2.9.2020

Družstvo Black Volley Beskydy se pere s absencí přípravných zápasů

Nováček loňského ročníku mužské UNIQA extraligy Black Volley Beskydy se v nedohrané sezóně spoléhal zejména na cizince. V nově složeném týmu se už přeci jen objevuje více českých jmen. I přes trable v přípravě, vidí nový trenér Beskyd svůj tým jako dobře „namíchaný“ s velkým potenciálem.

V Black Volley došlo nejen k hráčským změnám, ale i na postu hlavního trenéra. Z Ústí nad Labem se do Beskyd přestěhoval Jakub Salon. „Je to už dlouho, co jsem naposledy vyměnil své rodné město za jiné, takže jsme si museli na změnu prostředí trošku zvyknout. Měsíc před stěhováním se nám narodila první dcera, takže to nebylo úplně jednoduché, ale všichni členové klubu nám v začátcích pomohli rychle se aklimatizovat,“ říká o novém působišti.

Strategie klubu, kdy loni měli v týmu převahu cizinci, se pro nadcházející sezónu mění. „Chtěli jsme tým postavit na domácích hráčích, což se nám z poloviny podařilo. Doplnění týmu cizinci je logické vyústění situace, kdy na trhu nebyli volní čeští hráči takových kvalit, které jsme požadovali. Šanci ukázat se a poprat se o základní šestku dostali domácí odchovanci, pro které je to určitě výzva a já věřím, že jí chytí za „pačesy“. Pár hráčů jsme však oželet museli, ať už z finančního nebo jiných důvodů,“ objasňuje trenér složení týmu.

Společnou přípravu týmu začala většina hráčů koncem července klasicky kondicí, ale i volejbal byl její součástí hned od začátku. Po dlouhé pauze jsme nechtěli s míči moc otálet,“ sdělil nový kormidelník Beskyd. Postupně se do týmu zapojily i nové blokařské posily – Matt August a Michal Čechmánek, a nakonec i nový „režisér“ hry. „Kvůli situaci ohledně covid-19 jsme měli problém, aby se k nám připojil ukrajinský nahrávač Dmytro Dolgopolov, se kterým jsme byli v každodenním kontaktu, a musím přiznat, že to bylo trošku o nervy. Zkoušeli jsme s Markem Tomášem veškeré varianty, aby mohl do Čech přicestovat a s pomocí volejbalového svazu se nám to nakonec podařilo, za což jsme rádi,“ sdělil Jakub Salon.

„Všichni makají na 100 % a mám z týmu dobrý pocit. Sedli jsme si jak po sportovní tak i po lidské stránce, což je v kolektivním sportu strašně důležité. Vidím v týmu velký potenciál,“ říkal ještě spokojeně trenér Beskyd. Nyní se však tým Black Volley dostal do nepříjemné situace a musel přípravu přerušit. „Bohužel jsme stihli odehrát pouze jeden jediný turnaj v hale a celý tým musel do karantény z důvodu pozitivního testování na covid-19. Museli jsme se odhlásit z turnaje, který nás čekal ve slovenském Komárně, následně také v Litomyšli a nevíme, jestli stihneme před začátkem sezóny vůbec nějaký přípravný zápas. Pro náš nový tým jsou to samozřejmě komplikace. Věřím, že se s danou situací popereme a na první zápas sezóny budeme již připraveni,“ zní na závěr odhodlaně z úst Jakuba Salona.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018