23.3.2017

Karlovarsko nedalo ve 4.ČF Ostravě šanci a má matchball, uspěly i Benátky a Zlín

Třemi duely dnes pokračovala mužská UNIQA extraliga. V play off ke čtvrtému zápasu série nastoupila Ostrava proti Karlovarsku, v rámci play out si to pak rozdaly Benátky s Ústím nad Labem a ČZU Praha se Zlínem.

VK OSTRAVA, S.R.O. –VK ČEZ KARLOVARSKO

PEREX – úvodní souhrnný text: První kolo play off v nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA Extraliga, ve čtvrtém vzájemném utkání proti sobě znovu nastoupili po základní části sedmý tým domácí VK Ostrava, s.r.o. a druhý tým hosté VK ČEZ Karlovarsko. Utkání bylo jednoznačné pro hosty od začátku do konce utkání.

č.: 158 dne: 23.3.2017 v hod.: 17:00

VK Ostrava, s.r.o. – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (17:25, 16:25, 17:25)

Rozhodčí: Gall J., Kovář V., Spáčil L., Steffek V.

Počet diváků: 750

Stav série: 1:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Biernat, Janků, David, Šmídl, Šulista, Kotas, libero: Václavík. Střídali: Lach, Vašina, Šoltys, Balon.

Hosté: Končal, Málek, Široký, Hudeček, Zmrhal, Treial, libero: Pfeffer. Střídali: Štefko.

Vyjádření:

Domácí:

Matěj Šmídl (kapitán VK Ostrava, s.r.o.): „Vůbec nevím co na toto říct! Dostali jsme na dr*ku a tak to je. Takovou nedisciplinovaností nemáme šanci hrát, natož vyhrát s takovým týmem jako jsou Vary!“

Zdeněk Šmejkal (trenér VK Ostrava, s.r.o.): „V dnešním utkání nás přehrály Vary ve všech činnostech včetně bojovného přístupu. My musíme na tento výkon rychle zapomenout, a ač je to ve sféře science fiction musíme se pokusit nejdříve vrátit sérii do Ostravy a potom bojovat dál. Chci poděkovat skvělému publiku, které nás po celou dobu povzbuzovalo, a už kvůli nim bychom chtěli sérii vrátit do Ostravy.“

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán VK Karlovarsko): „Spokojenost s kolektivním výkonem. Super práce na bloku a v obraně. Sobota to bude zase úplně jiné utkání. Jdeme do toho!“

Jiří Novák(trenér VK Karlovarsko): „Gratulace hráčům, skvělé vítězství...  Rveme se dál.“

Popis utkání:

Od prvního do posledního míče tohoto utkání hrálo Karlovarsko koncentrovaně, nepustilo domácí k ničemu a dodržovalo taktické pokyny. Hned od začátku si pohlídalo domácí útočníky a Ostrava se tak neměla na čem chytit a její odhodlání upadalo. Stav 0:3 (-17,-16,-17) jasně dokumentuje dnešní neschopnost Ostravy Karlovarsku konkurovat.

Autor: Ing. Tomáš Zedník

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA – FATRA ZLÍN  

V 25 zápase nejvyšší volejbalové UNIQA extraligy se sešly týmy Voley Team ČZU Praha a Fatra Zlín. Hosté vytěžili z větší volejbalovosti vítězný výsledek 3:1.

č.: 138 dne: 23.3.2017 v hod.: 20:00

Volley Team ČZU Praha – Fatra Zlín 1:3 (17:25, 25:23, 26:28, 22:25)

Rozhodčí: Buchar T., Marschner R.

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobek, Kuboš, Záveský, Rybníček, Krajčovič, Patočka, libero: Pondělíček. Střídali: Vojík, Lohr, Pavelka, Hykš.

Hosté:  Truong, Kostolani, Čechmánek, Kolář, Motyčka, Navláčil, libero: Bláha. Střídali: Hupka, Přikryl, Adamec.

