17.4.2019

Boj o medaile začíná! Ve čtvrtek o bronz, v pátek o zlato

Taktiky trenérů a hlasivky fanoušků jsou připraveny. I v UNIQA volejbalové extralize mužů 2018/19 je čas rozehrát sérii utkání o medaile. Ve čtvrtek nastoupí Kladno a Ostrava k prvnímu zápasu o třetí místo, v pátek pak odstartují finále České Budějovice s Libercem. K zisku titulu vede cesta tří výher, o bronz se hraje na dvě vítězná utkání.

České Budějovice a Liberec - stejná družstva, která loni bojovala o bronzovou medaili, si to letos rozdají o titul. Jihostroj ovládl dlouhodobou část extraligy, a proto finálová série začíná na jeho palubovce, kde by se odehrál i případný pátý, rozhodující zápas. Cestou do finále Jihočeši přehráli nebezpečnou Ostravu. „V semifinále jsme podali velmi koncentrovaný  výkon na servisu a v obraně,  a myslím si, že jsme tím hlavně v prvních dvou zápasech Ostravu trochu zaskočili. Připadala mi trochu zakřiknutá. Až ve třetím zápase vytasila všechny svoje zbraně, a ukázala, proč se dostala až do semifinále,“ ohlíží se trenér Jihočechů René Dvořák. A co očekává od nadcházející finálové série? „Náš soupeř ve finále je velmi zkušené družstvo, kde hraje spoustu bývalých reprezentantů. Takže očekávám velmi tuhý boj v koncovkách setů, kde bude rozhodovat preciznost provedení všech činností, lepší psychika a i trochu toho štěstí. Myslím si, že se série protáhne na pět zápasů a že vyhraje ten lepší…..“  Kdo se nakonec bude radovat ze zlata? Získají České Budějovice jubilejní desátý titulu nebo na pomyslný trůn usedne po třech letech opět Liberec?

Kladno potřetí za sebou do finále neproklouzlo a letos bude bojovat o třetí příčku s Ostravou. Ostravští volejbalisté měli sice v probíhající sezóně pomalejší rozjezd, ale pak se stali „štikou soutěže“ a byli postrachem mnoha favoritů. „České Budějovice nás vrátily zpět na zem. Hrály dobře a postup si zasloužily. Asi i já jsem měl velké oči po dobrém konci základní části a vydařeném čtvrtfinále. Přesto si myslím, že šance byla, ale muselo by nám vše sednout, což se nestalo,“ vrací se k semifinále ostravský trenér Jan Václavík a již myslí na duely s Kladnem. Rozhodne odvaha, a kdo bude více chtít mít placku na krku.“

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018