9.1.2021

Ani navrátilec Boula nepomohl Brnu zdolat volejbalisty Ústí nad Labem

V základní části UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21 se začíná bojovat o každý bod důležitý pro konečné umístění a tím i lepší pozici pro předkolo play off. Favorizované Karlovarsko nedovolilo poslednímu Zlínu v jeho hale ani set. Do Brna přijelo překvapení letošní sezóny Ústí nad Labem. Na nahrávce Brňanů hosty ze severu Čech přivítal několikanásobný navrátilec Ondřej Boula. Nicméně ani jeho přítomnost nepomohla domácím k vítězství. Kladno si doma celkem lehce poradilo s Příbramí a Ostrava až po dvou těsných koncovkách s Odolenou Vodou. Beskydy hostovaly na palubovce pražských Lvů a přestože vyhrály první set, žádné body z hlavního města nakonec nevezou.

VOLEJBAL BRNO – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Na začátku roku 2021 zavítalo do Brna Ústí nad Labem. Svěřenci trenéra Lubomíra Vašiny letos předvádějí dobré výkony a drží se v horní části tabulky. Naopak hráči Ondřeje Marka figurují v nižších patrech tabulky, doma se jim ale daří. První letošní duel ovládli Severočeši ve čtyřech setech, na brněnské „Kouničce“ ale Ústí nevyhrálo dlouhých pět let. Prodloužit tuto sérii přišel pomoci také staronový nahrávač Brna Ondřej Boula.

Volejbal Brno – SK Volejbal Ústí nad Labem 2:3 (20:25, 25:17, 19:25, 25:21, 11:15)

Rozhodčí: Zdeněk Grabovský, Jakub Gall

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hrazdira, Klajmon, Římal, Licek, Pražák, Boula, libero Lžičař. Střídali: Provazník, Jakubec, Kočvara

Hosté: Beer, Bartůněk, Bornemann, Tibitanzl, Kramar, Parraguirre, libero Kořínek. Střídali: Kasan, Vodvárka

Ohlasy po utkání:                                                                                                                

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Pochválil bych Ondru Boulu, který nám pomohl a dal nám impuls. Škoda, že v prohraných setech nás Ústí přehrálo na servisu, to by se nám doma stávat nemělo. Soupeř byl organizovanější v obraně a zaslouženě vyhrál.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Ústí hraje velice dobře, ukázalo to i dnes tady v Brně. Jsem rád, že Ondra Boula nám pomohl, na dobře hrající Ústí jsme ale dnes neměli.“

Luboš Bartůněk (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Těžký zápas s hodně zkaženými servisy. Bylo těžké se udržet v zápase a o to víc jsme rádi, že jsme nakonec zvítězili.“

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): „Pro nás důležité dva body do tabulky po novém roce. Jeli jsme do Brna, kde domácí tým odehrál letos velmi kvalitní zápasy, i proto si těch bodů velmi cením.“

Popis utkání:

Vstup do zápasu se nepodařil ani jednomu z týmů nepovedl – během prvních jedenácti výměn bylo k vidění hned sedm zkažených podání. Brnu se nedařilo na útoku, nejvíce bodů měl mladý blokař Kuba Klajmon. I na straně Ústeckých nejvíce bodoval blokař – Martin Tibitanzl zaznamenal bodů pět. S útokem na hranici 70 % procent Ústí vyhrálo první sadu 20:25.

V druhém setu se brněnští hráči výrazně zlepšili na útoku, spolupráce smečařů se staronovým nahrávačem Ondřejem Boulou přinášela body. Domácí i přes řadu zkažených podání vyrovnali stav utkání na 1:1.

Třetí dějství přineslo již méně útočný volejbal. Ústí se zkraje setu dostalo do vedení 7:11. Brněnští hráči na to ještě dokázali zareagovat, do koncovky ale opět vstoupili lépe hosté. Ti si nakonec zajistili alespoň bod z utkání po zkaženém servisu střídajícího Provazníka.

Již od začátku čtvrtého setu začal na straně domácích Vít Jakubec, který střídal Dana Římala. Výrazně pomohl také Martin Licek třemi esy v koncovce. Domácí méně kazili na podání, skvěle útočili a nechtěli zápas ukončit. Bojovným výkonem nakonec získali čtvrtou sadu poměrem 25:21.

Tiebreak se útočně vydařil hostujícímu Bornemannovi, také domácí univerzál Jakubec se prosazoval. Nakonec stejně jako v prvním letošním vzájemném zápasu zvítězilo Ústí nad Labem. Nejvíce bodů zaznamenal domácí Martin Licek (25 bodů, 5 es a 3 bloky), za ústecké volejbalistky pak Vicente Parraguirre (19 bodů, 1 eso a 3 bloky).

