23.1.2021

Až v neuvěřitelně dramatickém pátém setu zdolalo Karlovarsko pražské Lvy

Sobota přinesla kompletní 19. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21. V Praze a ve Zlíně rozhodovala až koncovka pátého setu. Karlovarsko otočilo utkání z „bezvýchodné“ situace 9:14 v tiebreaku a nakonec veze z Prahy dva body, stejně tak i Odolena Voda si připisuje dva body po těsném vítězství ve Zlíně. Ostatní zápasy byly již „jasné“, Beskydy nepustily ani set Příbrami, Jihostroj stejně tak Ústí nad Labem a Liberec vyhrál v neoblíbené kladenské hale.

VK LVI PRAHA – VK ČEZ KARLOVARSKO

Čtyři kola před koncem základní části UNIQA extraligy mužů sbírají týmy body, které určí pořadí před závěrečným play off. Po včerejším jednoznačném vítězství Karlovarska, si chtějí domácí Lvi určitě napravit reputaci a nějaký bodík do konečného zúčtování získat. Oba týmy nastupují od rozcvičky velmi odhodlaně s velkou razancí.

VK Lvi Praha – VK ČEZ Karlovarsko 2:3 (24:26, 25:22, 25:23, 22:25, 14:16)

Rozhodčí: Rychlík, Dmejchal, delegát Záhorcová

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Skakić, Král, Mihajlović, Paták, Nedeljkovic, libera Ježek, Havlas. Střídali: Pliasetskyi, Vodička

Hosté: Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Ticháček, Vašina, libero Pfeffer. Střídali: Baláž, Lux, Keemink

Ohlasy po utkání:

Jiří Král (kapitán VK Lvi Praha): „Podle mě výbornej zápas, hodně vyrovnanej. Hráli jsme koncentrovaně a dobře, vyrovnali jsme se Karlovarsku. Vedli jsme v tie-breaku, pak jsme měli výpadek. Karlovarsko zariskovalo, vyšlo jim to.  Za mě chci pochválit náš tým, ale bohužel se smutným koncem.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Nádherné utkání s vysokou kvalitou. Takhle se asi bude hrát play-off, jako se hrálo dnes. Bohužel my jsme si mysleli, že v koncovce pátého setu dohrajeme utkání zalívkami, což v takovéto volejbale nejde. Vynikající výkon Jakuba Janoucha. Mrzí mne ztráta bodu.“

Lukáš Ticháček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Hodnocení…, hrozně divnej zápas. Kdyby nevyšel ve třetím setu tak dobrej servis Mihajlovičovi, kde udělal obrovskou sérii v jednom postavení, kde nám fakt zaškodil, tak by zápas vypadal jinak. No a ze strany Lvů vyhranej pátej set, sami si ho prohráli. Ztrátu neudělali 5x. Takže gratuluju klukům, protože jsme si to vybojovali.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Vítězství nám trošku spadlo z nebe. Samozřejmě nová hala pro některý hráče, takže jsme si to potřebovali osahat, tomu odpovídá počet chyb na servisu. My jsme domácí tolik nezatlačili a prostě se nám hůř hrálo. Ve čtvrtém setu jsme se parádně zvedli, domácí to trochu zdramatizovali nějakýma esama na servisu a tie-break, byl zase obráceně.“

Popis utkání:

Do prvního setu nastupují Lvi v pozměněné sestavě. Do sestavy se vrátil zotavený Skakič a od prvního míče je vidět jiné družstvo, než které hrálo včerejší zápas. Na obou stranách se hraje velmi dravě a agresivně. Průběh celého setu se střídají pravidelné ztráty na obou stranách. Ani jeden tým nezískává bodovou převahu – 8:7, 15:16 a v koncovce 20:21. Koncovku nakonec uhrávají hosté, zejména díky lepšímu útoku.

V druhém setu Lvi zvyšují svoji agresivitu a chuť do hry. Jakub Janouch výborně diriguje své spoluhráče a ti se zlepšují na útoku. Po celý set domácí mírně vedou. Za stavu 16:14 přidávají výbornou obranu na síti a druhý set získávají ve svůj prospěch, postupně 21:17 a nakonec 25:22.

