysílat i na SPORTY TV. Bude se jednat hlavně o 2. hokejovou ligu, extraligu dorostu a juniorů,“ dodává závěrem výkonný ředitel společnosti Perinvest Group Jan Smíšek.

První vysílací týden SPORTY TV

Hned první vysílací týden nabídne SPORTY TV pestrý a atraktivní program, který bude obsahovat mix domácích soutěží, zahraniční přenosy, dokumenty i magazíny vlastní tvorby. Pro více informací sledujte instagramový profil @sportytvcz.

  • Live přenos volejbalové extraligy žen, Šelmy Brno – VK Královo Pole Brno (1. 3. 2024 18:30)
  • Světový atletický závod World Indoor Tour Madrid 2024
  • Utkání hvězd 2. hokejové ligy
  • Poslední kolo florbalové Livesport Superligy
  • Italská basketbalová liga Emporio Armani Milano – Varese
  • Předkolo play-off ČEZ volejbalové extraligy mužů
  • Čtvrtfinále FIBA Europe Cupu Nymburk – Varese
  • Osmifinále mužského florbalu  
  • Boxlacros Jižní město
  • Italská liga Segafredo Bologna – Milano
  • 4. čtvrtfinále ženského florbalu ČEZ Extraliga

 

Autor: Lukáš Kozáček

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018