Autor: Matouš Müller, foto VK Brno

VSC FATRA ZLÍN - VK ČEZ KARLOVARSKO

V dnešním utkání hostili domácí hráči velmi silného protivníka, jednoho z kandidátů na celkové vítězství letošního ročníku, tým Karlovarska. Hosté potvrdili svou kvalitu a jednoznačně zvítězili 0:3.

VSC Fatra Zlín - VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (19:25, 18:25, 16:25)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Lukáš Spáčil

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šulc, Čech, Adamec, Kozak, Motyčka, Navláčil, libero Viceník. Střídali: Lamri, Čeketa, Žák

Hosté: Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, Lux, libero Pfeffer. Střídali: Kočka, Vašina

Ohlasy po utkání:

Vojtěch Navláčil (kapitán VSC Fatra Zlín): „Karlovarsko bylo lepší ve všech herních činnostech a zaslouženě zvítězilo. Kdybychom chtěli proti takovému soupeři uhrát přijatelnější výsledek, nesmíme se dopouštět takových jednoduchých chyb jako v dnešním utkání."

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „Utkání se nám vůbec nevyvedlo, hosté byli jednoznačně lepším týmem a zaslouženě si odváží všechny body."

Lukáš Vašina (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Jsme rádi, že jsme vyhráli za tři body a máme více času na regeneraci na zítřejší utkání."

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Gratuluji mým hráčům k vítězství, i když u některých bych si představoval lepší výkon."

Popis utkání:

Domácí hned v úvodu setu se ujali vedení 2:0, to však bylo na dlouhou dobu poslední vedení. Vdalším průběhu hosté vedli o 1-3 body. Za stavu 8:10 přišly dvě esa od hostujícího Indry a domácí trenér sáhl po prvním oddechu. Hosté i nadále kralovali a za stavu 10:16 si domácí vybrali i druhý oddech.  Ihned po tom domácí trenér provedl klasické dvojstřídání a na hřišti se objevili Čeketa a Lamri. Do koncovky šli hosté s náskokem 15:21 a na palubovku se vrátili Kozak se Šulcem. Hosté proměnili třetí setbol a brali první set 19:25.

Úvod druhého setu se domácímu týmu vůbec nepovedl a rychle prohrával 2:7. Hosté tak donutili domácí lavičku k prvnímu oddechu. Za stavu 2:9 provedl domácí trenér změnu na postu diagonálního hráče, kde Kozaka vystřídal Čeketa. Změna pomohla a po esu Čekety Fatra snížila na 7:10., což se nelíbilo hostujícímu trenéru Novákovi a vzal si první oddech v zápase. Domácí se zlepšili a po dalším esu Motyčka a bloku hostujícího útoku vyrovnali na 11:11. Hosté zpřesnili hru a po dalších třech bodech si vzali domácí druhý oddechový čas. Do koncovky šli hosté s náskokem 16:20, proměnili hned první setbol a vyhráli set 18:25.

Ve třetím setu nastoupili domácí v pozměněné sestavě. Na nahrávce s Lamrim a na účku s Čeketou.  Vyrovnaný průběh byl až do stavu 11:11. Domácí pak odskočili na 14:11 a donutili hosty k prvnímu oddechu. V dalším průběhu bylo utkání již plně v režii hostů. I přes dva oddechové časy domácích (14:14 a 15:18) dospělo Karlovarsko k prvnímu setbolu za stavu 15:24 a hned první potvrdilo 16:25. Koncovku setu tedy ovládl hostující celek 2:13.

Autor: Ivan Dostál

VK OSTRAVA – AERO ODOLENA VODA

Ostravskou zimní tvrz nedobyla ani Odolena Voda. V prvním setu sice byli hosté absolutně bezzubí a prohráli ho za pouhých osmnáct minut, další průběh to však už bylo vzácně vyrovnané a oboustranně bojovné utkání. V posledních dvou setech však trochu nervózní Ostravané zvládli obě vyrovnané koncovky a dovedli zápas do vítězného konce.

