6.4.2017

Kladno je krok od finále, Karlovarsko proti Budějovicím snížilo v sérii na 2:3

Páté zápasy semifinále play off mužské UNIQA extraligy byly dnes na programu v Karlových Varech a Kladně. Domácí týmy proti Českým Budějovicím, resp. Liberci, využily výhodu domácího prostředí a zvítězily 3:1 a 3:0 na sety.

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK DUKLA LIBEREC

Šestý zápas semifinále Uniqa extraligy přinesl překvapivě rychlé rozřešení. Kladno volejbal cz po výborném výkonu zdolalo Duklu Liberec jednoznačně 3:0.

č.: 181 dne: 6.4. 2017 v hod.:18:00

Kladno volejbal cz – Dukla Liberec 3:0 (26:24, 25:16, 25:18)

Rozhodčí: Činátl R., Krtička J.

Počet diváků: 934

Stav série: 3:2

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Trojan, van Haarlem, Hietanen, Zajíček, Křesťan, Hýský, libero: Sparidans. Střídali: Dillien, Lenc.

Hosté: Janouch, Správka, Leikep, Patucha, Kriško, Staněk, libero Kopáček. Střídali: Kramár, Galabov, Kunc, Srb, Veselý.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Dnes jasně rozhodl o zápase 1. set. Moc děkuji fanouškům za vytvoření krásné atmosféry pro nás."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Samozřejmě dnešní zápas ovlivnila koncovka 1. setu, kdy jsme z 18:22 dotáhli, ale cítil jsem a věřil jsem týmu, že jsme se dostali do zápasu a tam se to zlomilo."

Hosté:

Aleš Správka (kapitán Dukla Liberec): "Z našeho pohledu jsme 1. set vyhrávali 22:17 a nebyli jsme schopný složit balon. Vyházeli jsme to sami."

Michal Nekola (trenér Dukla Liberec): "Rozhodla koncovka 1. setu, kterou jsme nedotáhli. Pak domácí byli nahoře a vyhráli utkání."

Popis utkání:

Úvod byl tradičně hodně vyrovnaný. V půlce setu sice Dukla odskočila na tříbodový rozdíl, ale domácí ho dokázali záhy vymazat. Po druhém oddechovém času začal „úřadovat“ Kriško, a Liberec šel do vedení 15:19. Tvrdé a přesné servisy Hietanena  přinesly dramatickou koncovku, když pěti podáními za sebou srovnal na 23:23. První setbol Kladno odvrátilo, a naopak dvěma servisy za sebou a chybou Kriška se dostali domácí do vedení.

Druhé dějství začali Severočeši úspěšněji, ale do prvního timu šli jen s jednobodovým náskokem. Středočeši se však „trhákem“ dostali do lepší pozice o tři míče. Dukla zabojovala, stáhla náskok, ale po druhém technickém timu přišla velká chvíle Hýského na podání a skvělou hrou v poli, rázem Kladenští vedli 22:14. To bylo rozhodující pro vývoj druhé sady, kterou nakonec vyhrálo Kladno jednoznačně.

Domácí pokračovali v euforii i po další změně stran. Dařilo se na servisu, ale i v poli jak v ofenzívě, tak při bránění. Náskok šesti bodů při druhém oddechovém času byl více než nadějný. Loňský mistr zkoušel, co mohl, ale svěřenci Milana Fortuníka nedali Liberci sebemenší příležitost na zvrat.

Autor: Radek Cába

VK ČEZ KARLOVARSKO - VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Páté utkání semifinále mezi VK ČEZ Karlovarsko a VK České Budějovice může dnes rozhodnout o postupujícím, jelikož VK České Budějovice vedou v sérii hrané na 4 vítězné zápasy 3:1. Karlovarsko nenechává nic náhodě a vrací sérii do Budějovic. Domácí vyhrávají 3:1.

č.: 182  dne: 6.4.2017 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK České Budějovice 3:1 (22:25, 25:16, 25:16, 25:22)

Rozhodčí: Renčín K., Rychlík D., Koutník P., Ulč P.

Počet diváků: 825

Stav série: 2:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Široký, Hudeček, Zmrhal, Treial, Končál, Málek libero: Pfeffer. Střídali:  Štefko, Sukuba, Netrval.

Hosté: Mach, Šotola, Kuliha, Sobotka, Habr, Michálek, libero: Kryštof. Střídali: Todua, Kraffer, Gevert, Červinka.

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „No já myslím, že si dnes Budějovice zkusily, co to je hrát bez účka, ale další zápas bude zase úplně jiný. Takže mi teď máme výhodu, že si můžeme dva dny odpočinout. Nám starým to dodá zase trochu energie a v neděli jedeme na to do Budějovic.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Spokojenost s výsledkem, gratulace hráčům, kteří vycenili zuby od druhého setu a vyzkoušeli si, že to není úplně o tom, jestli je to takticky tak nebo tak. Je to jen o tom, kdo je agresivnější a kdo toho druhého donutí k chybám. My jsme byli agresivnější a těšíme se do Budějovic.“  

Hosté:

Filip Habr ( kapitán VK České Budějovice): „No věděli jsme, že to tady bude těžké ukončit, Vary zahráli výborně, zlepšili servis proti zápasům u nás. Díky tomu se nám hrálo těžko. Musíme to ukončit doma.“

