2.10.2020

Aero Odolena Voda hostí na domácí palubovce zatím neporažené Karlovarsko

UNIQA volejbalovou extraligu mužů 2020/21 zahájilo Aero Odolena Voda ve středu v Liberci, kde trápilo Duklu, a jen neuhrané koncovky rozhodly, že se domů vracelo s prázdnou. V sobotu svěřence Martina Kopa čeká premiéra na domácí palubovce, kde v předehrávce 3. kola hostí zatím neporažené Karlovarsko.

V dresu Karlovarska nebude chybět ani Marc Wilson, pro kterého je letošní sezona v české nejvyšší soutěži celkově třetí. První odehrál v Ústí nad Labem, pak se osmdvacetiletý kanadský blokař „stěhoval“ na západ Čech. V týmu Karlovarska zahájil už druhou sezonu a i když jeho osobní život ovlivnila koronavirová krize, s přítelkyní je v Karlových Varech spokojen.

Co začátek sezony řekl o formě Karlovarska?

Posledních šest měsíců je to složité období, pro sportovce se pořád něco mění. Napříč celým světem se stále odkládají nebo ruší akce, možnosti trénovat nebyly valné. Jsem šťastný za to, že jsme se dokázali vrátit do dobré formy po tak dlouhé přestávce. Myslím, že jsme to v utkání prvních zápasech ukázali.

V čem je síla vašeho týmu?

Myslím, že proti většině ligových mužstev pracujeme lépe jako tým. Jsme velice vyzrálý tým, proti kterému se nikomu nehraje snadno.

Může být česká extraliga ještě kvalitnější než v předchozích sezonách?

Spíš to vypadá, že bude liga slabší kvůli následkům covidu. Pravděpodobně se to odrazí na finančním stavu všech týmů. Ale cítím, že letošní sezona bude dobrou příležitostí pro mladší hráče, jak vyniknout a prosadit se.

Po minulé sezoně jste se měl s vaší snoubenkou brát, jenže koronavirová krize zmařila vaše plány. Jak hořké bylo odložení svatby?

Bylo to frustrující. Kvůli mojí kariéře jsme s Dorelle většinu našeho společného vztahu strávili každý zvlášť v různých koutech světa. Proto jsme také odkládali zásadní životní rozhodnutí, jako jsou svatba a založení rodiny. A když konečně nadešel ten okamžik, covid nás o to připravil. Opravdu zničující pocity. Doufejme, že se nám to podaří příští léto, ale těžko říct, stále není jisté, kdy v Kanadě povolí pořádání velkých akcí..

Taková událost ale možná ještě posílila váš vztah…

Požádal jsem Dorelle o ruku, protože jsem cítil, že náš vztah je nezničitelný. A to platí i teď, i když to s námi emocionálně otřáslo.

S partnerkou jste teď společně v Karlových Varech. Jak se jí tu líbí?

Už loni měla Dorelle možnost strávit v Karlových Varech šest měsíců, když dokončovala doktorské studium. A potom říkala, že by bylo skvělé vrátit se do tak nádherného města.

Dorelle na dálku vyučuje na McGillově univerzitě v Montrealu. Jak probíhá takový způsob práce přes půl světa?

Všechny kanadské univerzity teď fungují online. Byla docela náhoda, že se v jejím oboru objevila práce. Dorelle učí kurz řízení motorických procesů v mozku. Vzhledem k časovému posunu vyučuje večer. Připojení je tu výborné, takže nemá žádný problém.

A stala se z ní fanynka Karlovarska?

Rozhodně! Je pro ni skvělé, že poznala moje spoluhráče a jejich partnerky. Moc ráda chodí na zápasy a fandí. Bohužel nemluví česky, ale kdo se tady chce procvičit v angličtině, najde ji při zápase na tribuně.

Autor: Jiří Carba, VK Karlovarsko

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018