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Snažíme se, bojujeme, ale nedaří se“.

Malán (trenér Volley Team ČZU Praha):. „Je těžké namotivovat hráče v zápase, kdy už o nic nejde. Ale neznamená, že k tomu přistopíme, tak jako v posledních zápasech“.

Hosté:                                                       

Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Trošku jsme se trápili, ale kromě druhého setu jsme to úspěšně zvládli“.

Macek (trenér Fatra Zlín):Praha sice kousala, ale my jsme sem jeli pro tři body a ty jsme získali“.

Popis utkání:

Z počátku setu je to velká přetahovaná o každý bod. Za stavu 12:12 domácí dělají několik nevynucených chyb a rázem prohrávají 15:12. Tento stav donutil trenéra Malána vzít si svůj první oddechový čas. I další bod si připisují hosté a stav 16:12. Nepříznívý stav donutil trenéra Malána k dvojímu střídání a to jak na postu nahrávače, tak na postu univerzála. Bohužel ani střídání na zvrat setu nepomohlo a hosté vyhravájí v poměru 25:17.

Jak domácí v sestavě končili, tak v ní v druhém setu začali. Hned z počátku si hosté udělali několika bodový náskok, který domácí ještě do prvního TT dotáhli (7:8). Po oddechovém čase získavají dva body v řadě hosté a trenér Malán si vybírá první ze dvou svých timeoutů. V střední části setu se velké změny v skóre neděli. Hosté i domácí si připsali řadu bodů (14:16). Domácí po druhém TT donutili hosty udělat pár chyb a to donutilo trenéra Macka vzít si oddechový čas. Za stavu 22:22 dává domácí hráč Kuboš eso a hosté si vybírají druhý oddechový čas. Domácí nakonec v setu vítězí 25:23.

Třetí set začli domácí neprostupnou hrází, kterou postavili na síti blokaři Krajčovič s Patočkou (5:2). Domácím dlouho vedoucí stav nevydržel. Hosté náskok dotáhli ještě do prvního TT (6:6). Hosté v střední části setu utekli domácím o dva body (14:16). Dvoubodový náskok hosté v koncovce setu prohospodařili, dokonce po esu Pavelky prohrávají 22:21. Hosté stav ještě vyrovnali a nakonec v setu vítězí 28:26.

Ve čtvrtém setu vedou domácí 8:5. Domácí navýšili svůj náskok o další dva body a nyní vedou už 11:7. Hosté nakonec vítězí ve čtvrtém setu 25:22 a celkově 3:1 na sety.

Autor: Mgr. Richard Dupal

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Ve skupině o 9. až 12. místo se ve čtvrtek v benátecké sportovní hale střetla družstva domácích s již jistým účastníkem baráže o EX-M (SKV Ústí nad Labem), který se střetne s vítězem první ligy (po dvou zápasech vede Turnov nad Beskydami 2:0 a zítra 24.3.2017 od 19:30 na domácí palubovce ve Skálově ulici může rozhodnout). Za Turnov hraje hned trojice bývalých benáteckých hráčů, dlouholetý blokař Benátek Pavel Starý, dále univerzál Jakub Vencovský i nahrávač Ondřej Fučík, poslední dva jmenovaní jsou dokonce úřadujícími mistry ČR s Duklou Liberec. No a za Beskydy nastupuje Tomáš Jambor, který v Benátkách nahrával. V dnešním utkání vlastně ani o nic nešlo. Pouze si obě družstva krásně zahrála a divákům se dlouhé a pěkné výměny musely líbit. Přesto malý stín na utkání ve druhém setu lehl – ústecký nahrávač (Jan Hrdý) špatně dopadl z bloku a podvrtnul si pravý kotník a utkání pro něho předčasně skončilo. Benátky nakonec potvrdily roli papírového favorita a celkem bez problému v tréninkovém tempu zvítězily 3:1.

