5.4.2019

Dlouho očekávaný začátek barážová série o extraligu je tady!

Tento víkend se rozhoří boj Benátek nad Jizerou a SGLD Brno o účast v příštím ročníku UNIQA volejbalové extralize mužů 2019/20. Výhoda domácího prostředí v prvním dvou zápasech je na straně Benátek, barážová série se hraje na tři vítězná utkání.

 

Benátky nad Jizerou obsadily po dlouhodobé části extraligy poslední místo a o účast v příštím ročníku se musí poprat v baráži. „Po skončení posledního zápasu jsme dali týden volno, pak jsme začali s tréninkem, hlavně posilovna v kombinaci s halou. Minulý týden jsme měli přípravný zápas v Praze. Teď budeme dolaďovat v šestkách,“ popsal období před baráží jindy hrající trenér Benátek Vladimír Němeček. „Všichni jsou připraveni, až na mě,“ dodal. Zatímco jeho tým měl delší zápasovou pauzu, o Brnu se to říct nedá. „Většina hráčů prvoligového Brna má za sebou těžkou sérii ve čtvrtfinále extraligy. Jestli to je výhoda nebo nevýhoda se ukáže až v sobotu na hřišti. My chceme vyhrát a budeme se snažit do toho dát maximum. Navíc čekáme velkou diváckou kulisu, tak uvidíme,“ zní z úst trenéra Benátek. Veškerý výtěžek z nedělního utkání věnují Benátečtí Městskému centru komplexní péče v Benátkách nad Jizerou.

SGLD Brno neztratilo v zápasech play-off 1. ligy ani jeden zápas. Není žádným tajemstvím, že družstvo se opírá o zkušené hráče (Boula, Hrazdira, Staněk) doplněné mladíky, kteří kombinovali 1. ligu s extraligou. Čtvrtfinále extraligy gradovalo až v pátém zápase a po prohře vypadalo hodně brněnských hráčů flustrovaně. „Neřekl bych, že hráči byli frustrovaní, spíše zklamaní z dobře rozehraného čtvrtfinále. Kladno v Brně odehrálo (čtvrté utkání) nejlepší utkání série a nedalo nám šanci. V rozhodujícím pátém utkání bylo Kladno zkušenější a přesnější v dohrávání důležitých míčů, ale myslím, že volejbalově na tom družstva byla podobně a proto to zklamání. Hráče před baráží nemusíme motivovat, je to jeden z cílů sezóny, který chceme splnit. Kádr je kompletní a v pořádku. Někteří hráči toho mají více za sebou a jsou maličko přetížení, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout,“ sdělil brněnský trenér Ondřej Marek a na adresu Benátek, které ještě před koncem dlouhodobé části extraligy angažovaly dva zkušené hráče, dodal. „Rybníček a Skladaný jsou velice kvalitní hráči s velkou zkušeností, ale tým Benátek má i řadu dalších kvalitních hráčů. V předposledním kole extraligy jsme proti nim v Benátkách nastoupili, známe jejich kvality a máme taktiku, jak na ně budeme hrát.“ A jak brněnský trenér vidí nadcházející barážovou sérii? „Nedokáži odhadnout délku série, ale podle mě bude klíčové první utkání v Benátkách. Nevím, jak pracovaly Benátky v průběhu volna a jaké bylo jejich herní vytížení. Nám série s Kladnem ukázala, že jsme kvalitně připraveni a já pevně věřím, že si svoji výkonnost přeneseme i do baráže, do které vstupujeme s respektem ke kvalitnímu soupeři.“

Program barážové série:

6. 4. 18:00 VK Benátky nad Jizerou – SGLD Brno

7. 4. 18:00 VK Benátky nad Jizerou – SGLD Brno

13. 4. 17:00 SGLD Brno – VK Benátky nad Jizerou

14. 4. 17:00 SGLD Brno – VK Benátky nad Jizerou

19. 4. 17:00 VK Benátky nad Jizerou – SGLD Brno

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018