Útočná agresivní hra pokračuje od počátku třetího setu na obou stranách. Sledujeme výborný moderní volejbal, založený na silném servisu. Opět se výborně ztrátuje, 7:8. Rozhodnutí třetího setu přichází v momentě servisu Mihajloviče, který získává několik přímých bodů a bodovou šňůrou přivádí Lvy do vedení 21:19. Obě družstva útočí přes 60 procent, ale více štěstí je na straně domácích, vítězí 25:23.

Výborná hra na obou stranách pokračuje. Vidíme špičkový volejbal UNIQA extraligy (8:7), hra je vyrovnaná. Karlovarsko začíná riskovat na servisu. Lukáš Vašina doslova zuří a hecuje své spoluhráče, podává na hranici rizika. Tlak přináší ovoce pro hosty, otáčí stav 13:16 a získávají převahu. Přichází drobné chyby Lvů a zdá se, že tento set bude pro Karlovarsko, 16:21. V koncovce setu však přichází na servis Stefan Skakič a třemi esy závěr dramatizuje. Čtvrtý servis však kazí a hosté nakonec vítězí 22:25.

 Máme tu rozhodující set tohoto pěkného utkání. Lvi tentokrát chtějí více vyhrát a od počátku vedou a dobře ztrátují - 5:2, 10:7, 12:9. Vypadá to, že se dohraje na ztráty. Přichází výborná obrana Lvů a ti zvyšují na 14:9. Pak první neuhraný mečbol (14:10) a na servis jde Keemink. Nepochopitelným způsobem set dohrává ve prospěch Karlovarska 16:14. Tuto pasáž domácí prohrávají na celé čáře 7:0. I to se může stát do té doby výborně hrajícímu týmu.

Autor: Miloš Kočka

VSC FATRA ZLÍN - AERO ODOLENA VODA

Dnešní soupeř domácích tým Aero Odolena Voda zaujímá v současné tabulce 7. místo a bodový rozdíl obou týmů je propastných 13 bodů. Z tohoto ohledu jsou hosté jasným favoritem. Příznivci domácích však věří, že hráči zabojují a pokusí se vybojovat nějaké body,  které nutně potřebují k odpoutání se z posledního místa.  Nakonec se podařilo, pro domácí dobrý bod.

VSC Fatra Zlín - AERO Oolena Voda 2:3 (25:23, 23:25, 12:25, 25:22, 7:15)

Rozhodčí: Kovář Vlastimil, Kubinec Jan

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Navláčil, Šulc, Čech, Varous, Adamec, Motyčka, libero Viceník. Střídali: Čeketa, Lamri, Žák, Kozak

Hosté: Démar, Demar, Taylor, Hladík, Vanags, Holubec, libero Hadrava. Střídali: Svoboda, Horák, Holčík, Shaker

Ohlasy po utkání:

Vojtěch Navláčil (kapitán VSC Fatra Zlín): „Je to pro nás velká škoda, mohli jsme vést 2:0, ale hosté to nedovolili. Po třetím setu jsme se zvedli a třetí set jsme nezvládli."

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „Škoda druhého setu, kdy jsme měli možnost zvýšit na 2:0. Přesto jsme spokojení ze zisku jednoho bodu."

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Zápas byl velmi těžký, určitě dokážeme hrát lepší volejbal, ale Zlín hrál velmi dobře. Byli bychom radši za tři body, ale i dva jsou pro nás úspěchem."

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): „Pro nás důležité vítězství, ale nehráli jsme dobře v mezihře a v opakování bodových situací. Zlín hrál dobře, riskoval na servisu a ty sety co jsme prohráli, získal velmi dobrým servisem."

Popis utkání:

Domácí začali s favoritem bez ostychu a rychle se ujali vedení 6:2. Hosté si vzali první oddechový čas, který byl plodný a rázem byl stav 8:8. V dalším průběhu domácí díky dvěma esům Šulce a úspěšným blokem odskočili na 15:11 a přinutili hosty k druhému time. Do koncovky šli domácí ve vedení 20:17, pak ještě vedli 23:20, ale nakonec dramatickou koncovku zvládli a vyhráli první set 25:23.

Druhý set byl pravým opakem prvního. Domácí trenér si vzal první oddech již za stavu 0:4. Hosté však nadále vládli a domácím se podařilo postupně snižovat až na 16:16. Do koncovky se šlo za stavu 20:20. Dramatickou koncovku tentokrát ovládli hosté 23:25.

