30.1.2018

Do dalších bojů v UNIQA Extralize mužů hlásí Kladno „staronové“ posily

Kladno to „s útokem“ na nejvyšší příčku v letošním ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 myslí vážně. Dnešním dnem se kladenská soupiska rozrostla o dvě „staronové“ posily.

V sezóně 2015/16 nepřešlo Kladno ve čtvrtfinále UNIQA extraligy přes Karlovarsko, v loňském ročníku podlehlo ve finálové sérii Jihostroji. „Při hodnocení, proč jsme nakonec neuspěli, byl jedním z důvodů také úzký kádr,“ vysvětloval trenér Milan Fortuník. „Letos se objevila možnost tým posílit, a já jsem moc rád, že se jednání s oběma hráči povedlo dotáhnout do úspěšného konce. Soupisku doplnili smečař Victor Bouza a universál David Konečný. S oběma hráči dolaďujeme detaily, výhodou je, že David s námi v průběhu sezóny několikrát trénoval a Victor prostředí zná, takže zapracování do týmu se zkrátí,“ věří Milan Fortuník. Oba se mohou na hřišti objevit již během víkendového utkání s Ostravou. „Naštěstí nebyl problém s tím nejdůležitějším – hráči mají často oblíbené číslo dresu, ale Victorova 3 i Davidova 17 ještě byly volné…“ usmívá se generální koordinátor týmu Anna Earl.

David Konečný

Univerzál, kterého asi nemusíme volejbalovým fanouškům představovat. David, narozený v Boskovicích, je bývalý dlouholetý český reprezentant, který se vrací na české palubovky po devíti letech strávených ve francouzském Tours. „Konec“ s  týmem Kladna odehrál už jeden zápas ve čtvrtek 25.1.2018, kdy Kladenští v Českém poháru porazili Ústí nad Labem a dnes potvrdil působení v Kladně do konce sezóny! David se s vedením francouzského klubu domluvil, že loňská veleúspěšná sezóna bude v Tours jeho poslední. „Tým potřeboval novou jiskru a já osobně potřeboval novou motivaci,“ řekl. A jak by ne - do Tours přišel v roce 2008 z Ostravy a pomohl celku k pěti titulům mistra Francie a šesti triumfům ve Francouzském poháru, a na závěr svého působení dovedl v roli kapitána tým k zisku Poháru CEV! „To byla třešnička na dortu. Líp jsem se loučit nemohl. Byl to poslední zápas a parádní tečka, kterou jsem tady po těch devíti letech předvedl,“ zavzpomínal. Na působení v Tours může být právem pyšný. „Mám krásné vzpomínky, potkal jsem spousty skvělých lidí, kteří mi pomohli.“ O dalším angažmá neměl jasno, nechal pracovat svého agenta a čekal na nabídky. „David se nakonec dohodl, že dohraje sezónu s námi. Byli jsme v kontaktu delší dobu. Jsem moc rád, že máme možnost do sestavy zařadit borce jeho kvalit,“ doplňuje Petr Klár.

Victor Bouza Ferreiro

Přihrávající smečař Victor se vrací na kladenskou palubovku! Odehrál zde jednu extraligovou sezónu 2015/16. Menší výška (187 cm) mu vůbec neubírá na dynamice a bojovnosti. Tento bývalý reprezentant Španělska v beachvolejbale je vynikající na přihrávce a má razantní servis. Tuto sezónu Victor dotáhl svůj tým k vítězství ve Španělském poháru a získal ocenění nejužitečnějšího hráče turnaje. „Na sezónu v kladenském dresu vzpomínám rád, rád se vracím. Chci týmu pomoci a postoupit minimálně do semifinále play off,“ říká o svém návratu Victor. „Vynikající přihrávač a polař, útočící z rychlých nahrávek, a velký bojovník a dříč – vždy se snažil naplno trénovat, aby se zlepšil,“ hodnotí návrat španělského smečaře asistent trenéra Petr Klár.

 

Autor: Kladno volejbal cz, Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018