VK Ostrava – AERO Odolena Voda 3:1 (25:14, 22:25, 25:23, 25:23)

Rozhodčí: Krtička J., Velinov E.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sedláček, Jambor, Janků, Kotas, Kružkov, Ihnát, libera Sobczak, Jelen. Střídali: Vancl, Dvořák

Hosté: Horák, Démar M., Demar L., Holubec, Hladík, Vanags, libero Kop. Střídali: Svoboda, Taylor, Jachnicki

Ohlasy po utkání:

David Janků (kapitán VK Ostrava): „Krásné, vydřené tři body, které Odolka nedává zadarmo. Měli jsme skvělý vstup do zápasu v prvním setu. Ve druhém jsem se bál, že nás prohraná koncovka rozhodí a jsem hodně rád, že jsme tu malou krizi v dalším průběhu překonali.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Z naší strany to byl nervózní zápas, protože jsme moc chtěli v tabulce před Odolku. Se štěstím jsme dohráli dvě koncovky a potvrdili vítězství.“

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Gratuluji domácím. Je to pro ně důležité vítězství a pro nás velká škoda. Po prvním setu jsme se zvedli, bohužel to na body nestačilo. Od třetího setu nás domácí opět přehráli.“  

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): „První set byl z naší strany hodně špatný. Pak to bylo absolutně vyrovnané utkání. Ostrava byla agresivnější, a proto vyhrála. Technicky se našim hráčům dá něco vytknout, ale bojovali příkladně až do konce. Jsme zklamáni, že jsme nezvládli dvě koncovky.“

Popis utkání:

Do utkání vstupuje lépe domácí Ostrava a při podání Sedláčka vede rychle 3:0. Domácí nahrávač Jambor zvyšuje čistým esem na 5:1. Aero se v úvodu nemůže trefit do podání. Z velmi dlouhé rozehry upravuje Sedláček po útoku středem na 9:5. Po výborném podání Ihnáta navyšuje Janků bodovým blokem vedení Ostravy na 10:5. Po chytrém útoku Kružkova vedou domácí 13:7. Hostující trenér Kop posílá do hry čerstvou posilu ze Lvů Praha, smečaře Jana Svobodu. Ostrava „solí“ servis a při podání kapitána Janů vede 15:8. Blokař Kotas si vzpomene na své galapředstavení na podání z přechozího zápasu s Libercem a dvěma esy zvyšuje na 18:9. Před koncovkou prvního setu má Ostrava po bodovém bloku Sedláčka luxusní náskok deseti bodů (21:11). První sadu vyhrává Ostrava velmi rychle a s naprostým přehledem po útoku z pozice pipe v podání Janků 25:14.

Domácí vstupují výborně i do druhého setu, blok Janků a útok Kotase znamená vedení 3:0. Hladík snižuje z dohrávky na 3:2. Jambor esem přihrává domácím zase náskok třech bodů (5:2). Ostrava si drží náskok až do podání Horáka, kdy po bodovém bloku, nevynucených chybách Kružkova a útoku Holubce otáčí Odolena Voda na 9:11. Janků jako správný kapitán nekompromisním útokem a blokem získává vedení opět stranu domácích (12:11). Skóre se přelévá. Po výborné obraně Svobody na síti vede Aero 13:15. Když domácí mají manko, Janků se postará o vyrovnání. Po jeho přímém bodu z podání je to 15:15. Stav 20:20 slibuje velmi vyrovnanou koncovku druhé sady. Po nevynucené chybě Kružkova má blíže k zisku druhé sady Odolena Voda (21:23). I když domácí tlačili na vyrovnání, po špatné komunikaci při obraně v poli zvyšuje Hladík míčem „zadarmo“ přímo na palubovku na 22:24. Po nevynucené chybě Ihnáta vyhrávají hosté druhou sadu 22:25.

Odolena Voda posílena výhrou v druhém setu vstupuje dobře i do toho třetího a při podání Matyáše Démara vede 0:2. Kotas srovnává po útoku středem na 2:2. Při plachtícím podání Holubce jdou hosté do vedení 3:5. Po výborném podání Sedláčka srovnává Janků na 8:8. Obdobně kvalitní servis předvede i Jambor a pozorná obrana Dvořáka na síti posílá Ostrava do vedení 11:9. Kotas zvyšuje přímým bodem z podání na 14:11 pro domácí. V tu chvíli má Ostrava navrch a Ihnát zvyšuje z dohrávaného míče na 16:12. Bodový blok Janků a přímý bod z podání Ihnáta znamená, že mají domácí k dobru již šest bodů (19:13). Do koncovky třetího setu si nese Ostrava náskok pěti bodů (20:15). Matyáš Démar snižuje dělovým podáním na 20:16. Odolena Voda se dostane po bodových blocích na dohled, ale dobře umístěné podání Jambora posune domácí výrazně k zisku důležité třetí sady (22:17). Hosté při podání Hladíka odvrátí čtyři mečboly a domácí vysvobodí až nevynucená chyba Svobody (25:23).

