1.9.2020

Ambiciózní tým pražských Lvů v přípravě na zlomovou sezónu

Lvi Praha se před nadcházejícím ročníkem UNIQA extraligy netají cíli nejvyššími. Klub angažoval zajímavé posily, volejbalisty ale čekají změny - zažijí premiéru v evropském poháru, vymění domácí prostředí.

Lvi v přípravě na novou sezónu nezahálí. „Máme za sebou momentálně pět týdnů přípravy. První dva týdny jsme se věnovali výhradně kondici. Potom jsme kombinovali volejbalovou přípravu s kondicí, absolvoval týdenní klubový kemp v Litomyšli, nyní se již věnujeme na plno volejbalu a hrajeme přípravná utkání. Zatím jsme odehráli zápas v Budějovicích a dvě utkání v rámci turnaje na Odoleně Vodě,“ shrnul dosavadní průběh přípravy trenér Tomáš Pomr.

Na přestupovém poli se činilo i vedení klubu a získalo několik zajímavých posil – reprezentačního nahrávače Jakuba Janoucha, Australana Luke Smitha, ale i dva šikovné Srby, blokaře Aleksandara Nedeljkovice a smečaře Stefana Skakice. S novým složení kádru je trenér a zároveň sportovní ředitel Lvů spokojen. „Družstvo si sedlo výborně. Je tu výborná parta, hráči celou přípravu makají, cítím z týmu sílu a odhodlání. Trochu nás teď brzdí drobná zranění, ale věříme, že vše dáme do pořádku do začátku soutěže a půjdeme do zápasů v plné síle.“

Pražský tým však má připraveno ještě jedno eso v rukávu. Jak vypadá situace okolo nejmenovaného kubánského smečaře, objasnil trenér pražského týmu. „Na jeho příchodu intenzivně již několik týdnů pracujeme. Díky pandemii je to velmi složité. Ale dnes mohu říct, že díky mravenčí práci několika lidí, kteří nám s jeho příchodem neskutečně pomáhají, je jeho příjezd více reálnější a těšíme se, že s námi brzy začne trénovat.“  

Lví smečku čeká i premiéra na evropské scéně. V Challenge Cupu nastoupí proti lotyšské Jurmale. „Těšíme se. Bude to svátek pro nás i naše fanoušky. Nějaké informace o soupeři máme, pokusíme se postoupit do dalšího kola a dobře reprezentovat klub i český volejbal,“ říká trenér Pomr. A protože jejich současná hala na Lužinách neodpovídá parametrům pro tyto zápasy, sáhl pražský tým ke změně domácího prostředí i pro páteční tréninky a extraligové zápasy. „Halu na Lužinách neopouštíme. Stále v ní budeme trénovat, máme tu kancelář a klubové zázemí. Pravdou je, že domácí utkání budeme hrát v UNYP aréně na Podvinném mlýnu. Věříme, že to bude pro naše fanoušky atraktivní prostředí, a že nás budou chodit povzbuzovat ještě ve větším množství, než tomu bylo v minulé sezóně, kdy byli skvělí a vytvářeli nám fantastickou domácí kulisu. Těšíme se na ně!“

S novým prostředím se Lvi budou moci seznámit už dnes, kdy odehrají přípravné utkání s českobudějovickým Jihostroje. Před startem extraligy má pražský celek ještě v plánu jeden přípravný turnaj.

 

Autor: Jiří Carba, foto Lvi Praha

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018