Ve třetím setu hosté od začátku převyšovali hráče Fatry ve všech herních činnostech. Postupně zvyšovali vedení a do koncovky šli s luxusním náskokem 10:20. Nakonec brali set 12:25.

Navzdory neúspěšného třetího setu se domácím podařil nástup do čtvrtého setu, rychle vedli 4:0 a nejvíc 15:11. Potom hosté přidali, srovnali na 16:16, ale do koncovky šli domácí ve vedení 20:18. Po dvou esech z podání Šulce odskočili na 22:18 a koncovku pak zvládli 25:22.

Pátý set byl v režii hostů, kromě prvního míče (1:0), neustále vedli a postupně zvyšovali náskok a bezpečně set dohráli do vítězství 7:15. Celkové vítězství 2:3 si zasloužili.

Autor: Ivan Dostál

VOLEJBAL BRNO – VK OSTRAVA

Zápas týmů bojujících o dobré umístění před play-off byl k vidění v Brně – na jih Moravy přijeli ostravští volejbalisté, kteří by si rádi zajistili přímý postup do play-off, což jim zajišťuje šestá příčka, na které aktuálně jsou. Alespoň výhodu domácího prostředí do předkola by rádi měli svěřenci Ondřeje Marka. Jejich aktuální forma ale favorizuje hostující Ostravu, Brno nevyhrálo v extralize od začátku prosince. První vzájemný duel této sezóny vyhrála jednoznačně ve třech setech Ostrava, hráči trenéra Jana Václavíka vyhráli v Brně naposledy v roce 2018.

Volejbal Brno – VK Ostrava 0:3 (22:25, 17:25, 19:25)

Rozhodčí: Dušek Petr, Buchar Tomáš

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Boula, Hrazdira, Klajmon, Římal, Licek, Pražák, libero Špelda. Střídali: Tesař, Jakubec, Drahoňovský, Kočvara, Jirásek

Hosté: Kotas, Jambor, Janků, Sedláček, Dvořák, Ihnát, libera Sobczak, Jelen. Střídali: Závodský, Mazoch, Vancl

Ohlasy po utkání:                                                                                                                

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Ostrava nás přehrála na servisu, celé utkání tlačila a byla lepší a volejbalově chytřejší. Nám chyběl v důležitých chvílích klid a bojovnost.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Ostrava byla dnes lepší, my s útočnou potencí na třiceti procentech nemůžeme pomýšlet na vítězství. V momentech, kdy se nám chvíli daří servis, tak nepotrestáme chyby Ostravy. Pozitivní byl příchod mladých hráčů, kteří se dokázali prosadit.“

David Janků (kapitán VK Ostrava): „Jsem moc rád za tři body, pro nás velmi cenné vítězství, v Brně se nevyhrává snadno. Už to vypadalo, že se Brno rozpodává, ale ustáli jsme to. Mám opravdu velkou radost.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Jsem rád za vítězství, navíc to bylo ve třech setech, v Brně se nevyhrává snadno. Jsem rád, že jsme zvládli i pasáž, kde nás Brno dohánělo nebo bylo před námi. Tři body jsou pro nás skvělé.“

Popis utkání:

Skvělý vstup do utkání měla Ostrava – po smeči Kuby Dvořáka za stavu 2:5 donutila domácí k prvnímu oddechovému času. Brno se nedokázalo prosazovat na útoku a náskok Ostravy narůstal. Až za stavu 10:16 domácí přidali, pomohla dvě esa Dana Římala. Po bodech Honzy Pražáka a dalším esu, tentokrát Martina Licka, Brno dotáhlo až na 18:20. Následně se ale prosadil Ihnát a po chybách domácích v koncovce vítězí hosté 25:22.

Druhá sada začala velmi vyrovnaně, na obou stranách byla k vidění řada chyb na podání i na útoku. Za stavu 10:9 pro domácí hosté přidali kvalitní servis a po třech blocích v řadě to bylo 10:15. Domácí trenér na to reagoval střídáním – do hry se dostal Matouš Drahoňovský, který se předvedl dobrým výkonem. Ani to ale nestačilo na zisk sady – jistý bod z Brna měli hráči Ostravy po útoku Jakuba Dvořáka.