č.: 137 dne: 23.3.2017 v hod.:18:00

VK Benátky nad Jizerou - SK Volejbal Ústí nad Labem 3:1 (25:16, 23:25, 29:27, 25:13)

Rozhodčí: Petr Němeček a Matěj Dmejchal

Počet diváků: 175

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Celerýn, Moník, Malínek, Sergeev, Ticháček, Dittrich, libero: Sadílek. Střídali: Nesvačil, Vachoušek, Bartoš.

Hosté: Hrdý, Šulava, Vodvárka, Boehm, Nesvačil, Tibitanzl, libero: Kořínek. Střídali: Kohlmann, Nadazdin, Ulč.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Bartoš (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "Kromě druhého setu jsme byli dnes lepším družstvem. K tomu není asi co dodat. Ještě ve třetím setu bylo utkání velmi vyrovnané. Potom jsme ale rozhodli kvalitním servisem a přesným příjmem. Od toho se odvíjel i bezchybný útok."

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): "Já bych řekl dnes jen to, že jsme chtěli získat tři body a máme je, což je důležité. Je vidět, že i druhý náš nahrávač Jonáš Celerýn dokázal kočírovat hru. Líbilo se mi, s jakou chutí nastoupili v posledním setu Vachoušek s Nesvačilem."

Hosté:

Jakub Ulč (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): "V této fázi celé soutěže už Benátky hrají jen o umístění, které už není pro ně zase až tak důležité. My už jsme ten poslední tým, který tahá za ten kratší konec. Hrajeme už jen kvůli tomu, abychom se zlepšili a připravili na baráž, která nás bude čekat asi za čtyři týdny. Ten výkon dnes nebyl nijak špatný, kromě toho čtvrtého setu. Nějaký posun tam asi vidět je, v některých činnostech. Nebyl to zápas, že bychom výrazně propadli, ale snažili jsme se předvést i bojový výkon. Na tom budeme teď stavět a dívat se dopředu."

Petr Brom (trenéra SK Volejbal Ústí nad Labem): "Já si myslím, že celkově rozhodla taková naše menší důraznost v útoku a teď budu mluvit hlavně, vyjma Nesvačila, hlavně o smečařích a univerzálním hráči. Druhá věc, si myslím, že rozhodl kapánek ten druhý set, protože potom my jsme sklopily hlavy v tom posledním setu a Benátky nás přejely. Jak říkám, byli jsme málo důrazní jako tým v útoku."

Popis utkání: V prvním dějství hráli domácí volejbalisté velmi dobře, a hlavně bez chyb a od úvodních míčů dominovali nad Ústím snad ve všech herních činnostech. Výsledkem bylo rychlé a hlavně vysoké vedení (3:0 – eso Milan Moník, 5:2 – blok Valerii Sergeev, 8:2 - 2x eso stejný hráč). Po prvním TT se hra malinko vyrovnává, ale přesto k druhému TT odcházejí domácí již se sedmibodovým náskokem (Martin Ticháček, který opustil post libera a hrál na postu přihrávajícího smečaře, bezchybný z hlavního kůlu). V koncovce domácí přitvrzují na podání (19:11 – eso Martin Ticháček) a blíží se do koncovky s velkým bodovým náskokem. První setbol získává Rus ve službách Benátek Valerii Sergeev, který z velké výšky smečuje přes blok Ústí (24:15). První setbol hosté středem odvracejí (Jan Vodvárka), ale druhý již v benáteckém dresu proměňuje Vojtěch Malínek. Na dobře sehraný signál středem hosté nedokázali postavit kvalitní blok a domácí se ujímají vedení 1:0 na sety.

