13.8.2020

Českobudějovický trenér Dvořák připravil pro své svěřence pestrou přípravu

Minulý týden se do přípravy na nadcházející sezónu vrhl i Jihostroj České Budějovice a nechyběly ani tradiční a „populární“ výšlapy na Kleť.

Pod dohledem hlavního kouče Reného Dvořáka mají volejbalisté Jihostroje za sebou první týden společného tréninku, během nějž se zaměřovali hlavně na kondici. „Nikdo není zraněný, fyzičku nabíráme, takže jsem velmi spokojen,“ hodnotí trenér. V prvních deseti dnech naordinoval svému týmu pestrou přípravu. Kromě tradičních výstupů na Kleť šlo o kompromis fyzičky v hale a venku. Vzhledem k tomu, že sezóna bude dlouhá a v hale budou hráči „zavření“ hodně dlouho, přesunuli se svěřenci Reného Dvořáka na beachvolejbalové kurty, kde probíhalo běhání, posilování a různá cvičení, halu využívali jenom při špatném počasí. To se však teď změní. „Do haly budeme zalézat častěji a budeme se věnovat více volejbalu,“ jsou slova českobudějovického trenéra.

Hned od začátku do přípravy naskočili i dvě nové posily – univerzálové Casey Adam Schouten a Filip Rejlek. „Nesmírně dobře vybavený hráč, který svým stylem, co v přípravě předvádí, ukazuje všem hráčům směr, kam by se měli ubírat,“ řekl na adresu Kanaďana trenér Dvořák a nezapomněl pochválit ani „veterána“ Filipa Rejlka. „Filip na svůj věk předvádí opravdu slušné věci, co se týče kondice. Kleť vybíhá ve velmi dobrém čase a nechává za sebou i o dvacet let mladší spoluhráče, je to profík každým coulem.“ Zatím se v přípravě neztrácí ani nejmladší člen Jihostroje, odchovanec Dan Šulista. „Fyzická kondice není vůbec špatná, je mladý, dravý. Uvidíme, jak se bude jevit až přejdeme na volejbal, tam to bude mít určitě těžší,“ zhodnotil trenér Dvořák.

Tento týden se k týmu připojil i Peter Ondrovič, který se připravoval se slovenskou reprezentací. Koho však českobudějovický trenér postrádá a doufá, že dorazí co nejdříve, je nová akvizice, srbský smečař Filip Stoilovič, u něhož kvůli koronaviru nastaly problémy s dokumenty. Nějakou dobu ještě bude Jihočechům chybět i „režisér hry“ posledních sezón, Miguel Angel De Amo, který je v přípravě španělské reprezentace na kvalifikaci ME a jeho příjezd na jih Čech je naplánován až týden před vypuknutím letošního ročníku UNIQA extraligy.

 

Autor: Jiří Carba, zdroj VK Jihostroj České Budějovice, foto: Dan Kubát

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018