Třetí set začal lépe pro Brno – střídající Drahoňovský pokračoval v dobrém výkonu. Oba týmy dobře bránily a útok se pohyboval jen okolo třiceti procent. Ostravě se podařilo otočit nepříznivý vývoj skóre, domácím nepomohlo střídání nahrávače Tomáše Tesaře ani smečaře Jana Jiráska – ten sice přispěl dvěma krásnými esy, prohru ale zvrátit nedokázal. Ostrava vyhrála třetí set 19:25 a veze si domů tři body. Nejvíce bodů zaznamenal Matouš Drahoňovský (12 bodů, 53 % na útoku a 4 bloky), v ostravském dresu pak Jakub Ihnát (11 bodů, 42 % na útoku, 2 bloky a 2 esa).

Autor: Matouš Müller

BLACK VOLLEY BESKYDY – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Velmi důležitý zápas pro oba týmy bojující o předkolo play-off. Beskydy, které měly až do čtvrtečního vítězného pohárového zápasu proti Zlínu delší bodový půst, chtěly oplatit Příbrami prohru, kterou jim mladý tým vedený nově trenérem Danielem Rosenbaumem uštědřil na domácí půdě. To se lépe hrajícím domácím nakonec podařilo a berou plný počet bodů.

Black Volley Beskydy – VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:19, 25:21, 25:20)

Rozhodčí: Jakub Gall, Lukáš Spáčil

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Dolgopolov, Mečiar, Čechmánek, Romanutti, Krysiak, August, libero Moník. Střídali: Mišek, Prokůpek

Hosté: Polák, Rosenbaum D., Böhm, Hladenko, Hulpach, Kuchař, libera Juračka, Peterka. Střídali: Trojanowicz, Rosenbaum A., Ureš J., Ureš F.

Ohlasy po utkání:

Michal Čechmánek (kapitán Black Volley Beskydy): „Předvedli jsme dneska bojovný výkon, já jsem rád za tři body. Byl to kolektivní výkon, chválím i spoluhráče na střídačce jak fandili, dneska to bylo perfektní.“

Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Začátek byl z naší strany trošku nervózní, ale já jsem byl osobně klidný, protože jsem věděl, že jsme kvalitnější a po zápase ve Zlíně se nám konečně také zvedlo sebevědomí. Potvrdili jsme opět výbornou obranou to, co nám jde, a zápas jsme měli, dá se říct, pod kontrolou. Gratuluju klukům k důležitým třem bodům. Zítra nás čeká zase těžký zápas proti Aeru, z kterého budeme chtít také vyjít vítězně.“

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dneska jsme na soupeře nestačili. Je vidět, že máme mladé družstvo, děláme spoustu nevynucených chyb a to nás stojí pak koncovky. Hrajeme do půl setu vyrovnaně a zatím se nám nedaří s tím něco udělat a vypadá to, že to bude do konce sezóny podobné.“

Daniel Rosenbaum (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Celý týden jsme se na Beskydy připravovali, dá se říct, že nás vůbec ničím nepřekvapily. Měli jsme jasně rozehraný zápas, bohužel překvapili jsme sami sebe našim hodně špatným výkonem, kdy Beskydy hrály to, co my víme a my jsme nevyužili jejich rozpoložení a naopak odjíždíme zklamaní a můžeme zase jen pogratulovat soupeři ke třem bodům.“

Popis utkání:

Začátek zápasu vyšel lépe hostům. První úspěšný útok měly nervózně hrající Beskydy až za nepříznivého stavu 0:4. Ve vypjatém utkání, ve kterém šlo oběma týmům o hodně, se však domácí v průběhu prvního setu postupně dostávali do herní pohody. Na to zareagoval za stavu 10:12 trenér hostů prvním oddechovým časem. Vedení si ale Beskydy nenechaly vzít, naopak jej při podání Krysiaka zvýšily až na čtyři body. Posléze o něj však vlastními chybami při podání hostujícího Kuchaře přišly, a Příbram skóre srovnala. Nástup hostů zastavil až úspěšný dvojblok Beskyd, kterým zablokovaly Hulpachův útok středem. Zlepšenou obranou jak v poli, tak na síti nakonec domácí volejbalisté dovedli set do vítězného konce.

