31.3.2021

Blokařský koncert poslal Karlovarsko do finále UNIQA extraligy

Čtvrtý semifinálový duel mezi pražskými Lvy a Karlovarskem rozhodl o druhém finalistovi UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21. Stal se jím podle předpokladů vítěz základní části – tým Karlovarska.

VK Lvi Praha - VK ČEZ Karlovarsko 1:3 (25:20, 25:27, 10:25, 18:25)

stav série 1:3

Rozhodčí: Rychlík, Krtička, delegát Škoda

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Špulák, Mihajlović, Skakić, Nedeljković, Janouch, Smith, libera Ježek, Havlas. Střídali:  Pliasetskyi, Toman J., Vodička, Toman L.  

Hosté: Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, Vašina, libero Pfeffer. Střídali: Římal, Lux

Ohlasy po utkání:

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): „Začnu od druhého setu. Tam se nám nepodařilo koncovku vyhrát. I když jsme začali třetí set výborně se Stefanem na servisu, tak jsme se rozložili a Vary od té doby začaly výborně servírovat a hlavně blokovat. My jsme se z toho vůbec nedostali, nepomohli jsme si žádnou jinou činností. Gratuluji hostům, bohužel to musím uznat, i když mě to štve. Takový je volejbal a my se musíme dát dohromady a připravit se na boj o třetí místo.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Blahopřeji hostům, zaslouženě dnes vyhráli a postoupili. Byli dnes lepší. My se budeme připravovat na boj o třetí místo.“

Lukáš Ticháček(kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dneska to bylo super. Myslím si, že druhý set rozhodnul o vítězi tohoto semifinále a chtěl bych moc pochválit našeho manažera Ondřeje Hudečka za to, jakou nám dělal atmosféru v hledišti.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Samozřejmě jsem šťastnej, finále se nehraje každý rok, takže jsme hrozně šťastný za postup do finále. I když ten výkon dnes v určitých činnostech nebyl úplně ideální. Fungovala nám neuvěřitelně obrana a to nás dotáhlo do vítězného konce a domácí to malinko zlomilo."

Popis utkání:

Od rozcvičky bylo jasné, že dnes se hraje opravdu o finále. Oba týmy od začátku zdobil velmi tvrdý útok a servis na hranici rizika. Zpočátku se dařilo lépe hostům a ujali se vedení postupně 4:8 a 12:16. Pak se dostal na servis Petr Špulák a úžasným servisem otočil skóre ve prospěch Lvů. Výborně útočil Mihajlović a dotáhl Lvy ve vítězství v setu 25:20.

Utkání dále pokračovalo ve znamení podání na hranici rizika na obou stranách a i hra byla velmi vyrovnaná, 7:8. Na obou stranách se střídaly výborné útoky. Přes mírné vedení v průběhu setu se podařilo domácím v koncovce svého soupeře dotáhnout a získat i setbol, který se jim však nepodařilo využít. Hosté díky čtyřem blokům dokázali do té doby dobře útočící Lvy ubránit a zvítězit v setu 27:25.

Počátek třetího setu zachytili Lvi díky výbornému servisu Skakiće a vedli 4:1. Poté přišel nepochopitelný kolaps a hosté otočili skóre při podání Patočky na 6:4 v jejich prospěch. Zvýšenou koncentrací drželi hosté své soupeře pod obrovským tlakem a díky osmi blokům a útoku na 75% nepustili Lvy v tomto setu k žádnému obratu. Přesvědčivě zvítězili 25:10.

Bylo jasné, že ve čtvrtém setu se hraje o vše. Domácí vsadili vše na jednu kartu a to bylo maximální nasazení. Tentokrát zachytili začátek setu a vedli 8:5 a zdálo se, že se jim podaří udržet převahu. Bohužel však velké úsilí hostů v obraně přineslo kýžené body a obrat ve skóre. Od stavu 15:16 již byl na hřišti pouze jeden tým. S velkou chutí po vítězství hosté zvyšují náskok na 16:21 a vítězí v setu 18:25 a v celém zápase 1:3.

Karlovarsko vítězí v celé sérii 3:1 na zápasy a stává se druhým finalistou letošního ročníku UNIQA volejbalové extraligy. Domácí Lvy čeká souboj o třetí místo s VK Dukla Liberec.

 

Autor: Miloš Kočka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018