18.2.2023

Hlavním koučem Karlovarska pro příští sezónu bude Martin Kop

Několik dní po oznámení ukončení angažmá trenéra Jiřího Nováka u VK ČEZ Karlovarsko oznámil managment klubu jméno nového trenéra pro další sezónu. Podle očekávání je to jeho stávající asistent Martin Kop.

Úspěšného trenéra Jiřího Nováka vystřídá po skončení sezony jeho současný asistent Martin Kop. Tým trojnásobných extraligových mistrů převezme se začátkem letní přípravy. „Nabídka z klubu, který vyhrává tituly a za poslední roky si udělal i skvělé jméno v evropských pohárech, je pro mě určitě největší výzvou, na tu práci se moc těším," svěřil se třiapadesátiletý Kop.

Bývalý reprezentační smečař Martin Kop začal sbírat trenérské zkušenosti v Rakousku, kde zároveň končil svou hráčskou kariéru. V zemi jižních sousedů vystřídal postupně tři kluby a působil i u reprezentace juniorů. Tým hotVolleys Vídeň dovedl k titulu v nejvyšší soutěži i ve Středoevropské lize MEVZA. V české extralize byl Kop hlavním trenérem Příbrami a Odoleny Vody, s níž v loňské sezoně postoupil do extraligového semifinále.

„Měli jsme na stole mnoho jmen z Česka i ze zahraničí," prozradil předseda VK ČEZ Karlovarsko Jakub Novotný. „Po zevrubné analýze jsme se rozhodli pro pokračování české cesty, a tak bude do funkce hlavního trenéra jmenován Martin Kop. Působí jako asistent Jiřího Nováka v klubu i u reprezentace a zároveň má sám zkušenosti s vedením týmů i jako hlavní trenér."

Jiří Novák uzavírá své angažmá na západě Čech po osmi letech, důvodem je jeho plný úvazek u národního mužstva. Rok před ním vedl Karlovarsko Petr Brom, a tak je Martin Kop v pořadí třetím hlavním trenérem v historii klubu. „Jsme naprosto přesvědčeni o jeho trenérských kvalitách a schopnostech a věříme tomu, že s naší pomocí bude schopen vést i velký tým," uvedl na Kopovu adresu předseda Novotný. Manažer a spolumajitel klubu Jan Meruna doplnil. „Jsem rád, že ve funkci hlavního trenéra našeho A-týmu bude působit ten, který zdejší prostředí zná a sdílí filozofii i sportovní nastavení klubu. Pevně věřím, že Martin Kop hladce naváže na kvalitní práci trenéra Jiřího Nováka."

Díky intenzivní spolupráci Nováka s Kopem na klubové i reprezentační úrovni se dá očekávat, že se tvář a herní projev A-týmu Karlovarska příliš nezmění. „Ani já to nečekám, na druhou stranu se to bude odvíjet i od složení družstva na novou sezonu, které se bude teprve tvořit," poznamenal Kop. „Teď ale máme před sebou ještě společný zbytek sezony a to se pro nás absolutně nic nemění. Vím, co je moje práce, té se budu stoprocentně věnovat."


Martin Kop
*8. dubna 1969
hráčské úspěchy: 5 x na ME; 3. místo v Poháru CEV; 5 extraligových titulů; vítěz Českého poháru
klubová kariéra: RH (Olymp) Praha; Odolena Voda; Rennes (FRA); Hees (BEL); Cannes (FRA); hotVolleys Vídeň (AUT)
hlavní trenér: hotVolleys Vídeň (AUT); Waldviertel (AUT); Amstetten (AUT); Příbram; Odolena Voda
trenér reprezentace: od 2020 asistent trenéra české reprezentace mužů
trenér Karlovarska: od 1. 7. 2023 hlavní trenér; 2022/23 asistent trenéra

 

Autor: Jiří Carba, zdroj VK ČEZ Karlovarsko

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018