Druhý set byl od začátku vyrovnaný. Na obou stranách bylo k vidění mnoho chyb na servisu. Příbram musela po jednom z tvrdých útoků domácího blokaře Augusta vystřídat zraněné libero a do hry tak zasáhl poprvé v zápase Peterka. Skóre bylo až téměř do konce setu vyrovnané. V samotném závěru Beskydy bodově odskočily. Za nepříznivého stavu 21:24 si ještě hostující trenér vzal time-out, ale zkaženým příjmem Příbram vzápětí set ukončila.

Třetí set začali tentokrát o poznání lépe domácí. Příbram za stavu 4:6 vystřídala na postu univerzála Ureše za Hulpacha, ale ani to hostům nepomohlo. Domácí útočníci se dostávali do čím dál větší herní pohody, naopak Příbram začala kupit nevynucené chyby. První přerušení hry si vyžádali hosté za stavu 7:12. Následovaly dvě nevynucené chyby domácího Mečiara na útoku a na příjmu, Příbram se skórově na Beskydy téměř dotáhla, na což reagoval trenér domácích Salon oddechovým časem. Vzápětí Krysiak otáčí úspěšným útokem z pipu a Beskydy už si vítězství 3:0 nenechaly vzít.

Autor: Alice Zemanová

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK DUKLA PRAHA        

Kladno po dvou výhrách narazilo na soupeře těžké ráže. Formu Středočechů přijela prověřit liberecká Dukla. Aktuálně třetí celek UNIQA extraligy potvrdil v 19. kole roli favorita a zvítězil bez problémů 3:0. V každém ze tří setů si pohlídal koncovky, kdy vždy odskočil soupeři, který už neměl čas zareagovat.

Kladno volejbal cz  – VK Dukla Liberec 0:3 (20:25, 21:25, 21:25)

Rozhodčí: Krtička J., Nedbálek A.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zajíček, Křesťan, Hýský, Kyjanica, Palgut, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Mikulenka J., Lohr

Hosté: Kriško T., Veselý, Kriško M., Šulista, Krajčovič, Kovalčuk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Srb, Štokr, Shafranovich

Ohlasy po utkání:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Rozhodly naše chyby v zápase, udělali jsme jich víc než Liberec. Soupeř mnohem lépe dohrával bodové situace a my jsme neplnili taktické pokyny, které jsme si řekli. Zápas z naší strany nebyl zas tak strašný.“  

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „V utkání jsme znali svého pána a podle toho jsme hráli. Nedokázali jsme víc odporovat a Dukla v pohodě získala tři body.“

Jan Štokr (kapitán VK Dukla Liberec): „Nečekali jsme, že vyhrajeme 3:0. Všichni máme v paměti, že se nám v Kladně hraje špatně. Podali jsme koncentrovaný výkon, jsem strašně rád.“

Michal Nekola (VK Dukla Liberec): „Spolehlivým výkonem jsme si došli pro tři body. Utkání jsme odehráli koncentrovaně, neudělali jsme v něm moc chyb, dařilo se nám v útoku a nakonec jsme si pomohli servisem. Výborná hra na podání i v obraně.“

Popis utkání:

Esem odstartoval Tomáš Kriško celý zápas. Na domácí straně se v útoku dařilo Krafferovi s Hýským. Zkušená Dukla si ale bez problémů vytvořila čtyřbodový náskok, který si bez problémů pohlídala díky Šulistovi a Michalovi Kriškovi. Závěr setu patřil třem bodovým útokům Krajčoviče.

Druhé dějství načal Michal Kriško útokem a následným blokem. Kladenským se pokaždé podařilo smazat manko opět zásluhou dvojice Kraffer-Hýský, který v utkání s Duklou zastínil Křesťana a proti bývalým spoluhráčům táhl Kladno. Liberci však patřila opět koncovka. Kriško a Šulista přidali každý po esu, v útoku je doplnili Krajčovič se Štokrem a Dukla zvítězila v prostřední sadě 25:21.

Stejným poměrem skončila i závěrečná část. Veselý zkraje prostřední pasáže začal úřadovat, zdatně mu sekundoval Krajčovič a hosté vedli už o šest bodů. Domácí se sice dotáhli na rozdíl jediného. V pravou chvíli si vzal oddechový čas hostující kouč Nekola a udělal dobře. Jeho svěřenci utlumili Středočechy a dvěma útoky ukončili utkání. 

