11.1.2018

ČEZ Karlovarsko se zvedá, naposledy prohrálo v říjnu loňského roku

Začátek UNIQA volejbalové extraligy mužú 2017/18 mužům ze západu Čech nevyšel úplně podle představ. Prohráli doma s Duklou Liberec a následně na Kladně. Nicméně od října loňského roku volejbalisté Karlovarska nepoznali porážku. Zvítězili na palubovkách dvou největších adeptů na letošní titul, pokračuje jejich cesta pohárovou Evropou a tím se pasovali na "černého koně" letošního ročníku UNIQA Extraligy mužů. Zeptali jsme se prezidenta klubu Jakuba Novotného na jeho názor po polovině základní části naší nejvyšší soutěže.

Kubo, máme letošní ročník UNIQA Extraligy v polovině. Je vidět, že silná „čtyřka“ zatím potvrzuje svoje ambice. Vidíš to stejně a myslíš, že překvapení už nepřijde?

Vidím to stejně, silná čtyřka zatím bojuje mezi sebou a trochu odskočila od zbytku pelotonu. Samozřejmě může přijít ještě nějaké velké zranění nebo něco podobného, ale myslím, že už bude těžké pro někoho se na tyto čtyři týmy dotáhnout. Snad možná Brno. Play-off je samozřejmě o něčem jiném, tam rozhoduje momentální připravenost, zdraví i trochu štěstí někdy.

Karlovarsko mělo trochu pomalejší start, prohra doma s Duklou, potom na Kladně. Nicméně poslední zápas jste prohráli někdy v říjnu. Co se změnilo?

Myslím, že spíše družstvo si sedá. Zápas s Duklou byl dobrý, ale museli jsme se sklonit před jejich sílou. Zápas na Kladně se nám hrubě nepovedl. To byl zatím jediný zápas, kde jsem se trochu vztekal. Teď to vypadá že vše klape, porazili jsme dva favority a ještě u nich. Ale jsme obezřetní, to důležité teprve přijde a všichni tři hlavní konkurenti jsou mimořádně silní. A co se změnilo? Asi nic, naopak se snažíme moc změny nedělat. Trenér Novák to má pevně v rukou, já se snažím být dále od družstva.

Teď vás čeká těžký týden nejdřív do Zlína na Český pohár, potom v EX doma Kladno, nakonec evropský pohár. Jak se připravujete na tyto zápasy?

Příprava je standartní, do Zlína jeli kluci už den předem, nechceme nic podcenit. Zlín je dobré družstvo. S Kladnem se hrají vždy krásné zápasy, plné emocí a velmi vyrovnané. Mají skvělý tým. Řešíme jen jejich fanoušky, loni jsme je měli v hale a chceme kultivované prostředí.

Chystáte pro diváky nějaký zvláštní program na tyto bezesporu kvalitní zápasy v domácím prostředí?

Nebudeme dělat žádnou speciální akci, protože teď už začíná jít hlavně o sport. Máme ale  připraveno jako vždy spoustu věcí okolo, tedy skákací hrad, tanečnice ze souboru Mirákl, hudbu a další věci. Pivo, párek, každý si v sobotu i ve středu může dát co chce. Lidi hlavně zvu ale na super sportovní zážitky.

Do konce ledna ještě můžete doplnit soupisku. Uděláte to nebo zůstáváte ve stejné sestavě?

Naší soupisku doplnil Slovák Jakub Hukel, smečař. Vítáme ho u nás a doufáme, že splní očekávání.

Víš, že by vaši největší konkurenti v boji o titul posilovali?

Nevím o ničem konkrétním. Vím, že se Liberci zranil smečař a nepřeji jim to, je to vždy patálie. My jsme to měli loni a letos to máme právě se smečařem Málkem. A samozřejmě  je volný univerzál Konečný, takže čekám, kde se objeví. On je obrovská hvězda a výborný člověk, takže může být pro někoho velkou posilou. Jinak domácí trh zatím vůbec nesleduji, soustředíme se na kvalitu výkonu a věříme vlastním hráčům.

Kubo, děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů v dalších zápasech UNIQA Extraligy, pohárech i v osobním životě.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018