Úvod čtvrtého setu je opět vyrovnaný. Oba celky poctivě ztrátují. Jako první jde do náskoku hostující Odolena Voda při podání Matyáše Démara a hned má k dobru tři body (6:9). To hosty nakopne a po dalším špatném příjmu Ostravy zvyšuje Svoboda na 7:11. Hostující smečař vzápětí chybuje. K tomu přidávají domácí dobrou obranu na síti (10:11). Dvořák po úspěšné dohrávce srovnává na 13:13. Když si Holubec počká na Sedláčka, jde Odolena Voda do vedení 15:17. Sedláček však ihned srovnává na 17:17. Koncovka čtvrtého setu slibuje vyrovnanou podívanou. Po zkaženém podání Sedláčka je to 20:20. Dvě plachtící podání střídajícího Vancla a bodové bloky Kružkova posílají Ostrava do vedení 23:21. Úspěšný útok Ihnáta přihraje domácím dva mečboly (24:22). Utkání končí po zkaženém podání Horáka (25:23).

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Zkraje roku 2021 čekal jak Kladno i Příbram zápas pravdy. Oba týmy bojující na hraně předkola play-off se utkaly v 17. kole UNIQA extraligy. Utkání dopadlo jednoznačně pro svěřence Milana Fortuníka, kteří v domácím prostředí zvítězili a ukončili sérii pěti porážek v řadě. Jako bonus se dostali v tabulce na deváté místo před Beskydy a přiblížili se pozicím zaručující výhodu vlastního půdy alespoň pro předkolo. 

Kladno volejbal cz - VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:20, 25:22, 25:22)

Rozhodčí: Kvarda P., Kořenek J.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kraffer, Zajíček, Křesťan, Hýský, Kyjanica, Palgut, libero Kunc.

Hosté: Rosenbaum D., Böhm, Hladenko, Hulpach, Kuchař, Polák, libero Juračka. Střídali: Rosenbaum A., Trojanowicz, Ureš J.

Ohlasy po utkání:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Protrápili jsme se ke třem bodům, ze kterých máme samozřejmě radost. O něco přesvědčivého se ale nejednalo. Vítězství se cení, teď se ale musíme soustředit na další práci. Postavit se Beskydům a předvést o něco lepší výkon.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „V utkání jsme se nevyvarovali chyb, ale Příbram jich chvílemi dělala ještě víc než my. Jsme rádi za tři body.“

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Kladno nás přehrálo v koncovkách. Bohužel jsme stále dost nezkušené mužstvo, což se ukázalo ve středních pasážích, kdy vedeme a pak i sety necháme utéct a v závěru děláme hloupé technické chyby, na kterých musíme zapracovat.“

Daniel Rosenbaum (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Vstoupili jsme hrozně špatně. Prohrávali jsme 1:6 a z toho pět chyb bylo technických a začátek ovlivnil celý první set. V tom druhém jsme až do stavu 14:10 byli nahoře. Bohužel v týmu máme několik juniorů, kteří hrají extraligu prvním rokem, a chvílemi jsme hráli juniorský volejbal. Ve třetí sadě vedeme 18:13 a točíme za stavu 18:20. Špatně se takhle hraje. Kladno hrálo dobře, a když jsme ho dostali pod tlak, tak jsme mu víceméně řekli - vyhraj a blahopřejeme ti.“

Popis utkání:

Kladno vstoupilo do utkání sebevědomě a hned zkraje si vypracovalo pětibodový náskok. Hosté kontrovali pouze díky zkaženým servisům domácích, až Polák se jako první prosadil na útoku. Příbram se marně snažila smazat manko po celý zbytek setu. Hulpach ji sice přiblížil na rozdíl jednoho bodu, ale rozjetý soupeř si náskok pohlídal zásluhou tříbodové série Kraffera a nakonec bral úvodní sadu poměrem 25:20.

Prostřední dějství bylo mnohem vyrovnanější a jako první nasadila k trháku Příbram, která se ve střední pasáži dostala do vedení o čtyři body. V tu chvíli ale zavelel k obratu Kyjanica na útoku i úspěšným blokem podpořený produktivním Krafferem v útoku. Domácí následně odskočili až ve finální fázi díky Hýskému. Celý set pak zakončila Kuchařova chyba.

Podobný scénář se opakoval i v závěrečné sadě. Hosté už se blížili ke zdramatizování zápasů, když vedli dokonce o pět bodů a za stavu 18:13 měli našlápnuto ke snížení. Následně ale přišla neuvěřitelná sedmibodová šňůra Kladenských, kdy polovinu bodů zařídil matador Hýský. Příbram se zmohla ještě na vyrovnání, ale koncovka opět patřila domácím Orlům, kteří vyhráli i třetí set 25:22 a odrazili se z jedenáctého místa v tabulce.

