17.8.2018

Konec ČZU, na extraligovou scénu vtrhnou pražští Lvi

V posledních letech hrál v UNIQA volejbalové extralize mužů tým mladíků pod názvem Volley Team ČZU Praha z.s.. Od nadcházející sezóny 2018/2019 bude družstvo nastupovat pod novým názvem Volejbalový klub Lvi Praha z.s.. Novým předsedou klubu se stal Tomáš Janeček, sportovním ředitelem Tomáš Pomr, který nás zasvětil do dění v klubu a poděkoval Jiřímu Olšiakovi za jeho desetileté působení klubu v extralize mužů: „Vrátil extraligu do Prahy a podařilo se mu ji udržet i v pro klub „neklidných“ dobách zejména z důvodu financí.  Zůstává členem klubu s vazbou na sportovní halu (předseda SH Lužiny) a je také předsedou PVS“.

 

Proč taková změna?

Nový předseda Tomáš Janeček už delší dobu finančně podporuje klub. Nyní se rozhodl do klubu přímo vstoupit jako předseda a velice aktivně se okamžitě zapojil do řízení klubu. Jeho finanční podpora klubu tím také vzrostla s vizí vytvořit klub tak atraktivní, aby přilákal další partnery. To se mu už momentálně v prvním případě daří, protože díky svým kontaktům, přivádí do klubu zatím hlavního partnera, a to společnost Nano Energies, která je distributorem 100% čisté elektřiny do každé zásuvky.

Proč LVI?

Cítíme hlad pražské volejbalové komunity po extraligovém klubu, který bude hrát atraktivní volejbal. A chceme se ztotožňovat s Prahou. Lev představuje symbol, který má město Praha ve svém znaku dokonce na třech místech. Také jsme hledali symbol, který bude sympatický a atraktivní pro naši mládežnickou základnu.

Jaká je sportovní vize?

KLUB

Chceme klub vystavět na pevných pilířích široké, úspěšné a schopné základny. Naším cílem je pracovat s mladými hráči a připravovat je na mezinárodní volejbal. Praha je dlouhodobě nejlepším mládežnickým klubem v ČR. Posledních 11 let jsme vždy byli nejhůře druzí v extralize juniorů i kadetů, což je ohromující bilance!!!! Ale zároveň se nedařilo mládežnické úspěchy "prodat" v dospělé kategorii. Zejména kvůli nejisté a nestabilní finanční situaci často mladí hráči odcházeli moc brzy "dozrát" do týmů z horní poloviny tabulky. Toto chceme změnit! Chceme hráčům vytvořit ideální podmínky pro výkonnostní růst u nás a pracovat koncepčně a dlouhodoběji a vychovávat hráče pro reprezentaci všech věkových kategorií a mezinárodní volejbal. Chceme udržovat a rozšiřovat klubovou základnu a přejeme si, aby každý člen klubu byl hrdý na to, že je jeho součástí. Zároveň se budeme snažit, aby každý, kdo má ke klubu vazbu, našel vždy uplatnění ať už na hřišti nebo v organizaci. Výhledově bychom měli rádi v klubu více týmů na všech úrovních a uvažujeme i o dívčí složce.

DRUŽSTVO MUŽŮ

Prioritou pro nás byla, je a bude práce s vlastními odchovanci. Proto se i při sestavování týmu snažíme udržet co nejvíce perspektivních hráčů z minulé sezóny. Zároveň cítíme potřebu tým posílit, zkvalitnit na určitých postech. Všechny hráče do týmu vybíráme samozřejmě s ohledem na jejich volejbalové kvality, ale také z pohledu jejich lidských kvalit a charakteru. Věříme, že volba bude správná a že tým bude šlapat herně a zároveň bude bojovný a houževnatý jako LEV!

Do klubu přichází nově i kondiční trenér se zkušenostmi ze zahraničí a bude dlouhodobě pracovat se všemi kategoriemi hráčů. Bude mít na starosti kromě kondice i preventivní zdravotní stránku a správné stravování. Zároveň chceme posílit klub o služby psychologa (mentálního kouče) a to jak na posun hráčů v této oblasti, ale i trenérů a pracovníků klubu.

Cíle týmu jsou jednoznačně hrát důstojnější roli v extralize mužů, předvádět atraktivní volejbal pro náročné pražské fanoušky. Chceme se posunout v tabulce nahoru, minimální cíl je play-off. Konečné umístění se bude samozřejmě také odvíjet od kvality soupeřů, kterou zatím úplně neznáme. A věříme, že je jen otázka času, kdy se budeme prát o medaile.

MLÁDEŽ

V mládežnických kategoriích jsme dlouhodobě úspěšní. A chceme v tom pokračovat! Pokud se budeme bavit o kategorii kadetů a juniorů, tak jsme rozšířili pronájem haly tak, abychom mohli více trénovat „na centru“. Chceme pracovat systematicky od „Áčka dolů. Tak aby si hráči pěstovali správné návyky už v nižším věku. A opět nejenom herní, systémové, ale i co se týká určité kultury, pravidel a klubového ducha! To pro nás bude důležité! Chceme pro herní progres mladých hráčů (juniorů a kadetů) nastavit prioritu působení B týmu v 1. lize mužů tak, aby to pro ně byla „soutěž číslo jedna“! Budeme se snažit i tak trénovat. Tréninková skupina „B“ tým. Pro hráče této věkové kategorie, kteří jsou v mládežnických reprezentacích je kvalita 1. ligy naprosto ideální a úspěšné působení v této soutěži bude naším cílem!

MINI

Nejmladší kategorie a práce zejména při FZŠ Brdičkova byla historicky také chloubou klubu. Naším cílem je vrátit nás tam, kde jsme byli, a ještě posunout výše. V posledních letech tato složka trošku trpěla tím, že veliká energie práce se musela směřovat na dospělejší týmy. Nebyl dostatek kapacit ať už lidských, finančních, nebo trenérských. Přesto tam máme kvalitní fungující systém a je potřeba se mu více věnovat, pracovat s ním, najít trenéry, nabírat malé holky a kluky a zaměřit se opravdu na budování nové „značky“ klubu od těch nejmenších. Nyní začneme intenzivně shánět trenéry a další lidské zdroje, kteří mají chuť se na té nejtěžší, ale zároveň nejkrásnější práci podílet!

MARKETING

Náš projekt, který chceme realizovat samozřejmě stojí peníze. V dnešní době je stále těžší a těžší shánět peníze na sport ze soukromých zdrojů. Většina z našich konkurenčních týmů je podporována kraji a městy, což je náš obrovský hendikep. Praha jako hlavní město podporuje sport na klubové úrovni minimálně, určitě se dá říct, že máme nejnižší „státní“ podporu z celé extraligy dospělých. Proto jsme rádi, že náš tým posílil Daniel Bartek. Věříme, že jeho zkušenosti a schopnosti z oblasti marketingu nám pomůžou k tomu, že náš klub bude zajímavý a atraktivní pro nové partnery, které chceme přilákat a nabídnout jim sympatickou, dynamickou, moderní a efektivní prezentaci. Dan je navíc nadšený sportovec a týmový hráč, což ideálně zapadá do celé koncepce a struktury klubu!

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018