Autor: Ondřej Jícha, foto Lenka Kožuchová

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – SKV ÚSTÍ NAD LABEM

V českobudějovické Sportovní hale se očekávalo dramatičtější utkání, než bylo k vidění v prvním setu. Jihostroj ovládl úvodní sadu rozdílem třídy – 25:12, ale další průběh už tak jednoznačný nebyl. České Budějovice mírně polevily a Ústí nad Labem se rozehrálo, a tak další dva sety vyhráli domácí až po dramatických koncovkách. Konečný výsledek 3:0 znamenal už devátou domácí výhru pro Jihostroj.

VK Jihostroj České Budějovice – SKV Ústí nad Labem 3:0 (25:12, 25:23, 25:22)

Rozhodčí: Velinov E., Kvarda P.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: de Amo, Stoilovič, Ondrovič, Schouten, Michálek, Todua, libero Kryštof. Střídal: Rejlek

Hosté: Beer, Bartůněk, Bornemann, Tibitanzl, Kramar, Parraguirre, libero Kořínek. Střídali: Kobolka, Kasan, Koloušek

Ohlasy po utkání:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Samozřejmě jsem hrozně rád za tři body bez ztráty setu. Ač to vypadá podle výsledku jednoduše, tak druhý a třetí set byl kvalitní z obou stran a my jsme byli o něco lepší.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Líbil se mi první set, když jsme na soupeře nastoupili a dávali jsme dobrý servis. I v obraně jsme plnili přesně, co jsme měli naplánované, takže podle toho set dopadl. Bohužel to bývá tak, že když někoho v prvním setu jasně přehrajete, tak trochu odejde morálka a myslíte si, že už to půjde samo. Ústí se navíc zlepšilo, prostřídalo a začalo být nebezpečné. Sice jsme pořád vedli o dva tři body, ale utkání bylo dramatické až do závěru.“

Luboš Bartůněk (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Domácí byli lepší na servisu, což jsme předpokládali. Bohužel jsme to neustáli a když už jsme podání vybrali, tak jsme výměnu nedokázali vyhrát. Dva sety jsme prohráli až v koncovce a myslím, že z naší strany to bylo odbojované.“

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): „Jihostroj nám dal lekci ze servisu. Bohužel musím říct, že v této činnosti byl mnohem lepší než my. Když už jsme nějaký těžký servis zkrotili, tak se nám ho nepodařilo otočit napoprvé. Problémy nám dělal především de Amo.“

Popis utkání:

Domácí vstoupili do prvního setu jako skutečný favorit zápasu. Od začátku si hráči Jihostroje vytvořili pohodlný náskok, a to nechali svého kapitána Macha pouze na lavičce. Schouten tvrdil servis a hostům tím zadělal na spoustu problémů. Jihostroj byl kromě podání skvělý také na smeči a ústečtí hráči dělali mnoho nevynucených chyb. Českobudějovičtí si v poklidu došli pro první vítězný set v poměru 25:12.

Druhý set byl o poznání vyrovnanější. Soupeři se tahali o každý bod a Jihostroj poprvé více odskočil až za stavu 13:9. Domácí předváděli pěkné kombinace a chvíli to vypadalo, že převzaly otěže setu. Dařilo se Stoilovičovi a rovněž de Amo zdařile vybízel své spoluhráče k zakončení. Jenomže Severočeši zabrali a dostali Jihostroj pod tlak. Českobudějovičtí chybovali a Ústečtí se i díky úspěšným blokům dostali na dosah domácímu mužstvu. Koncovku si Jihostroj velmi zkomplikoval a na vítězství 25:23 se nadřel.

Ve třetí sadě se pokračovalo ve vyrovnaném skóre. Ústí se výrazně zlepšilo a bylo vidět, že na jihu Čech nechce nechat body zadarmo. Hosté však hráli spíše tak, jak jim dovolil Jihostroj. Na domácích byla vidět kvalita na servisu i přihrávce, a přestože měli jen hubený náskok, stále diktovali tempo zápasu. I koncovka třetího setu byla napínavá, ale domácí nepřipustili pokračování utkání a došli si pro celkové vítězství 3:0 na sety.

Autor: Matěj Mayer, foto Dan Kubát

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018