Po změně stran se pohoda a kvalitní hra domácích úplně z palubovky vytratila. Toho využívá Ústí a velmi snadno se dostává do bodového vedení. (1:3 blok Martin Tibitanzl, 1:4 eso Jan Vodvárka). Benátkám se vždy podaří Ústí bodově dostihnout, ale potom svojí chybou zase dovolí soupeři bodově odskočit. Takto se to periodicky opakuje až do stavu 20:20. To už ale nehraje ústecký nahrávač Jan Hrdý, který špatně došlápl za stavu 14:15 po dopadu z bloku a musel ho nahradit kapitán Jakub Ulč. V koncovce hosté získávají v krátkém sletu čtyři body v řadě, a i Ústí se dnes raduje ze setbolu (20:22 – Benátky útok do anténky, 20:23 – blok Filip Nesvačil, 20:24 eso přesně do růžku zóny I. Samuel Boehm). Tři setboly odvrací Martin Ticháček, nejprve dvakrát smečuje z hlavního kůlu pod blokem Ústí ostře do diagonály a poslední bod pro Benátky zaznamenává jedno-blokem. Až poslední setbol hosté proměňují. Středem se prosazuje Martin Tibitanzl a je vyrovnáno 1:1 na sety.

I třetí set byl velice vyrovnaný. Obě družstva se pravidelně střídala v nepatrném vedení až do nekonečně dlouhé koncovky. Nejprve blokem odskakuje Ústí na 1:3 (blok Samuel Boehm). Přímým bodem z podání Benátky vyrovnávají (Vojtěch Malínek prasátko). K prvnímu TT odchází Benátky s tříbodovým náskokem (8:5 – při podání Martina Ticháčka se na útoku nemýlí Milan Moník a Valerii Sergeev). Po TT se středem dvakrát vyznamenává Jan Vodvárka a je vyrovnáno (10:10). Po bloku (Martin Šulava) jsou za stavu 10:11 dokonce ve vedení hosté. Potom ale míří do autu (12:11) a když Martin Ticháček vytlouká blok Ústí, Benátky vedou 15:13. Po druhém TT se hra opět vyrovnává (16:16 – Martin Šulava útočí z hlavního kůlu). Do tříbodového náskoku se Benátkám podařilo dostat až v samotné koncovce (21:18 – blok Vojtěch Malínek a tvrdé podání Milan Moník), ale ani to nestačilo na snadné ukončení setu. Dva úspěšné bloky (Jan Vodvárka) přelévají vedení na stranu hostí (21:22), přesto z prvního setbolu se radují domácí. Blok Valerie Sergeeva zastavuje útok Ústí a Benátky vedou 24:23. Setbol se domácím nepodařilo proměnit, a naopak hosté po útoku Benátek do anténky získávají na svoji stranu výhodu ukončení setu (25:26), ale ani jim se nedaří uzavřít třetí dějství. Další výhodu setbolu přenechává Ústí domácím, protože míří do autu (Martin Šulava). Až přímý bod z podání domácího univerzála (Marek Nesvačil) ukončuje dramatickou koncovku a domácí se ujímají vedení 2:1 na sety.

Do čtvrtého setu domácí trenér Pavel Třešňák zamíchal domácí sestavou. Na smeč od začátku posílá Stanislava Vachouška a na post diagonálního smečaře Marka Nesvačila. Tento tah možná měl vliv na velmi hladký průběh celého setu. Přesto dominantní osobností tohoto setu byl domácí nahrávač Jonáš Celerýn. Při jeho podání se Benátky rychle dostávají do tříbodového vedení (3:0), které začne narůstat až za stavu 9:5 po bloku právě domácího nahrávače. No a když jde Jonáš na podání, přichází rozhodující nastup Benátek (12:6 – eso). Domácím začíná vycházet snad všechno a hostům zase vůbec nic a po dalším bodovém bloku Jonáše Celerýna je již stav na ukazateli 20:9. Po zkaženém podání kapitána hostí tu máme první mečbol utkání (24:13). Ten vzápětí proměňuje přímým bodem z podání Milan Moník a domácí se radují ze třech bodů za vítězství 3:1 na sety.

Autor: Zdeněk Šolc

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018