26.4.2018

I třetí finálový tie-break ovládlo Karlovarsko a slaví svůj historicky první titul

Dnes se odehrál třetí finálový zápas UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18. Stav série byl 2:0 pro tým Karlovarska. Kladenská hala se zaplnila do posledního místa. Od začátku panovala skvělá atmosféra, ve snaze pomoci domácímu týmu odvrátit mistrovský mečbol. Utkání bylo zahájeno státní hymnou v podání jazzové zpěvačky Evy Emingerové. Pak už následovala bitva o každý bod, kterou i potřetí ovládlo Karlovarsko až v tie-breaku. V sérii tak zvítězilo 3:0 a raduje se z mistrovského titulu. Nicméně i Kladno v oslabené sestavě předvedlo ve finálové sérii bojovný výkon a nemá se za co stydět.

 

č.:173       dne: 26. 4. 2018        v hod.: 18.00

Kladno volejbal cz – VK ČEZ Karlovarsko 2:3 (25:21, 20:25, 25:22, 20:25, 12:15 )

Rozhodčí: Dušan Rychlík, René Činátl

Počet diváků: 1 300

Sestavy (od zóny I):

Domácí: West, Bouza, Zajíček, Šulista, Hýský, Sobotka, libero Moník. Střídali: Trojan, Blažek

Hosté: Hudeček, Ropret, Treial, Rejlek, Zmrhal, Široký, libero Pfeffer. Střídali: Kriško, Prešinský

Popis utkání:

Do utkání vstoupili lépe domácí. Po dvou chybách Karlovarska se dostali do vedení.  Za stavu 6:2 si hosté vzali první oddechový čas. To však domácí nezastavilo a do prvního technického oddechového času vstupovali s pětibodovým náskokem. Nervozita hráčů byla znát hned v úvodním setu v podání mnoha zkažených servisů na obou stranách.  Domácí si však svůj náskok udrželi i do druhého technického oddechového času (16:11). Karlovarští postupně snižovali náskok, ale doposud bezchybný smečař Hýský připsal několik bodů v řadě. Sérii Kladna se hosté snažili zastavit druhým oddechovým časem (19:14). A hned po něm dvěma skvělými útoky snížili náskok Kladna. Domácí však ukázali výbornou obranu na síti a náskok zase rychle nabrali. Hýský na útoku zajistil Kladnu první setbol. Zmrhal ještě domácí potrápil svým skvělým servisem. Napotřetí však setbol Kladenští proměnili.

Začátek druhého setu byl velmi vyrovnaný. Týmy body připisovaly střídavě. To se podařilo zastavit Rejlkovi. Esem zajistil týmu Karlovarska dvoubodový náskok (4:6). Při prvním technickém oddechovém čase vedli hosté o čtyři body. Domácí snížili náskok, na stav 7:8, a tím přinutili hosty, vzít si svůj první oddechový čas. Ten hostům pomohl a zase náskok rychle nabrali zpět. Hosté se svou ukázkovou prací na síti dostali do vedení 14:9. Kladno předvedlo svou bojovnost a neskutečnými zákroky v poli snížilo náskok  na 14:12. Přesto však do koncovky vstupovalo se značným náskokem Karlovarsko. Domácím se náskok nepodařilo stáhnout. Hosté set uhráli a stav zápasu srovnali na 1:1.  

Hned první bod třetího setu získal kladenský nahrávač West, když překvapil nepřipravenou obranu hostů svým zalitím na druhou. I na začátku třetího setu předvedly oba týmy velmi vyrovnaný výkon. První oddechový čas si vzali hosté za stavu 8:8. Po něm však nahrávač West ukázal svůj skvělý servis a donutil Karlovarsko vzít si i druhý oddechový čas za stavu 11:8 pro domácí. Náskok hosté stáhli skvělým útokem. Nadále již zůstal stav vyrovnaný. Až na třináctém bodu se domácí trhli a do technického oddechového času si nesli tříbodový náskok.  Střídáním Bouza – Trojan se domácím podařilo posílit obranu na síti a nadále si udržet svůj náskok až do koncovky. Za stavu 23:19 pro domácí  vynikal Rejlek na servisu a zajistil pro svůj tým tři body v řadě. Poté se však dopustil chyby. Toho domácí využili a zvítězili v třetí sadě, těsným rozdílem 25:22. 

Na začátku čtvrtého setu byla atmosféra velmi napjatá. Domácí celek totiž obdržel (hned při třetí rozehře) červenou kartu po velmi sporném rozhodnutí. To vyvolalo velmi bouřlivé reakce, jak ze strany hráčů a trenérů, tak ze strany diváků. Obě strany odváděly nadále skvělý výkon v obraně i na útoku. Velmi výrazný byl Victor Bouza, kterému se podařilo ještě více vyburcovat kladenské fanoušky několika výbornými zákroky. Až do technického oddechového času byl stav velmi vyrovnaný (16:15 pro karlovarský celek). Bod po bodu se družstva blížila k závěru velmi napínavého čtvrtého setu. Po nekompromisním útoku karlovarského smečaře Zmrhala se hosté dostali do vedení a za stavu 19:24 měli k dispozici hned několik setbolů. Díky nádherné náhře na střed karlovarského nahrávače, blokař Treial uhrál poslední bod. Ve čtvrtém setu zvítězili hosté 25:20.

Před námi byl pátý rozhodující set, který nenechal jediného účastníka utkání v klidu. Po bodovém servisu Rejlka vedli hosté 3:1. To donutilo domácí, vybrat si první oddechový čas. Ten jim pomohl zastavit bodovou sérii soupeřů a srovnat stav utkání na 4:4. Domácí se však dopustili chyb, a tak se strany střídaly za vedení hostů (8:5). Hosté nabrali sebevědomí a bod po bodu se blížili k vítězství. Rejlek zajistil esem Karlovarsku třináctý bod. Dvě chyby na straně hostů snížily jejich náskok na 10:13. Další bod připsal kladenský smečař Hýský. Koncovka byla vyrovnaná až do konce. Nakonec ji však lépe zvládlo Karlovarsko a vítězstvím 15:12 si zajistilo triumfální vítězství v UNIQA Extralize mužů.

 

Autor: Michaela Kroupová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018