René Dvořák ( trenér VK České Budějovice): „Dnes jsme dobře začali, ale od druhého setu nás Karlovarsko nás ve druhém setu zatlačilo servisem, my jsme podlehli atmosféře a nechali jsme Karlovarsko rozehrát. Pak nám ujel třetí set. Ve čtvrtém setu jsem si naivně myslel. Že jsme zpět ve hře, ale Karlovarsko bylo rozjeté, hrálo vabank a vycházelo mu skoro vše, takže bohužel v neděli.“

Popis utkání:

Od prvního míče prvního setu začínají Budějovice tlačit na servis, což Karlovarsku dělá starosti. V rychlém sledu Karlovarsko prohrává 3:8 a jdeme do prvního TTO. Karlovarsku se začíná dařit až ve stavu 12:14, kdy hru zastavuje budějovický trenér Dvořák TO. Po tomto TO Karlovarsko přidává další bod po bloku Treiala. Budějovice srovnávají hru a do druhého TTO jdeme za stavu 14:16 z pohledu Karlovarska. Po TTO hosté přidávají další bod a trenér Novák žádá TO. Obě družstva získávají svou ztrátu, ale za stavu 16:19 Budějovice přidávají uhraný bod a trenér Novák žádá druhý TO ( 16:20 ). Za stavu 18:21 přichází na posílení obrany na síti domácí Štefko za Končála. Ve stavu 19:22 rozhodčí píská přešlap zadního hráče Budějovic, kapitán Habr protestuje, ale rozhodčí je neoblomný. Ve stavu 21:23 Karlovarsko střídá, na posílení obrany na síti přichází Sukuba místo Málka. V tomto stavu se Karlovarsko dostává na rozdíl jednoho bodu po esu na podání Treila. Reakce Budějovic je rychlá, žádají TO. Karlovarsku se nedaří srovnat hru a set prohrávají 22:25.

Druhý set Karlovarsko začíná podstatně lépe. Za stavu 4:2 pro Karlovarsko přichází hostující Gevert místo Šotoly. Další bod pro domácí a TO hostujícího týmu. Další bod pro Karlovarsko po technické chybě hostí ( přešlap Gevert ). Ve stavu 7:3 pro domácí přichází slabá chvíle Karlovarska, kdy hosté získávají 3 body, na to reaguje domácí trenér Novák a žádá TO.  Do prvního TTO přivádí domácí Hudeček ( 8:6 ). Od tohoto stavu přichází slabá chvilka na hosty. Po bloku Hudečka za stavu 10:6 žádá trenér hostů TO ( 11:6 ). Ve stejné stavu přichází Kraffer místo Kulihy. Jízda Karlovarska pokračuje do stavu 13:6, kdy hosté střídají nahrávače ( Červinka místo Habra ). Do druhého TTO jdeme po esu Zmrhala. Po TTO Karlovarsko pokračuje v nastoupené cestě a přidává další 2 body než hosté zareagují ztrátou. V koncovce za stavu 22:13 hosté dělají další technickou chybu ( Gevert přešlap ). V set ballu ( 24:16 ) přichází na servis Netrval místo Širokého a končí set esem.

Třetí set začíná Karlovarsko stejně jako druhý a nutí hostujícího trenéra k TO za stavu 3:0 pro Karlovarsko. Další bod pro Karlovarsko získává Široký blokem na hostujícího Macha. Další TO žádá hostující trenér Dvořák za stavu 11:6 po esu  Karlovarska. Budějovice se zvedají a srovnávají skóre. Na to musí reagovat domácí trenér Novák a za stavu 13:12 žádá TO. TO domácím pomáhá a zvyšují stav na 16:13 ( TTO ). Od toho stavu přibývají  body jen domácím až do stavu 20:13. ( podílí se na tom hlavně blokující hráči Treial a Zmrhal ). Za stavu 21:14 pro Karlovarsko domácí trenér střídá nahrávače ( Štefka za Končála ), aby posílil obranu na síti. Karlovarsko set dohrává za stavu 25:16, kdy útočící hráč Budějovic smečuje do autu.

Čtvrtý set nezačíná tak jasně pro domácí jako 2. a 3. Obě družstva vyhrávají svoji ztrátu až do stavu 5:6., kdy nejprve Marek Zmrhal smečuje do autu a následný útok Zmrhala je zastaven budějovickým blokem. Do TTO jdeme za stavu 5:8 pro Budějovice. Za stavu 7:9 Budějovice již po několikáté protestují. Za tohoto stavu Budějovice přidávají 3 body a trenér Novák žádá TO za stavu 8:12 z pohledu Karlovarska. Karlovarští blokaři se probouzí a získávají 3 body za sebou ( 2 x Široký ). A reakce trenéra Dvořáka je na místě – TO (11:13 ). Díky dalšímu bloku domácích ( Treial ) je srovnáno 15:15. Za stavu 17:17 karlovarský Zmrhal útočí a získává bod pro domácí. Ti střídají Netrvala právě za Zmrhala na podání, aby se mu podařil husarský kousek z přechozího setu. Z podání sice bod není, ale znepříjemnil příjem hostí a následně domácí zvyšují stav. Díky hostující technické chybě Michálka domácí zvyšují stav na 20:17. V koncovce domácí Zmrhal zachovává chladnou hlavu a přidává další 2 body ( 23:19 ). Budějovice se v koncovce ještě zvedají a za stavu 23:21 domácí trenér Novák žádá TO. Hudeček po TO zvyšuje na 24:21 a jdeme do set – match ballu. Hostující Todua končí zápas technickou chybou ( útok do pásky a míč letí do autu ).

Autor: Tým Karlovarska

 

Vypracoval: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018