Autor: Ondřej Jícha

VK LVI PRAHA – BLACK VOLLEY BESKYDY

Začíná povánoční série zápasů. Všichni účastníci doufají, že Covid nezabrání dohrání základní části a následnému play off. Většina družstev má odehráno 15 utkání a zbývá tedy sedm kol do konce základní části. Přes obrovskou vyrovnanost ligy se rýsují skupiny, které k sobě mají bodově blízko. Dnes hostí domácí Lvi družstvo Beskyd, které sice patří bodově do spodní části tabulky, ale ve svém domácím prostředí dokázaly potrápit všechny favority extraligy.

VK Lvi Praha – Black Volley Beskydy 3:1 (22:25, 25:15, 25:16, 25:17)

Rozhodčí: Dušek, Buchar, delegát Škoda

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Skakić, Špulák, Mihajlović, Paták, Nedeljkovic, libera Ježek, Havlas. Střídali: Pliasetskyi, Kollátor, Vodička

Hosté: Široký, Dolgopolov, Mečiar, August, Romanutti, Krysiak, libero Moník. Střídali: Pospíšil, Mišek, Čechmánek, Prokůpek, Drozd

Ohlasy po utkání:

Jiří Král (kapitán VK Lvi Praha): „První set jsme opět nastoupili vlažně jako v posledních zápasech, ale od druhého setu jsme zlepšili servis a díky tomu jsme se dostali do obrany a myslím, že jsme už Beskydy nepustili k jejich hře. Zasloužené tři body.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Jsem rád za tři body, jsem rád za výborný výkon od druhého setu a jsem rád, že dostali příležitost i mladý hráči. Musíme zlepšit začátky utkání a jinak dneska spokojenost.“

Tomáš Široký(kapitán Black Volley Beskydy): „Po prvním setu, kdy jsme domácí zaskočili, asi nás podcenili nebo nevím, pak už jsme nedokázali udržet kvalitu a domácí se zlepšili a dohráli to.“

Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Dneska jsme byli vyrovnaným soupeřem jen první set, přihrávku a servis, v tom jsme byli možná i lepší než Praha. Nevím proč, se to změnilo od druhého setu a více méně jsme pak neměli co nabídnout a soupeř byl pak už ve všem lepší.“

Popis utkání:

V prvním setu začaly Beskydy velmi nebojácně a od prvních míčů se do svého soupeře zakously, výborně podávaly a útočily s minimem chyb. Po celou dobu setu vedly 14:16, 18:21. Domácí, přestože dobře útočili, tak se díky chybám na přihrávce a servisu nedokázali bodově dostat nad svého soupeře. Lvi tento set bohužel prohrávají i díky většímu počtu chyb (4 na útoku, 3 esa, 4 zkažené servisy), 22:25.

Na začátku druhého setu přichází kvalita na servisu ze strany Lvů, začínají lépe bránit. Na liberu se natrvalo objevuje Josef Havlas a přináší klid na přihrávce. Domácí vedou 8:4, v této fázi utkání přichází bodové bloky Špuláka a Nedeljkoviće. Následně při Špulákově servisu zvyšují Lvi svůj náskok na 16:8. V tomto okamžiku je na hřišti pouze jedno družstvo. Trenér Salon mění se sestavou, ale ani jeho zásah nepřináší kýžený zvrat v setu. Přesvědčivé vítězství Lvů v setu 25:15.

V začátku třetího setu je vidět, že dnes se Beskydy ve Lví aréně pravděpodobně nezabydlí. Na útoku domácích kraluje Skakić. Uprostřed setu opět přesvědčivá hra a vedení 16:13. Hostům se nedaří úspěšně útočit po horší přihrávce a po obraně. Vedení Lvů se navyšuje na 21:15 a závěr setu mají plně v režii domácí Lvi, vítězí 25:16.

Hosté na začátku čtvrtého nastupují s Prokůpkem na postu univerzála, ale ani tato změna nepřináší zlepšení.  V průběhu čtvrtého setu útočí Krysiak na 30% a Prokůpek na 25%. Tento výkon nemůže na kvalitu domácích stačit. Lvi výborně přihrávají, bezchybně útočí na ztrátu (80%) a tlačí soupeře servisem na přihrávajícího Mečiara (úspěšnost 14%). Postupně vedou 8:7, 16:11. Čtvrtý set tohoto utkání Lvi dohrávají v poklidu 21:14 a posupně celý set 25:17 a celý zápas 3:1. V pátém utkání v řadě se soupeři nepovedlo dobít Lvi UNYP Arénu.

Autor: Miloš Kočka

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018